Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25

Siguldā 2023. gada 16. novembrī

Grozījums Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Siguldas novada pašvaldību tirgus noteikumus"

APSTIPRINĀTI
ar Siguldas novada pašvaldības domes
2023. gada 16. novembra lēmumu (prot. Nr. 17, 5. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumu
Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar
pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8.1 un 9. punktu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Siguldas novada pašvaldību tirgus noteikumus" (turpmāk - noteikumi) šādu grozījumu:

Izteikt noteikumu 5.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. visai teritorijai, kurā tiek organizēta tirdzniecība, ir jābūt klātai ar segumu. Siguldas pilsētas teritorijā visai teritorijai, kurā tiek organizēta tirdzniecība, ir jābūt klātai ar cieto segumu;".

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2023. gada 16. novembra saistošajiem noteikumiem Nr. 25 "Grozījums Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Siguldas novada pašvaldību tirgus noteikumus""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Pamatojoties uz Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumos Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8.1 un 9. punktā pašvaldībai doto deleģējumu, kas noteic: "8.1 Pašvaldības dome nosaka kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar vietējo pašvaldību tirgus noteikumus. 9. Pašvaldības dome šo noteikumu 8. un 8.1 punktā minētās prasības un kārtību nosaka, izdodot pašvaldības saistošos noteikumus.", ar Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 19. maija lēmumu apstiprināti Siguldas novada pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) domes saistošie noteikumi Nr. 25 "Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Siguldas novada pašvaldību tirgus noteikumus", kas nosaka kārtību, kādā Siguldas novada pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) administratīvajā teritorijā tiek saskaņota jauna tirgus izveidošana, tiek piešķirts, atcelts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar pašvaldību tirgus noteikumus." (turpmāk - noteikumi).

Konstatējama nepieciešamība veikt grozījumu noteikumos, precizējot, ka prasība attiecībā uz visas teritorijas, kurā tiek organizēta tirdzniecība, cieto segumu būtu attiecināma uz Siguldas pilsētas teritoriju, savukārt pārējās lauku teritorijās, t.sk., ciemu teritorijā cietais segums nebūtu obligāts, bet būtu pieļaujams arī cita veida segums, piemēram, grants segums.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze nav ietekmes uz ieņēmumu daļu, netiek samazināta vai palielināta izdevumu daļa.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. sociālā ietekme - nav ietekmes;

3.2. ietekme uz vidi - nav ietekmes; 

3.3. ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav ietekmes; 

3.4. ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav ietekmes; 

3.5. ietekme uz konkurenci - nav tiešas ietekmes.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā - Siguldas novada pašvaldības centrālā pārvalde; 

4.2. saistošo noteikumu projekts neparedz obligātas papildu darbības privātpersonām;

4.3. saistošo noteikumu projekts neparedz izmaksas saimnieciskās darbības veicējiem, fiziskajām personām, nevalstiskā sektora organizācijām un budžeta finansētām institūcijām administratīvo procedūru veikšanai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  6.1. Saistošo noteikumu izpildi turpinās nodrošināt Siguldas novada pašvaldības Centrālās pārvaldes Klientu apkalpošanas pārvalde sadarbībā ar pašvaldības struktūrvienībām, līdz ar to nav nepieciešama jaunu institūciju izveide. Papildu resursi nav nepieciešami.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  7.1. Ar saistošajiem noteikumiem noteiktās prasības ir samērīgas attiecībā pret ieguvumiem, ko sniedz saistošo noteikumu mērķa sasniegšana.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts 20.10.2023. publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.sigulda.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu viedokļu sniegšanai līdz 03.11.2023. Par saistošo noteikumu projektu netika saņemti viedokļi.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja L. Sausiņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 19. maija saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 25Pieņemts: 16.11.2023.Stājas spēkā: 24.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 227, 23.11.2023. OP numurs: 2023/227.31
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
347553
24.11.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"