Ministru kabineta noteikumi Nr. 636
Rīgā 2023. gada 7. novembrī (prot. Nr. 56 11.
§)
Grozījumi Ministru kabineta
2022. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 381
"Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās
nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027. gadam īstenošanas
noteikumi"
Izdoti saskaņā ar Eiropas Sociālā fonda
Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai
2021.-2027. gada plānošanas perioda vadības likuma
9. panta 1., 2., 3., 4., 5. un 6. punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 2022. gada 21. jūnija noteikumos
Nr. 381 "Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās
nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027. gadam īstenošanas
noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 123. nr.; 2023, 107.
nr.) šādus grozījumus:
1.1. izteikt 4.1.3.1. apakšpunktu šādā redakcijā:
"4.1.3.1. 412 euro pirmajai vai vienīgajai
personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai
mājsaimniecībā 288 euro;";
1.2. izteikt 23. punktu šādā redakcijā:
"23. Ja partnerorganizācija saskaņā ar līgumu vai
vienošanos, kas noslēgta ar sadarbības iestādi, nodrošina maltīti
pašvaldības administratīvajā teritorijā (turpmāk - izdales
teritorija), par maltīti uzskatāma viena ēdienreize, piedāvājot
ēdināšanu uz vietas vai ēdienu līdzņemšanai.";
1.3. izteikt 40. punktu šādā redakcijā:
"40. Partnerorganizāciju atlasi veic sadarbības iestāde
saskaņā ar partnerorganizāciju atlases nolikumu (turpmāk -
atlases nolikums) un šo noteikumu 4. pielikumā minētajiem
kritērijiem, izmantojot programmas vadības informācijas sistēmu.
Lēmumu piešķirt tiesības būt par partnerorganizāciju, piešķirt
minētās tiesības ar nosacījumu vai noraidīt tās, kā arī atzinumus
par lēmumā piešķirt minētās tiesības ar nosacījumu noteikto
nosacījumu izpildi vai neizpildi sadarbības iestāde paziņo
programmas vadības informācijas sistēmā.";
1.4. izteikt 44. punktu šādā redakcijā:
"44. Sadarbības iestāde iesniedz publicēšanai oficiālajā
izdevumā "Latvijas Vēstnesis":
44.1. paziņojumu par partnerorganizāciju atlases
izsludināšanu, iesniegumu pieņemšanas termiņu un norādi uz
sadarbības iestādes tīmekļvietni (www.sif.gov.lv), kurā publicēts
partnerorganizācijas atlases nolikums, - ne vēlāk kā 20
darbdienas pirms pretendentu iesniegumu iesniegšanas termiņa
beigām;
44.2. paziņojumu par partnerorganizāciju atlases termiņa
pagarināšanu, tās pārtraukšanu vai izbeigšanu.";
1.5. izteikt 47. punktu šādā redakcijā:
"47. Sadarbības iestāde atbildi uz jautājumu sniedz triju
darbdienu laikā pēc jautājuma saņemšanas, bet ne vēlāk kā vienu
darbdienu pirms iesniegumu iesniegšanas termiņa
beigām.";
1.6. izteikt 48. punktu šādā redakcijā:
"48. Lai iegūtu tiesības būt par partnerorganizāciju,
pretendents iesniedz sadarbības iestādē iesniegumu atbilstoši tās
oficiālajā tīmekļvietnē (www.sif.gov.lv) ievietotā atlases
nolikuma nosacījumiem un pievieno atlases nolikumā noteiktos
dokumentus, ja tas spēj nodrošināt šo noteikumu 42. punktā
minētās pārtikas un pamata materiālās palīdzības sniegšanu
pilnībā vai daļēji vismaz vienā izdales teritorijā.";
1.7. izteikt 49.2. apakšpunktu šādā redakcijā:
"49.2. visi pretendentu apvienības dalībnieki kopā
nodrošina atbilstību šo noteikumu 4. pielikumā minētajiem
specifiskajiem atbilstības kritērijiem;";
1.8. izteikt 55. punktu šādā redakcijā:
"55. Līgumu vai vienošanos slēdz uz laiku, kas nav ilgāks
par trim gadiem. Līgumu vai vienošanos slēdz, groza, kā arī citu
ar līguma vai vienošanās izpildi saistītu informāciju sniedz
programmas vadības informācijas sistēmā.";
1.9. papildināt ar 70. punktu šādā redakcijā:
"70. Mājsaimniecība, kurai ir tiesības saņemt šo
noteikumu 9.1.2. vai 9.1.3. apakšpunktā minēto atbalstu un kurai
pašvaldības sociālā dienesta izsniegtā izziņa par trūcīgas vai
maznodrošinātas mājsaimniecības statusu ir spēkā līdz 2023. gada
31. jūlijam, 31. augustam, 30. septembrim, 31. oktobrim vai 30.
