Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 650

Rīgā 2023. gada 14. novembrī (prot. Nr. 57 24. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 31. janvāra noteikumos Nr. 50 "Kārtība, kādā administrē un uzrauga Eiropas Lauksaimniecības garantiju fondu un Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai 2023.-2027. gada plānošanas periodā"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības
un lauku attīstības likuma
5. panta septīto, astoto un devīto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2023. gada 31. janvāra noteikumos Nr. 50 "Kārtība, kādā administrē un uzrauga Eiropas Lauksaimniecības garantiju fondu un Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai, kā arī valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauksaimniecībai un lauku attīstībai 2023.-2027. gada plānošanas periodā" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 28. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 24.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.8. Valsts kancelejas pārstāvi;".

2. Izteikt 73.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"73.3. Valsts augu aizsardzības dienests - klimata un vides jomā jautājumos, kas saistīti ar mēslošanas līdzekļu lietošanu un uzskaiti īpaši jutīgās teritorijās, un sabiedrības, dzīvnieku un augu veselības aizsardzības jomā jautājumos, kas saistīti ar augu aizsardzības līdzekļu lietošanu, kā arī kontrolē tādu laba lauksaimniecības un vides stāvokļa standartu kā aizsargjoslas (buferjoslas) izveide gar ūdensobjektiem;".

3. Izteikt 82. punktu šādā redakcijā:

"82. Atbalsta saņēmēja pienākums ir atmaksāt nepamatoti izmaksāto atbalstu. Ja atbalsta saņēmējs, kas nav budžeta iestāde, neatmaksā nepamatoti izmaksāto atbalstu Lauku atbalsta dienesta lēmumā noteiktajā termiņā, atbalsta saņēmējs par katru nokavējuma dienu maksā nokavējuma naudu - sešus procentus gadā no neatmaksātās summas saskaņā ar regulas 2021/2116 59. panta 1. punkta "e" apakšpunktu. Lauku atbalsta dienests vispirms atgūst nepamatoti izmaksātā atbalsta pamatsummu un pēc tam nokavējuma naudu. Lauku atbalsta dienests nepamatoti izmaksāto atbalstu un aprēķināto nokavējuma naudu ir tiesīgs ieturēt no atbalsta saņēmēja nākamajiem maksājumiem."

4. Izteikt 83. punktu šādā redakcijā:

"83. Lauku atbalsta dienestam ir tiesības atgūto nepamatoti izmaksāto atbalstu par kārtējo gadu atkārtoti izmantot izmaksām no fonda citiem atbalsta saņēmējiem. Summu, kas atgūta par iepriekšējos gados nepamatoti izmaksāto atbalstu, Lauku atbalsta dienests pārskaita valsts budžeta ieņēmumos."

5. Izteikt 84. punktu šādā redakcijā:

"84. Ja Lauku atbalsta dienests nevar atgūt nepamatoti izmaksāto atbalstu no atbalsta saņēmēja - budžeta iestādes:

84.1. Lauku atbalsta dienests informē Zemkopības ministriju par atbalsta saņēmējam nepamatoti izmaksāto atbalstu;

84.2. Zemkopības ministrija šo noteikumu 84.1. apakšpunktā minēto informāciju nosūta atbalsta saņēmēja augstākajai iestādei, ja tāda ir, un Valsts kontrolei."

6. Papildināt ar 84.1 punktu šādā redakcijā:

"84.1 Valsts vai pašvaldības institūcija izvērtē atbalsta programmas un projekta atbilstību Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. pantam un Eiropas Savienības tieši piemērojamajiem normatīvajiem aktiem par valsts atbalstu lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē un iesniedz to Zemkopības ministrijā atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 9. panta otrajai daļai."

Ministru prezidente E. Siliņa

Zemkopības ministrs A. Krauze

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 31. janvāra noteikumos Nr. 50 "Kārtība, kādā administrē .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Atbildīgā iestāde: Zemkopības ministrija Veids: noteikumi Numurs: 650Pieņemts: 14.11.2023.Stājas spēkā: 17.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 223, 16.11.2023. OP numurs: 2023/223.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
347383
17.11.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"