Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Limbažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 24

2023. gada 26. oktobrī

Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par brīvprātīgās iniciatīvas sociālajiem pabalstiem Limbažu novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes
26.10.2023. sēdes lēmumu Nr. 835 (prot. Nr. 13, 4.)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta pirmo un otro daļu

Izdarīt Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par brīvprātīgās iniciatīvas sociālajiem pabalstiem Limbažu novada pašvaldībā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Pabalstu, nepieprasot personas iesniegumu, informāciju par personām (vārds, uzvārds, dzimšanas dati, kontaktinformācija), kurām ir tiesības saņemt pabalstu, Sociālajam dienestam iegūstot no valsts un pašvaldību institūcijām un to informācijas sistēmām, piešķir sekojošā apmērā:

33.1. 70; 75; 80; 85; 90 un katru gadu no 90 līdz 99 jubilejai ieskaitot - 30 euro naudā vai dāvanas veidā līdz 30 euro vērtībā;

33.2. 100 gadu un katra nākamā gada jubilejā - 150 euro naudā.".

2. Papildināt ar 35.1 punktu šādā redakcijā:

"35.1 Informācija par personām, kurām ir tiesības saņemt pabalstu, katru gadu tiek iegūta no jauna un glabāta 2 mēnešus, pēc tam personu dati tiek dzēsti.".

3. Izteikt 36., 37., 38. un 39. punktu šādā redakcijā:

"36. Pabalsts 60 euro apmērā tiek piešķirts politiski represētai personai, kurai piešķirts politiski represētas personas statuss, personas dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā ne mazāk kā pēdējos 6 mēnešus līdz kārtējā gada 1. novembrim, un kura iesniegusi pirmreizēju iesniegumu pabalsta saņemšanai.

37. Pabalsta piešķiršanas kārtība:

37.1. Pabalsts tiek izmaksāts vienu reizi gadā, novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, pamatojoties uz pirmreizēju iesniegumu, kas personai jāiesniedz līdz 1. novembrim;

37.2. Pašvaldība pārbauda pabalsta pieprasītāja sniegto informāciju, izmantojot valsts un pašvaldības datu reģistros pieejamās ziņas, un, ja nepieciešams, iegūst informāciju no valsts un pašvaldību institūcijām un to informācijas sistēmām;

37.3. Pēc datu pārbaudes Pašvaldība pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu. Pabalstu pārskaita iesniegumā norādītajā pabalsta pieprasītāja norēķinu kontā, vai skaidrā naudā, ja izteikts lūgums pabalstu izmaksāt skaidrā naudā;

37.4. Personas pienākums ir savlaicīgi informēt Pašvaldību par izmaiņām tās personas datos (adrese, kredītiestādes konta Nr., kontaktinformācija), kas var ietekmēt savlaicīgu pabalsta izmaksu.

38. Pabalsts 60 euro apmērā tiek piešķirts Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem, ja personas dzīvesvieta deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā ne mazāk kā pēdējos 6 mēnešus līdz kārtējā gada 1. novembrim, un persona iesniegusi pirmreizēju iesniegumu pabalsta saņemšanai.".

39. Pabalsta piešķiršanas kārtība:

39.1. Pabalsts tiek izmaksāts vienu reizi gadā, novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, pamatojoties uz pirmreizēju iesniegumu, kas personai jāiesniedz līdz 1. novembrim;

39.2. Pašvaldība pārbauda pabalsta pieprasītāja sniegto informāciju, izmantojot valsts un pašvaldības datu reģistros pieejamās ziņas, un, ja nepieciešams, iegūst informāciju no valsts un pašvaldību institūcijām, to informācijas sistēmām;

39.3. Pēc datu pārbaudes Pašvaldība pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu. Pabalstu pārskaita iesniegumā norādītajā pabalsta pieprasītāja norēķinu kontā, vai skaidrā naudā, ja izteikts lūgums pabalstu izmaksāt skaidrā naudā;

39.4. Personas pienākums ir savlaicīgi informēt Pašvaldību par izmaiņām tās personas datos (adrese, kredītiestādes konta nr., kontaktinformācija), kas var ietekmēt savlaicīgu pabalsta izmaksu.".

Limbažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks M. Beļaunieks

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 26. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 24 "Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par brīvprātīgās iniciatīvas sociālajiem pabalstiem Limbažu novada pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Pašvaldību likuma 44. panta pirmā daļa nosaka, ka Dome atbilstoši likumā vai Ministru kabineta noteikumos ietvertam pilnvarojumam izdod saistošos noteikumus, savukārt otrā daļa nosaka, ka Dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta otrā daļa nosaka, ka kārtību, kādā saņemami pašvaldību sniegtie sociālie pakalpojumi, nosaka pašvaldību saistošajos noteikumos.

Pārskatīti Limbažu novada pašvaldības 2023. gada 22. jūnija saistošie noteikumi Nr. 9 "Par brīvprātīgās iniciatīvas sociālajiem pabalstiem Limbažu novada pašvaldībā", lai vienkāršotu pabalstu saņemšanas kārtību pašvaldības noteikto pabalstu izmaksai politiski represētajām personām un Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem, kā arī precizēt pabalstu izmaksas kārtība nozīmīgās dzīves jubilejās.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu - netiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu, jo pašvaldība apmaksās administratīvos izdevumus, kas tai radušies saistībā ar pabalstu iesniegumu izskatīšanu, informācijas pieprasīšanu un lēmumu pieņemšanu.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme - saistošo noteikumu piemērošanas rezultātā tiks uzlabota pašvaldības iedzīvotāju sociālā situāciju un dzīves kvalitātes, lai politiski represētās personas un Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidēšanas dalībnieki saņemtu pabalstu nebūs katru gadu jāvēršas pašvaldībā, pietiks ar pirmreizēju iesniegumu.

Ietekme uz iedzīvotāju veselību - saistošie noteikumi tieši neietekmē iedzīvotāju veselību.

Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav attiecināms. 

Ietekme uz konkurenci - saistošos noteikumos paredzētie pasākumi neierobežo konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Ja persona atbilst kādai no saistošos noteikumos minētajai personu grupai, kura ir tiesīga saņemt pabalstu, tai ar iesniegumu jāvēršas Limbažu novada Sociālajā dienestā, lai saņemtu sociālo pabalstu.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Jauna ietekme uz Pašvaldības funkcijām netiek paredzēta.

Saistošie noteikumi neparedz jaunu darba vietu radīšanu.

Saistošo noteikumu izpilde tiks nodrošināta par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošajos noteikumos noteiktos pabalstus administrē Pašvaldības iestāde "Limbažu novada Sociālais dienests".
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Ņemot vērā, kā saistošos noteikumos minēto pabalstu izmaksas ir pašvaldības brīvprātīgā iniciatīvā, tai nav citu iespēju kā tikai caur saistošiem noteikumiem, šos pabalstus piešķirt un noteikt to izmaksāšanas kārtību.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā tika publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot termiņu, kas nav mazāks par divām nedēļām. Sabiedrības viedokļa noskaidrošana tika veikta no 26.09.2023. līdz 12.10.2023. Ieteikumi un priekšlikumi netika saņemti.

Limbažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētāja 1. vietnieks M. Beļaunieks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2023. gada 22. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 24Pieņemts: 26.10.2023.Stājas spēkā: 18.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 224, 17.11.2023. OP numurs: 2023/224.14
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
347417
18.11.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"