novembrim vai kurai pašvaldības sociālais dienests izziņu par
nonākšanu krīzes situācijā ir izsniedzis 2023. gada jūlijā,
augustā, septembrī, oktobrī vai novembrī, var saņemt atbalstu ne
vēlāk kā līdz 2024. gada 31. janvārim, nepārsniedzot šo noteikumu
30.1. apakšpunktā minēto un izziņas termiņam atbilstošo komplektu
skaitu. Ja mājsaimniecībai ir tiesības uz šo noteikumu 9.1.2.
apakšpunktā minēto atbalstu, taču pēc izziņas derīguma termiņa
beigām mājsaimniecības loceklis ir sasniedzis 13 mēnešu vecumu,
mājsaimniecība līdz 2024. gada 31. janvārim var šo noteikumu
9.1.2. apakšpunktā minētā atbalsta vietā saņemt šo noteikumu
9.1.3. apakšpunktā minēto atbalstu.";
1.10. izteikt 1. pielikumu jaunā redakcijā (1. pielikums);
1.11. izteikt 4. pielikumu jaunā redakcijā (2. pielikums).
2. Šo noteikumu 1.1. apakšpunkts stājas spēkā 2024. gada 1.
janvārī.
Ministru prezidente E. Siliņa
Labklājības ministrs U.
Augulis
1. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 7. novembra
noteikumiem Nr. 636
"1. pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 21. jūnija
noteikumiem Nr. 381
Programmas īstenošanai paredzēto
pārtikas preču ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes
kritēriji
1. Auzu pārslu
ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 13,0 % |
Skābums grādos |
Ne vairāk kā 5,0 |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,3 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
2. Četrgraudu
pārslu* ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 14,0 % |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,30 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
Piezīme. * Auzu, kviešu, miežu un rudzu
pārslas ar minimālo rudzu pārslu procentuālo sastāvu produktā
50 %. |
3. Makaronu
ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji
3.1. Makaronu ražošanā izmantoto izejvielu kritēriji:
3.1.1. makaronu ražošanā izmantotie milti atbilst Eiropas
Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par
konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko
atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā noteiktajai
mikotoksīnu maksimāli pieļaujamai koncentrācijai;
3.1.2. citas ražošanā izmantotās sastāvdaļas atbilst
normatīvajos aktos noteiktajām pārtikas nekaitīguma un kvalitātes
prasībām.
3.2. Makaronu ražošanas procesa kritērijs - makaroni tiek
ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja
apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju.
