Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ludzas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 22/2023

Ludzā 2023. gada 30. novembrī

Par grozījumiem Ludzas novada pašvaldības domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 10/2021 "Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai"

APSTIPRINĀTI
ar Ludzas novada pašvaldības domes
2023. gada 30. novembra sēdes lēmumu Nr. 743
(prot. Nr. 15, 19. §)

Izdoti saskaņā Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu

1. Veikt šādus grozījumus Ludzas novada pašvaldības domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 10/2021 "Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai":

1.1. izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Līdzfinansējums tiek piešķirts gadskārtējā budžetā paredzēto līdzekļu apjomā. Līdzfinansējums tiek piešķirts projektēšanas un būvniecības izmaksu (tai skaitā Pieslēguma izmaksu tāmes un inženiertīkla pievada novietojuma plāna sagatavošanas izmaksu) segšanai nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai, kas izbūvēta un nodota ekspluatācijā pēc 2024. gada 1. janvāra."

1.2. papildināt noteikumus ar 9.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.5. projektēšanas un būvniecības izmaksas (tai skaitā Pieslēguma izmaksu tāmes un inženiertīkla pievada novietojuma plāna sagatavošanas izmaksas) nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai, kas izbūvēta un nodota ekspluatācijā pirms 2024. gada 1. janvāra."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2024. gada 1. janvāri.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 

Paskaidrojuma raksts
Ludzas novada pašvaldības domes 2023. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 22/2023 "Par grozījumiem Ludzas novada pašvaldības domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 10/2021 "Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojums Ludzas novada pašvaldības domes 2023. gada __. novembra saistošo noteikumu Nr. _____ "Par grozījumiem Ludzas novada pašvaldības domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 10/2021 "Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai" (turpmāk - saistošie noteikumi) mērķis ir grozīt un precizēt Ludzas novada pašvaldības domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 10/2021 "Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai" noteikto kārtību Ludzas novada pašvaldības līdzfinansējuma nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai (turpmāk - līdzfinansējums) saņemšanai.

Ludzas novada pašvaldība, iesaistoties ES līdzfinansētajā ūdenssaimniecības sistēmas sakārtošanas projektā, jau ilgu laiku nodrošināja saviem iedzīvotājiem iespēju pieteikties un saņemt līdzfinansējumu nekustamo īpašumu pieslēgšanai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai. ES līdzfinansētā projekta rezultatīvie rādītāji tika sasniegti un, izvērtējot Ludzas novada pašvaldības iedzīvotāju aktivitāti un laika periodu, kurā iedzīvotāji varēja izmantot iespēju saņemt līdzfinansējumu, Ludzas novada pašvaldība uzskata par pamatotu, ka no 2024. gada 1. janvāra līdzfinansējumu varēs saņemt tikai tajā gadījumā, ja nekustamā īpašuma pieslēgums tiks veikts tikai pie tādas centralizētās ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmas, kas izbūvēta un nodota ekspluatācijā pēc 2024. gada 1. janvāra.

Iedzīvotāju iesniegumi, kas iesniegti līdz 2023. gada 31. decembrim tiks skatīti saskaņā ar saistošo noteikumu redakciju, kas būs spēkā uz 2023. gada 31. decembri.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālā ietekme - uz pašvaldības budžeta izdevumu daļu.

Ņemot vērā grozījumus, tiks ierobežots to personu skaits, kas varēs pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu, tādēļ, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pašvaldības budžeta izdevumu daļa samazināsies.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu Noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme - nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz vidi - nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav tiešas ietekmes.

Ietekme uz konkurenci - nav tiešas ietekmes.

4. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

Saistošo noteikumu piemērošanas jautājumos persona var vērsties Ludzas novada pašvaldībā, adrese: Raiņa iela 16, Ludza, Ludzas novads, LV-5701, vai rakstot uz elektronisko pasta adresi: pasts@ludzasnovads.lv.

5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

Noteikumu projekts neietekmēs citas Ludzas novada pašvaldības funkcijas.

Noteikumu projekta izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus un tiks īstenots esošo cilvēkresursu ietvaros.

6. Informācija par projekta izpildes nodrošināšanu Atbildīgā iestāde par saistošo noteikumu izpildi - Ludzas novada pašvaldības administrācija.
7. Informācija par projekta prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.

8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts tika publicēts Ludzas novada pašvaldības mājaslapā www.ludzasnovads.lv sadaļas "Pašvaldība" apakšsadaļā "Saistošie noteikumi" "Projekti un paskaidrojošie raksti" laika periodā no 2023. gada 2. novembra līdz 2023. gada 16. novembrim.

Priekšlikumi Ludzas novada pašvaldības mājaslapā www.ludzasnovads.lv netika saņemti.

Ludzas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Mekšs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Ludzas novada pašvaldības domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ludzas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22/2023Pieņemts: 30.11.2023.Stājas spēkā: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 237, 07.12.2023. OP numurs: 2023/237.53
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
348044
01.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"