Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 41/2023

Alūksnē 2023. gada 30. novembrī (prot. Nr. 14, 27. p.)

Par Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr. 14/2023 "Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "SPODRA" maksas pakalpojumiem un to cenrādi" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
10. panta pirmās daļas 1. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka atzīt par spēku zaudējušiem Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. maija saistošos noteikumus Nr. 14/2023 "Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "SPODRA" maksas pakalpojumiem un to cenrādi".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2024. gada 1. janvāri.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 

Paskaidrojuma raksts
Alūksnes novada domes 2023. gada 30. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 41/2023 "Par Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr. 14/2023 "Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "SPODRA" maksas pakalpojumiem un to cenrādi" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Alūksnes novada pašvaldības domes 29.06.2023. sēdē pieņemts lēmums Nr. 201 "Par aģentūras statusa noņemšanu Alūksnes novada pašvaldības aģentūrai "SPODRA"" ar 2024. gada 1. janvāri, turpinot darbību kā Alūksnes novada pašvaldības iestādei "SPODRA", jo tās pamatuzdevumi un sniedzamie pakalpojumi neatbilst pašvaldības aģentūras darbības jomai. Ar pašvaldības saistošo noteikumu izdošanu atceļams Alūksnes novada pašvaldības aģentūras "SPODRA" maksas pakalpojuma cenrādis.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošo noteikumu īstenošana neatstās fiskālo ietekmi uz pašvaldības budžetu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. Saistošo noteikumu atcelšana neatstās sociālo ietekmi uz cilvēku dzīvesveidu, kultūru, labsajūtu, sabiedrību kopumā, kā arī ietekmi uz konkrētām sabiedrības grupām, tai skaitā sociālās atstumtības riskam pakļautajām sabiedrības grupām, personu ar invaliditāti vienlīdzīgām iespējām un tiesībām, uz dzimumu līdztiesību.

3.2. Ietekme uz vidi - saistošo noteikumu atcelšana neatstās ietekmi uz vidi, iestāde turpinās veikt savas funkcijas attiecībā uz pilsētas/ parku/ mežu labiekārtošanu, uzturēšanu, apsaimniekošanu un tās pakalpojumu sniegšanu.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav ietekmes.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi - nav ietekmes.

3.5. Ietekme uz konkurenci - nav ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. Saistošo noteikumu atcelšanā privātpersona var griezties Alūksnes novada pašvaldībā.

4.2. Saistošo noteikumu projekts nemaina līdzšinējo kārtību.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Saistošo noteikumu atcelšana, pašvaldības funkcijas neietekmēs - gādāt par pašvaldības administratīvās teritorijas (šajā gadījumā Alūksnes pilsētas teritorijas) labiekārtošanu un sanitāro tīrību (publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošanu un uzturēšanu, parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu).

5.2. Saistošo noteikumu īstenošanā nav nepieciešami papildu pašvaldības cilvēkresursi, pienākumi iekļauti esošo cilvēkresursu amatu aprakstos.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildē pašvaldībā netiks veidotas jaunas institūcijas, tās uzraugošās darbības veic pati pašvaldība.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai saistošo noteikumu projekts un to paskaidrojuma raksts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai no 2023. gada 5. jūlija līdz 19. jūlijam publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem.
9. Informācija par sabiedrības izteiktajiem viedokļiem par saistošo noteikumu projektu Sabiedrības viedoklis par saistošo noteikumu projektu un to paskaidrojuma rakstu nav saņemts.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr. 14/2023 "Par Alūksnes .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Alūksnes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 41/2023Pieņemts: 30.11.2023.Stājas spēkā: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 236, 06.12.2023. OP numurs: 2023/236.27
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
347940
01.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"