3.3. No kviešu miltiem izgatavoto makaronu izstrādājumu
organoleptiskie rādītāji:
Rādītāja nosaukums
|
Raksturojums
|
Krāsa |
Atbilst miltu šķirai un citām pievienotajām
izejvielām, bez neizmīcītu miltu paliekām |
Virsma |
Gluda, var būt nedaudz raupja |
Lūzuma vieta |
Stiklveida |
Forma |
Īsformas |
Garša |
Raksturīga izstrādājumam, bez citas
piegaršas |
Smarža |
Raksturīga izstrādājumam, bez citas
smaržas |
Stāvoklis pēc izvārīšanas |
Nesalipuši |
3.4. Makaronu izstrādājumu fizikāli ķīmiskie rādītāji:
Rādītāja nosaukums
|
Raksturojums
|
Mitrums |
Ne vairāk kā 12,5 % |
Skābums grādos |
Ne vairāk kā 4 |
Pelni, nešķīstoši 10 % HCl |
Ne vairāk kā 0,6 % |
Sausnas daudzums, kas pārgājis ūdenī
vārīšanas procesā |
Ne vairāk kā 9 % |
Metālmagnētiskie piemaisījumi |
Ne vairāk kā 3 mg/kg |
Kaitēkļu klātbūtne |
Nav pieļaujama |
4. Pankūku miltu
sausā maisījuma** ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam pārstrādes produktam,
bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas smaržas un
piegaršas |
Konsistence |
Birstoša, viendabīga |
Mitrums |
Ne vairāk kā 13,0 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
Piezīme. ** Sausā maisījuma sastāvā ietilpst
galvenokārt kviešu milti un vēl vismaz trīs komponenti
(sausais vājpiena pulveris, olu pulveris, sāls (ne vairāk kā
1,25 g uz 100 g), cukurs (ne vairāk kā 20 g uz 100 g) un
citas sastāvdaļas nelielā daudzumā), un tas ir gatavs pankūku
izgatavošanai bez papildu sastāvdaļu pievienošanas, izņemot
ūdeni vai pienu, kas nepieciešams mīklas iegūšanai. |
5. Vājpiena
pulvera ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam pārstrādes produktam,
bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas smaržas un
piegaršas |
Maksimālais ūdens saturs |
4,0 % |
Tauku saturs |
Ne vairāk kā 1,5 % |
Minimālais olbaltumvielu saturs |
32,0 % |
Minimālais laktozes saturs |
50,0 % |
Maksimālais skābums Tērnera grādos |
20 |
Maksimālais šķīdības indekss |
1,0 ml |
6. Pilnpiena
pulvera ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Gaiši dzeltena, dzeltena. Smalka, sausa
pulverveida viela bez mehāniskiem vai cita veida
piemaisījumiem. Pieļaujamas pulvera piciņas, kuras mehāniskas
darbības rezultātā viegli sabirst |
Smarža un garša |
Raksturīga pasterizētam pienam |
Maksimālais ūdens saturs |
5,0 % |
Tauku saturs |
Ne mazāk kā 26 % |
Minimālais olbaltumvielu saturs |
24,0 % |
Minimālais laktozes saturs |
37,0 % |
Maksimālais skābums Tērnera grādos |
19 |
Maksimālais šķīdības indekss |
1,0 ml |
7. Iebiezināta
piena ar cukuru ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes
kritēriji
7.1. Iebiezināts piens ar cukuru atbilst prasībām, kas
noteiktas:
a) Eiropas Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES)
2023/915 par konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā
un ar ko atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā,
b) Eiropas Komisijas 2005. gada 15. novembra Regulā (ES) Nr.
2073/2005 par pārtikas produktu mikrobioloģiskajiem
kritērijiem,
c) Ministru kabineta 2015. gada 15. septembra noteikumos Nr.
529 "Dehidrēto piena produktu kvalitātes, klasifikācijas un
papildu marķējuma prasības".
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Krāsa - no baltas ar iedzeltenu nokrāsu līdz krēmkrāsai,
vienmērīga visā masā.
Viendabīga, viskoza, vijīga konsistence, pieļaujamas
nelielas nogulsnes
|
Smarža un garša |
Tīra, salda garša, raksturīga iebiezinātam
pienam ar cukuru, bez citas produktam neraksturīgas smaržas
un piegaršas |
Piena tauki (%) |
Ne mazāk par 8 |
Kopējā piena sausna (%) |
Ne mazāk par 28 |
8. Ātri vārāmo
auzu pārslu ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 13 % |
Skābums grādos |
Ne vairāk kā 5,0 |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,3 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
Bojātas pārslas |
Ne vairāk kā 0,05 % |
9. Griķu pārslu
ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 14 % |
Skābums grādos |
- |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,3 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
10. Putraimu
ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji
10.1. Putraimu ražošanā izmantoto izejvielu kritēriji:
10.1.1. putraimu ražošanā tiek izmantoti mieži vai kvieši;
10.1.2. putraimu ražošanā izmantotā labība atbilst Eiropas
Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par
konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko
atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā noteiktajām
maksimāli pieļaujamām mikotoksīnu normām.
