Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 33

Tukumā 2023. gada 28. decembrī (prot. Nr. 21, 2. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 47 "Par Tukuma novada pašvaldības īpašumā un valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu"

IZDOTI
ar Tukuma novada domes
28.12.2023. lēmumu Nr. TND/23/751
(prot. Nr. 21, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma
31. panta pirmo daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 47 "Par Tukuma novada pašvaldības īpašumā un valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu" (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1. izteikt Noteikumu 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ja dzīvojamā telpa ir izīrēta kā palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, tad Noteikumos noteiktā Dzīvojamās telpas īres maksa tiek samazināta:",

2. izteikt Noteikumu 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Lēmumu par Dzīvojamo telpu īres maksas samazināšanu pieņem institūcija, kas pieņem lēmumu par dzīvojamās telpas īres līguma slēgšanu.",

3. izteikt Noteikumu 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Papildus īres maksai īrniekam jāmaksā:

13.1. normatīvajos aktos noteiktais nekustamā īpašuma nodokļa maksājums un citi normatīvajos aktos noteiktie nodokļu maksājumi;

13.2. zemes nomas maksa vai likumiskās lietošanas maksa, ja dzīvojamā telpa atrodas uz citam īpašniekam piederošas zemes;

13.3. ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto pakalpojumu maksa saskaņā ar pakalpojuma sniedzēja noteiktajiem tarifiem;

13.4. plānotie dzīvojamās mājas obligāti veicamo pārvaldīšanas darbību izdevumi, kā arī maksājumi par turpmākajos periodos obligāto pārvaldīšanas darbību ietvaros veicamo dzīvojamās mājas remontu, atjaunošanu vai pārbūvi (uzkrājums), citi maksājumi, kas veicami, pamatojoties uz dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumiem, tai skaitā ņemto kredītu dzēšanai;

13.5. par individuālo siltuma maksas sadalītāju (alokatoru), dūmu detektoru un ūdens patēriņa skaitītāju uzstādīšanu, nomaiņu un to atkārtotu verificēšanu."

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 33 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 47 "Par Tukuma novada pašvaldības īpašumā un valdījumā esošo dzīvojamo telpu īres maksas noteikšanu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu mērķis ir precizēt saistošo noteikumu Nr. 47 11. punktu, kas paredz, ka dzīvojamo telpu īres maksas atlaides attiecas uz personām, kurām noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums atbilstoši likumam "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" vai Tukuma novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 45 "Par kārtību, kādā Tukuma novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", kā arī papildināt saistošos noteikumus Nr. 47 ar punktu, kurā noteikti maksājumi, kas īrniekam jāmaksā papildus īres maksai.

Saistošie noteikumi paredz, ka turpmāk 11. punktā minētās atlaides saņemšanai īrniekam nav jāiesniedz atsevišķs iesniegums un par atlaides piemērošanu lēmējinstitūcija lemj vienlaikus ar lēmumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Ietekme uz pašvaldības budžetu nebūtiska. Samazināts personu loks, kam tiek piemērota īres maksas atlaide.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Saistošie noteikumi sniedz atbalstu sociāli maznodrošinātām, mazaizsargātām personām, samazinot dzīvojamās telpas īres maksu.

Saistošie noteikumi neparedz ietekmi uz vidi un iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi vai konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Tiek mainīta kārtība, kādā Tukuma novada domes Dzīvokļu komisija pieņem lēmumu par īres maksas samazināšanu.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Papildu cilvēkresursu iesaiste saistošo noteikumu īstenošanā netiek paredzēta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Izpildes nodrošināšanai pašvaldībai papildu resursi nav nepieciešami.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Tukuma novada domes Dzīvokļu komisija un Komunālā nodaļa.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu izdošanai papildu izdevumi nav nepieciešami, ietekmes uz pašvaldības budžetu nav.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Sociālo un veselības jautājumu komitejas 2023. gada 16. novembra lēmumu Nr. TND/1-7.1/23/8 (prot. Nr. 11, 4. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publikācijas dienas. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publikācijas dienas: no 2023. gada 21. novembra līdz 2023. gada 4. decembra plkst. 17.00 un minētajā termiņā neviens viedoklis pašvaldībā nav reģistrēts.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Tukuma novada domes 2022. gada 29. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 47 "Par Tukuma .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Tukuma novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 33Pieņemts: 28.12.2023.Stājas spēkā: 05.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 3, 04.01.2024. OP numurs: 2024/3.16
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
348828
05.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"