Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 3/24

Smiltenē 2024. gada 22. februārī

Grozījumi Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 28/23 "Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi"

Apstiprināti ar Smiltenes novada pašvaldības domes
2024. gada 22. februāra lēmumu Nr. 115 (prot. Nr. 3, 72. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt 2023. gada 21. decembra Smiltenes novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos Nr. 28/23 "Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 251, 29.12.2023.) šādus grozījumus:

1. svītrot 2.11. apakšpunktu;

2. 2. pielikuma 2.2.1. apakšpunktā vārdus "2022. gada 25. maija saistošos noteikumus Nr. 16/22 "Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi" ar vārdiem "2023. gada 21. decembra saistošos noteikumus Nr. 28/23 "Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi"";

3. 1. pielikuma 5. rindas 4 kolonnā aizstāt vārdus "Daļēji atvērta kapsēta" ar vārdiem "Daļēji slēgta kapsēta";

4. 2. pielikuma 2.1.5. un 2.3.3. apakšpunktā skaitli "0,7" aizstāt ar skaitli "0,6".

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Paskaidrojuma raksts
Smiltenes novada pašvaldības domes 2024. gada 22. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 3/24 "Grozījumi Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 28/23 "Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  1.1. Smiltenes novada kapsētu kārtības noteikumus, kapavietu piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, apbedīšanas kārtību, kapliču izmantošanas kārtību noteic Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 28/23 "Smiltenes novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi" redakcija, kas noteic Smiltenes novada pašvaldības kapsētu kārtības noteikumus, kapavietu piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, apbedīšanas kārtību, kapliču izmantošanas kārtību (turpmāk - saistošie noteikumi Nr. 28/23).

1.2. Grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 28/23 tiek izdarīti, lai precizētu to piemērošanu, kā arī lai novērstu atsevišķas pretrunas saistošo noteikumu tekstā, proti:

1.2.1. tiek svītrots saistošo noteikumu Nr. 28/23 2.11. punkts, jo Smiltenes novada pašvaldība nenodrošina kapavietas rezervēšanu;

1.2.2. tiek precizēts Smiltenes pilsētas kapu Vaļņu ielā statuss no daļēji atvērtas kapsētas uz daļēji slēgtu kapsētu, izdot grozījumus;

1.2.3. noteikumu 2. pielikumā pievienotā līguma projekta 2.2.1. apakšpunktā precizēti saistošo noteikumu izdošanas datums, numurs un nosaukums, kā arī 2.1.5. un 2.3.3. apakšpunktā skaitlis "0,7" aizstāts ar skaitli "0,6", lai nebūtu pretrunu ar saistošo noteikumu 27. punktu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - Saistošo noteikumu izpilde notiks Pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros:

2.1.1. neietekmē ieņēmumu daļu;

2.1.2. neietekmē izdevumu daļu;

2.1.3. nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. Sociālā ietekme - nav attiecināms.

3.2. Ietekme uz vidi - nav attiecināms.

3.3. 3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - saistošie noteikumi: 

3.3.1. neietekmēs cilvēku veselību; 

3.3.2. nodrošinās vienlīdzīgas tiesības un iespējas veselības jomā - nav attiecināms;

3.3.3. radīs jaunas tiesības vai uzliks jaunus pienākumus veselības jomā - nav attiecināms.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - ar saistošajiem noteikumiem tiks veicinātas uzņēmējdarbības aktivitātes, esošo uzņēmumu attīstība un izaugsme, kā arī paaugstināta to konkurētspēja. Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskajām un fiziskajām personām, kas vēlas piedāvāt amatnieka pakalpojumus un kuras savu darbību saskaņojušas ar kapsētas apsaimniekotāju, lai sniegtu amatnieku pakalpojumus kapsētās pēc kapavietas uzturētāja pasūtījuma.

3.5. Tiesiskais regulējums neradīs mērķgrupai papildus ierobežojumus.

3.6. Saistošo noteikumu redakcija neietekmē konkurences ierobežošanu un atbilst brīvai un godīgai konkurencei.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. Par saistošo noteikumu izpildi un ievērošanu atbild attiecīgās kapsētas apsaimniekotājs, kas norādīts saistošo noteikumu 1. pielikumā.

4.2. Administratīvās procedūras netiek mainītas.

4.3. Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

4.4. Nav paredzētas administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti - saistošie noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju veikšanai, tai skaitā, bet ne tikai, gādāt par pašvaldības administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību, tai skaitā kapsētu izveidošana un uzturēšanu, kā arī noteikt teritoriju uzturēšanas prasības, ciktāl tas saistīts ar sabiedrības drošību, sanitārās tīrības uzturēšanu.

5.2. Pašvaldības cilvēkresursi, kas tiks iesaistīti saistošo noteikumu īstenošanā - Smiltenes novada pašvaldības pilnvarotā amatpersona, kas atbild par pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo kapsētu apsaimniekošanu, Pašvaldības policijas darbinieki, Administratīvās komisijas locekļi.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  6.1. Saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas - Smiltenes novada pašvaldības pilnvarotā amatpersona, kas atbild par pašvaldības īpašumā vai valdījumā esošo kapsētu apsaimniekošanu, Pašvaldības policija, Administratīvā komisija, šo saistošo noteikumu izpildei.

6.2. Izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi un to pamatotība - saistošie noteikumi un to izpildē norādītā iesaistītās institūcijas koordinēs kapsētu kārtības prasības, kapavietu piešķiršanas, kopšanas un uzturēšanas kārtību, apbedīšanas kārtību un atbildību par noteikumu pārkāpšanu, ievērojot saistošo noteikumu prasības.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša. 
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Saistošo noteikumu projektu izstrādājuši Smiltenes novada Centrālās administrācijas speciālisti.

8.2. Saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar kapsētu apsaimniekotāju Smiltenes pilsētā - pašvaldības kapitālsabiedrību SIA "Smiltenes NKUP".

8.3. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv.

8.4. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas Smiltenes novada pašvaldības domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē www.smiltenesnovads.lv, saistošo noteikumu projekts nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Smiltenes novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.smiltenesnovads.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

8.5. Pēc saistošo noteikumu projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļvietnē 2024. gada 6. februārī (https://smiltenesnovads.lv/pasvaldiba/dokumenti/domes saistošie noteikumi/) līdz 2024. gada 21. februārim (ieskaitot) no sabiedrības nav saņemti sabiedrības viedokļi vai priekšlikumi.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Smiltenes novada pašvaldības domes 2023. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 28/23 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 3/24Pieņemts: 22.02.2024.Stājas spēkā: 02.03.2024.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 44, 01.03.2024. OP numurs: 2024/44.19
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
350181
02.03.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"