Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Valkas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 13

Valkā 2023. gada 26. oktobrī

Grozījums Valkas novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par aprūpes pakalpojumu nepilngadīgām personām ar invaliditāti Valkas novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
ar Valkas novada pašvaldības domes
2023. gada 26. oktobra sēdes lēmumu Nr. 277 (prot. Nr. 22, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3. panta trešo daļu,
Invaliditātes likuma 12. panta sesto2 daļu

Izdarīt Valkas novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par aprūpes pakalpojumu nepilngadīgām personām ar invaliditāti Valkas novada pašvaldībā" šādu grozījumu:

aizstāt 13. punktā vārdus "Vienas pakalpojuma stundas izmaksas - 4,50 euro stundā, iekļaujot visus nodokļus, kas saistīti ar pakalpojuma sniegšanu (bruto atlīdzība 3,65 euro par vienu pakalpojuma stundu)." ar vārdiem "Vienas pakalpojuma stundas izmaksas tiek noteiktas minimālajā apmērā saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.".

Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja G. Avote

 

Valkas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 13 "Grozījums Valkas novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par aprūpes pakalpojumu nepilngadīgām personām ar invaliditāti Valkas novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Ministru kabineta 2021. gada 18. maija noteikumu Nr. 316 "Noteikumi par asistenta, pavadoņa un aprūpes pakalpojumu personām ar invaliditāti" (turpmāk - Noteikumi) 45. punkts nosaka, ka aprūpes pakalpojuma vienas stundas izmaksas, iekļaujot visus nodokļus, kas saistīti ar pakalpojuma sniegšanu, nevar būt mazākas par 4,79 euro stundā.

Šobrīd spēkā esošo Valkas novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošo noteikumu Nr. 24 "Par aprūpes pakalpojumu nepilngadīgām personām ar invaliditāti Valkas novada pašvaldībā" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 24) 13. punkts nosaka, ka vienas pakalpojuma stundas izmaksas - 4,50 euro stundā, iekļaujot visus nodokļus, kas saistīti ar pakalpojuma sniegšanu (bruto atlīdzība 3,65 euro par vienu pakalpojuma stundu), kas neatbilst Noteikumiem.

Ar grozījumu Saistošajos noteikumos Nr. 24 tiktu labotas Noteikumu 44. punktā minētā aprūpes pakalpojuma vienas stundas izmaksas un Saistošo noteikumu Nr. 24 13. punkta redakcija tiktu pielāgota Noteikumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Saistošie noteikumi palielinās plānotos pašvaldības 2023. gada budžeta izdevumus par 4598,00 EUR (2023. gada novembra un decembra mēneša ietvaros), jo Vidzemes plānošanas reģiona projekta "Vidzeme iekļauj" (īstenots Eiropas Sociālā fonda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniem" 9.2.2.1. pasākuma "Deinstitucionalizācija" īstenošanas noteikumi" ietvaros) finansējums beidzas 2023. gada oktobra mēnesī.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  3.1. Sociālā ietekme - tiks radīta tieša ietekme uz nabadzības un sociālās atstumtības riskam bieži pakļautu iedzīvotāju grupu sociālo situāciju.

3.2. Ar saistošo noteikumu īstenošanu netiek izraisītas tiešas vai netiešas pārmaiņas vidē. 

3.3. Saistošie noteikumi neietekmēs cilvēku veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

3.4. Saistošie noteikumi neietekmēs konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  4.1. Visas personas, kuras skar šo saistošo noteikumu piemērošana, var griezties Valkas novada Sociālajā dienestā, Rūjienas ielā 3D, Valkā, Valkas novadā.

4.2. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Valkas novada pašvaldības domē. Valkas novada pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Administratīvajā rajona tiesā, Voldemāra Baloža ielā 13A, Valmierā, LV-4201.

4.3. Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", informācija par tiem - Valkas novada pašvaldības izdevumā "Valkas Novada Vēstis" un ievietoti Valkas novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.valka.lv.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  5.1. Saistošie noteikumi tiek izstrādāti Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 9. un 11. punktā norādītās autonomās funkcijas izpildei, t.i., nodrošināt iedzīvotājiem atbalstu sociālo problēmu risināšanā, kā arī iespēju saņemt sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumu, un īstenot bērnu un aizgādnībā esošo personu tiesību un interešu aizsardzību. Papildus tiks ievērots Pašvaldību likuma 4. panta otrajā daļā noteiktais, ka pašvaldība autonomās funkcijas pilda atbilstoši ārējiem normatīvajiem aktiem.

5.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas, darbavietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  6.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Valkas novada Sociālais dienests.

6.2. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija, reorganizācija, vai jaunu darbavietu izveide.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  7.1. Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

7.2. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstāka juridiskā spēka normatīviem aktiem.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  8.1. Saistošo noteikumu projektu ir izstrādājuši pašvaldības speciālisti.

8.2. Saistošo noteikumu projekts nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Valkas novada pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.valka.lv sadaļā 25.09.2023. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas. Sabiedrības viedokļi šajā termiņā pašvaldībā netika iesniegti.

Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja G. Avote

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Valkas novada pašvaldības 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par aprūpes .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Valkas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 13Pieņemts: 26.10.2023.Stājas spēkā: 16.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 222, 15.11.2023. OP numurs: 2023/222.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
347342
16.11.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"