Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2001. gada 27. marta noteikumus Nr. 149 "Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona ieved pamatlīdzekļus ražošanas tehnoloģiskajam procesam".

 

Ministru kabineta noteikumi nr. 96

(prot. nr.19, 2.§) Rīgā 1995.gada 11.aprīlī

Noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par ievedamajiem pamatlīdzekļiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 6.pantu

1. Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona, kura ieved Latvijas Republikā ražošanas tehnoloģiskā procesa nodrošināšanai un izpirkuma nomas (līzinga) operāciju veikšanai nepieciešamos pamatlīdzekļus, ir tiesīga pievienotās vērtības nodokli uz valsts robežas nemaksāt, ja minētā persona muitas iestādē uzrāda Valsts ieņēmumu dienesta apstiprinātu (paraksts, zīmogs) izziņu, kas apliecina, ka ievedējs (importētājs) ir ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona, kurai nav pievienotās vērtības nodokļa parāda, un ka aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa summa ir ņemta uzskaitē.

2. Šo noteikumu 1.punktā minētās izziņas saņemšanai Valsts ieņēmumu dienesta rajona (pilsētas) nodokļu inspekcijā jāiesniedz šādi dokumenti:

2.1. iesniegums divos eksemplāros;

2.2. muitas kravas deklarācija (neapzīmogota).

3. Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamajai personai, kura ievedīs Latvijas Republikā pamatlīdzekļus saskaņā ar šo noteikumu 1.punktu, par tiem aprēķinātais pievienotās vērtības nodoklis grāmatvedībā jāreģistrē kā pievienotās vērtības nodokļa nosacīts parāds ar samaksas termiņu - 30 dienas no tās dienas, kad pievienotās vērtības nodokļa summa ņemta Valsts ieņēmumu dienesta uzskaitē.

4. Valsts ieņēmumu dienests šo noteikumu 3. punktā minēto pievienotās vērtības nodokļa parādu dzēš pilnīgi, izņemot gadījumus, ja pamatlīdzekļus ir ievedusi ar pievienotās vērtības nodokli apliekamā persona, kura veic arī darījumus, kas nav aplikti ar pievienotās vērtības nodokli. Šajos gadījumos minēto parādu dzēš daļēji. Nodokļa daļu, par kādu var dzēst nodokļa parādu, aprēķina, iepriekšējo sešu mēnešu darījumu summu, kas apliekama ar pievienotās vērtības nodokli, dalot ar kopējo darījumu summu.

5. Pievienotās vērtības nodokļa parāds šo noteikumu 4. punktā noteiktajā apmērā tiek dzēsts 15 dienu laikā pēc apzīmogotas muitas kravas deklarācijas par pamatlīdzekļu ievešanu iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā.

6. Pievienotās vērtības nodokļa nosacītais parāds netiek dzēsts un tiek iekasēts likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 49.nr.) un likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1993, 105.nr.) noteiktajā kārtībā šādos gadījumos:

6.1. ja apzīmogotā muitas kravas deklarācija netiek iesniegta 30 dienu laikā no tās dienas, kad pievienotās vērtības nodokļa summa tika ņemta Valsts ieņēmumu dienesta uzskaitē;

6.2. ja ir ievesti tādi pamatlīdzekļi, kuru analogi (atbilstīgi Ekonomikas ministrijas apstiprinātam sarakstam) tiek ražoti Latvijas Republikā vai kuru ievešana var radīt konkurences izkropļojumus.

7. Ja ievestie pamatlīdzekļi tiek pārdoti vai iznomāti, pievienotās vērtības nodoklis jāmaksā likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.

8. Ekonomikas ministrijas izveidotā attiecīgo nozaru ministriju pārstāvju komisija:

8.1. pēc Valsts ieņēmumu dienesta pieprasījuma izvērtē ievedamo pamatlīdzekļu nepieciešamību ražošanas tehnoloģiskā procesa nodrošināšanai un sagatavo attiecīgu atzinumu;

8.2. sagatavo atzinumu, ka ievedamo pamatlīdzekļu analogi Latvijas Republikā netiek ražoti un tie nevar radīt konkurences izkropļojumus;

8.3. pēc Latvijas Republikā reģistrēto uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) rakstiska pieteikuma, kurā norādīts ražotā pamatlīdzekļa nosaukums un preces kods atbilstīgi Latvijas Preču kombinētajai nomenklatūrai, izstrādā attiecīgu sarakstu, ko apstiprina Ekonomikas ministrija.

9. Noteikumi stājas spēkā ar 1995.gada 1.maiju.

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministrs, Ministru prezidenta biedrs A.Piebalgs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par kārtību, kādā maksājams pievienotās vērtības nodoklis par ievedamajiem pamatlīdzekļiem Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 96Pieņemts: 11.04.1995.Stājas spēkā: 01.05.1995.Zaudē spēku: 01.04.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 61, 20.04.1995.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
34766
01.05.1995
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"