Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 26

Siguldā 2023. gada 16. novembrī

Par Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošo noteikumu Nr. 5 "Par Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem

APSTIPRINĀTI
ar Siguldas novada pašvaldības domes
2023. gada 16. novembra lēmumu (prot. Nr. 17, 6. §)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošos noteikumus Nr. 5 "Par Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem Nr. 26 "Par Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošo noteikumu Nr. 5 "Par Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Šobrīd ir spēkā Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošie noteikumi Nr. 5 "Par Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" (turpmāk - saistošie noteikumi), kas noteic Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu - oficiālais izdevums "Latvijas Vēstnesis".

Saistošie noteikumi izdoti pamatojoties uz spēku zaudējušā likuma "Par pašvaldībām" 45. panta piekto daļu.

Saskaņā ar Pašvaldību likuma Pārejas noteikumu 6. punktu: "Dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam. Līdz jaunu saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2024. gada 30. jūnijam piemērojami uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdotie saistošie noteikumi, ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu.".

Pašvaldību likuma 47. panta pirmā daļa noteic: "(1) Saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu izsludina, tos publicējot oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, ja šajos noteikumos nav noteikts cits to spēkā stāšanās termiņš. Pašvaldība saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu nosūta izsludināšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" triju darbdienu laikā pēc šo dokumentu parakstīšanas, izņemot šā panta otrajā daļā minētos saistošos noteikumus un saistošos noteikumus teritorijas plānošanas jomā.". Attiecīgi, ņemot vērā to, ka saistošo publicēšanas vietu jau noteic Pašvaldību likuma 47. panta pirmā daļa un atsevišķi ar saistošajiem noteikumiem pašvaldībai vairs nav jānosaka tās saistošo noteikumu publicēšanas vieta - Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošie noteikumi Nr. 5 "Par Siguldas novada pašvaldības domes saistošo noteikumu publicēšanas vietu" ir atzīstami par spēku zaudējušiem. Saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 3. februāra noteikumu Nr. 108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi158. punktu: "spēkā esošus noteikumus par spēku zaudējušiem atzīst: 158.1. ar atsevišķiem noteikumiem.".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Nav attiecināms.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Nav attiecināms.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Nav attiecināms.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildē jauno institūciju izveidi neparedz.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Nav attiecināms.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 20.10.2023. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 03.11.2023. Par saisitošo noteikumu projektu netika saņemti viedokļi.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 12. augusta saistošo noteikumu Nr. 5 "Par Siguldas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 26Pieņemts: 16.11.2023.Stājas spēkā: 24.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 227, 23.11.2023. OP numurs: 2023/227.32
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
347555
24.11.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"