10.2. Putraimu ražošanas procesa kritērijs - putraimi tiek
ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un tehnoloģisko
instrukciju.
10.3. Miežu putraimu kvalitātes kritēriji:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 14,0 % |
Kvalitatīvs kodols |
Ne mazāk kā 99,0 % |
tostarp nepilnīgi apstrādāti
graudi
|
Ne vairāk kā 2 % |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,3 % |
Miltveida piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,8 % |
Veseli graudi |
Ne vairāk kā 1,0 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
10.4. Kviešu putraimu kvalitātes kritēriji:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Norma
|
Krāsa |
Dzeltena |
Garša |
Raksturīga normāliem kviešu putraimiem, bez
piegaršas, nav skāba vai rūgta |
Smarža |
Raksturīga normāliem kviešu putraimiem, bez
sasmakuma, pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 13,5 % |
Kvalitatīvs kodols |
Ne mazāk kā 99,2 % |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,3 % |
tostarp minerālie
piemaisījumi
|
Ne vairāk kā 0,05 % |
Bojātie kodoli |
Ne vairāk kā 0,2 % |
Apstrādāti rudzu un miežu graudi |
Ne vairāk kā 2,0 % |
Miltveida piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,5 % |
Metālmagnētiskie piemaisījumi |
Ne vairāk kā 3,0 mg/kg |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
11. Augstākā
labuma kviešu miltu ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 15,0 % |
Lipeklis |
Ne mazāk kā 26 % |
Pelnainība |
Ne vairāk kā 0,58 % |
Krišanas skaitlis |
Ne mazāk kā 250 s |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
12. Auzu pārslu
biezputras ar ogām vai augļiem ražošanas un kvalitātes
kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam labības pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam labības pārstrādes
produktam, bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas
smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 14,0 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
Cukurs |
Ne vairāk kā 20 g |
Kaltētas ogas vai augļi |
12-16 g |
Sāls |
Ne vairāk kā 1,25 g |
Ogu vai augļu aromatizētājs |
0,24-0,36 g |
13. Kartupeļu
biezputras ražošanas un kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 7,0 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
Sāls |
Ne vairāk kā 1,25 g |
14. Mannas
ražošanas un kvalitātes kritēriji
14.1. Manna atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas
Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par
konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko
atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā.
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Mitrums |
Ne vairāk kā 15,0 % |
Pelni, nešķīstoši 10 % HCl |
Ne vairāk kā 0,6 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
15. Griķu
ražošanas un kvalitātes kritēriji
15.1. Griķi atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas
Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par
konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko
atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā.
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Brūna ar dažādu nokrāsu |
Smarža un garša |
Raksturīga griķu putraimiem, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Konsistence |
Birstoša, viendabīga |
Mitrums |
Ne vairāk kā 14,0 % |
Kvalitatīvā kodola saturs |
Ne mazāk kā 99,2 % |
tai skaitā šķelti graudi
|
Ne vairāk kā 4 % |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,4 % |
Nelobīti graudi |
Ne vairāk kā 0,4 % |
Miltiņu saturs |
Ne vairāk kā 0,02 % |
Bojāti kodoli |
Ne vairāk kā 0,3 % |
Metālmagnētiskie piemaisījumi |
Ne vairāk kā 3 mg/kg |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
16. Sautētas
cūkgaļas vai liellopu gaļas ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes
kritēriji
16.1. Sautētas cūkgaļas vai liellopu gaļas (turpmāk - sautēta
gaļa) ražošanas kritēriji:
16.1.1. gaļa atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas
Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par
konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko
atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā;
16.1.2. produkta sastāvā ietilpstošās pārtikas piedevas
atbilst prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes
2008. gada 16. decembra Regulā (ES) Nr. 1333/2008 par pārtikas
piedevām;
16.1.3. sautētas gaļas termiskā apstrāde atbilst prasībām, kas
noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa
Regulas (ES) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu XI
nodaļā.
