Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ropažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 41/23

Ulbrokā 2023. gada 13. decembrī

Grozījumi Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 11. maija saistošajos noteikumos Nr. 21/22 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ropažu novadā"

Apstiprināti ar
Ropažu novada pašvaldības domes
13.12.2023. sēdes lēmumu Nr. 2913
(prot. Nr. 82/2023)

Izdoti saskaņā ar
Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta ceturto daļu

Izdarīt Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 11. maija saistošajos noteikumos Nr. 21/22 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ropažu novadā" šādu grozījumu:

1. Izteikt 84. punktu šādā redakcijā:

"84. Par šo noteikumu prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām no 2 līdz 70 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām no 10 līdz 280 naudas soda vienībām."

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 

Saistošo noteikumu Nr. 41/23 "Grozījumi Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 11. maija saistošajos noteikumos Nr. 21/22 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ropažu novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums 1.1. Ņemot vērā, ka saistošie noteikumu Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 11. maija saistošajos noteikumos Nr. 21/22 "Sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ropažu novadā" (turpmāk - saistošie noteikumi) 84. punktā ir atsauce uz konkrētiem saistošo noteikumu punktiem, par kuros minēto prasību neievērošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām vai juridiskām personām, ir izveidojusies situācija, ka nav iespējams administratīvi sodīt par citu šo saistošo noteikumu punktu neievērošanu, piemēram par pakalpojuma lietošanu bez līguma noslēgšanas. Ievērojot minēto, lai arī par citu saistošo noteikumu punktos minēto prasību neievērošanu varētu piemērot administratīvo sodu, ir precizēts saistošo noteikumu 84. punkts. Tāpat pārskatīts minimālais piemērojamais naudas sods juridiskajām personām.

1.2. Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta ceturtā daļa, kas noteic, ka vietējās pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus, kuros paredz:

1) kārtību, kādā ūdensapgādes tīkli vai kanalizācijas tīkli un būves tiek pievienotas centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai;

2) centralizētās ūdensapgādes sistēmas un centralizētās kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības prasības;

3) sabiedriskā ūdenssaimniecības pakalpojuma līgumā ietveramos noteikumus, kā arī tā slēgšanas, grozīšanas un izbeigšanas noteikumus;

4) brīvkrānu izmantošanas kārtību;

5) decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību.

Savukārt minētā likuma 6. panta piektā daļa noteic, ka vietējās pašvaldības dome saistošajos noteikumos var paredzēt administratīvo atbildību par šā panta ceturtās daļas 1., 2., 4. un 5. punktā minēto saistošo noteikumu pārkāpšanu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - saistošo noteikumu īstenošanas rezultātā palielinās pašvaldības budžeta ieņēmumi gadā, jo par saistošo noteikumu pārkāpšanu uzliktais naudas sods 100 % apmērā jāieskaita Ropažu novada pašvaldības budžetā.

Pašvaldības budžeta ieņēmumu palielinājumu nav iespējams prognozēt, jo nav paredzams to personu skaits, kurām tiks piemērots administratīvais sods saskaņā ar šiem saistošajiem noteikumiem.

Nav nepieciešami resursi jaunu institūciju vai darba vietu veidošanai.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošo noteikumu izpilde var pozitīvi ietekmēt vidi un iedzīvotāju veselību.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Nav plānotas izmaiņas ietekmei uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Nav plānotas izmaiņas ietekmei uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem. Pašvaldības funkcijas paliek spēkā tādā pašā apjomā, kā bija līdz šo saistošo noteikumu (grozījumu) veikšanai.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Nav plānotas izmaiņas uz saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanu.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana un iekļaušana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.ropazi.lv.

8.2. Saistošo noteikumu projekts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai tika publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.ropazi.lv no 2023. gada 13. novembra līdz 2023. gada 27. novembrim. Šajā laika periodā netika saņemti iedzīvotāju priekšlikumi saistošo noteikumu precizēšanai.

Ropažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja V. Paulāne

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ropažu novada pašvaldības domes 2022. gada 11. maija saistošajos noteikumos Nr. 21/22 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ropažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 41/23Pieņemts: 13.12.2023.Stājas spēkā: 13.02.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 30, 12.02.2024. OP numurs: 2024/30.11
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
349741
13.02.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"