Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 22

Gulbenē 2023. gada 30. novembrī (prot. Nr. 18, 107. p.)

Grozījumi Gulbenes novada domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" nolikums"

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 2. panta otro daļu,
16. panta otro un ceturto daļu, Pašvaldību likuma 44. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Gulbenes novada domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 105. nr.) šādus grozījumus.

1.1. Izteikt 5.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.8. veicināt kvalitatīvu tūrisma un kultūras pakalpojumu sniegšanu Aģentūras apsaimniekošanā esošajos tūrisma, kultūrvēsturiskā un industriālā mantojuma objektos;"

1.2. Izteikt 5.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.10. veidot sabiedrības izglītošanai un atpūtai labvēlīgu vidi, veicināt izglītojošo darbu dzelzceļa nozares, tehnoloģiju attīstības jomas izzināšanā;"

1.3. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Aģentūras sastāvā ir struktūrvienība "Stāmerienas pils"."

2. Noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 

Paskaidrojuma raksts
Gulbenes novada domes 2023. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 22 "Grozījumi Gulbenes novada domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Gulbenes novada pašvaldības aģentūras "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10. panta desmito daļu valsts pārvaldi organizē pēc iespējas efektīvi; valsts pārvaldes institucionālo sistēmu pastāvīgi pārbauda un, ja nepieciešams, pilnveido, izvērtējot arī funkciju apjomu, nepieciešamību un koncentrācijas pakāpi, normatīvā regulējuma apjomu un detalizāciju un apsverot deleģēšanas iespējas vai ārpakalpojuma izmantošanu.

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" (turpmāk - Aģentūra) lūdz veikt grozījumus Aģentūras nolikumā, pamatojoties uz nepieciešamību veikt Aģentūras pārmaiņas, kas skar gan struktūru, gan pārvaldi, likvidējot struktūrvienību "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"", bet turpinot nodrošināt maksas pakalpojumus adresē Dzelzceļā ielā 8, Gulbenē, Gulbenes novadā.

Līdz ar to ir izstrādāts saistošo noteikumu projekts, kas paredz izdarīt grozījumus Aģentūras nolikumā, attiecīgi nolikuma 5. punktā precizējot Aģentūras uzdevumus un 7. punktu izsakot jaunā redakcijā, likvidējot struktūrvienību "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks" un nosakot, ka Aģentūrai ir tikai viena struktūrvienība "Stāmerienas pils". Likvidējot Aģentūras struktūrvienību "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"", Aģentūra turpinās sniegt maksas pakalpojumus adresē Dzelzceļa ielā 8, Gulbenē, Gulbenes novadā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu paredz izdevumu samazināšanos. Likvidējot Aģentūras struktūrvienību "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"", izdevumi gadā samazināsies vismaz par 13 324,38 euro.

2.2. Ar šo saistošo noteikumu izdošanu, paredzot grozījumus Aģentūras nolikumā, nav paredzēta jaunu institūciju veidošana vai esošo institūciju kompetences paplašināšana. Tiek likvidēta Aģentūras struktūrvienība "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"", attiecīgi saglabājot maksas pakalpojumu sniegšanu un precizējot Aģentūras uzdevumus. Tiek veiktas izmaiņas Aģentūras amatu sarakstā, likvidējot struktūrvienības "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"" vadītāja amata vietu. Uz aktīvo tūrisma sezonu no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim plānots izveidot jaunu amata vietu Aģentūras maksas pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai, lai īstenotu Aģentūras funkcijas un uzdevumus.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošo noteikumu paredzētais regulējums tiešā veidā neietekmē vidi, iedzīvotāju veselību, nav tiešas sociālās ietekmes, kā arī neierobežo konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. Saistošie noteikumi neparedz mainīt līdzšinējo administratīvo procedūru kārtību. Aģentūras faktisko rīcību var apstrīdēt Gulbenes novada domē Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

4.2. Nav paredzētās administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Saistošie noteikumi ir saistīti ar Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 5. punktā noteiktās pašvaldības autonomās funkcijas realizāciju - sniegt iedzīvotājiem daudzveidīgu kultūras piedāvājumu un iespēju piedalīties kultūras dzīvē, sekmēt pašvaldības teritorijā esošā kultūras mantojuma saglabāšanu un sniegt atbalstu kultūras norisēm.

5.2. Ar šo saistošo noteikumu izdošanu, paredzot grozījumus Aģentūras nolikumā, nav paredzēta jaunu institūciju veidošana vai esošo institūciju kompetences paplašināšana. Tiek likvidēta Aģentūras struktūrvienība "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"", attiecīgi saglabājot maksas pakalpojumu sniegšanu un precizējot Aģentūras uzdevumus. Tiek veiktas izmaiņas Aģentūras amatu sarakstā, likvidējot struktūrvienības "Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un Tvaiks"" vadītāja amata vietu. Uz aktīvo tūrisma sezonu no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim plānots izveidot jaunu amata vietu Aģentūras maksas pakalpojumu sniegšanas nodrošināšanai, lai īstenotu Aģentūras funkcijas un uzdevumus.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Aģentūra savu funkciju un uzdevumu ietvaros.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

7.2. Gulbenes novada pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstākstāvošiem normatīvajiem aktiem. Izdodot saistošos noteikumus, pašvaldība rīkojas atbilstoši likumā paredzētajam pilnvarojumam.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts no 2023. gada 30. oktobra līdz 2023. gada 12. novembrim (uz divām nedēļām) tika publicēts Gulbenes novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.gulbene.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai.

Par saistošo noteikumu projektu netika saņemts sabiedrības viedoklis.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs A. Caunītis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Gulbenes novada domes 2023. gada 25. maija saistošajos noteikumos Nr. 8 "Gulbenes novada .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Gulbenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22Pieņemts: 30.11.2023.Stājas spēkā: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 238, 08.12.2023. OP numurs: 2023/238.57
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
348105
01.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"