16.2. Sautētas gaļas ražošanas procesa kritērijs - sautēta
gaļa ražota saskaņā ar ražotāja deklarētajām prasībām un ražotāja
apstiprināto receptūru un tehnoloģisko instrukciju, iepakojuma
veids - divdaļīga metāla kārba, ar viegli atveramu vāku,
uzglabāšanas režīms no 0 līdz +25 °C.
16.3. Sautētas gaļas ražošanas un kvalitātes kritēriji:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam. Gaļa rupja
maluma |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Gaļas saturs |
Ne mazāk kā 65 % (gaļa, ko izmanto sautētas
gaļas ražošanai, atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas
Parlamenta un Padomes 2011. gada 25. oktobra Regulas (ES) Nr.
1169/2011 par pārtikas produktu informācijas sniegšanu
patērētājiem un par grozījumiem Eiropas Parlamenta un Padomes
Regulās (ES) Nr. 1924/2006 un (ES) Nr. 1925/2006, un par
Komisijas Direktīvas 87/250/EEK, Padomes Direktīvas
90/496/EEK, Komisijas Direktīvas 1999/10/EK, Eiropas
Parlamenta un Padomes Direktīvas 2000/13/EK, Komisijas
Direktīvu 2002/67/EK un 2008/5/EK un Komisijas Regulas (ES)
Nr. 608/2004 atcelšanu VII pielikuma B daļas 17. punktā) |
Cits |
Dzīvnieku izcelsmes tauki - ne vairāk kā 33 %.
Sāls - ne vairāk kā 2 %.
Ražošanas procesā nav pieļaujams izmantot soju,
mehāniski atdalītu gaļu un dzīvnieku izcelsmes
subproduktus
|
17. Tvaicētu
rīsu kvalitātes kritēriji
17.1. Rīsi atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas Komisijas
2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par konkrētu
kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko atceļ Regulu
(EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā.
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez
pelējuma un citām produktam neraksturīgām blakus smaržām un
piegaršām |
Mitrums |
Ne vairāk kā 15,0 % |
Konsistence |
Birstoša, viendabīga |
Kvalitatīvā kodola saturs |
Ne mazāk kā 99,2 % |
tai skaitā šķelti graudi
|
Ne vairāk kā 10 % |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,4 % |
Metālmagnētiskie piemaisījumi |
Ne vairāk kā 3 mg/kg |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
18. Auksti
spiestas nerafinētas rapšu eļļas kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Caurspīdīgs zaļgans vai dzintara dzeltens
šķidrums, var būt nelieli nosēdumi |
Smarža un garša |
Raksturīga produktam, bez nevēlamas citas
smaržas un piegaršas |
Blīvums |
Ne mazāk kā 0,914 (20 °C temperatūrā) |
Konsistence |
Viendabīga |
Peroksīdu skaitlis, mekv. aktīvā
O2/kg |
Ne vairāk kā 15 |
Skābes skaitlis, mg KOH/g |
Ne vairāk kā 4,0 |
Mitruma un gaistošo vielu masas daļa, % |
Ne vairāk kā 0,2 |
Nešķīstošie piemaisījumi, % |
Ne vairāk kā 0,05 |
19. Rafinētas
rapšu eļļas kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Caurspīdīgs dzintara dzeltens šķidrums |
Smarža un garša |
Raksturīga produktam, bez nevēlamas citas
smaržas un piegaršas |
Blīvums |
Ne mazāk kā 0,914 (20 °C temperatūrā) |
Konsistence |
Viendabīga |
Peroksīdu skaitlis, mekv. aktīvā
O2/kg |
Ne vairāk kā 10 |
Skābes skaitlis, mg KOH/g |
Ne vairāk kā 4,0 |
Mitruma un gaistošo vielu masas daļa, % |
Ne vairāk kā 0,2 |
Nešķīstošie piemaisījumi, % |
Ne vairāk kā 0,05 |
Piesātināto taukskābju daudzums, % |
6-10 % |
Dūmošanas punkts, °C |
226 ± 10 °C |
20. Olu pulvera
kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam pārstrādes
produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam pārstrādes produktam,
bez pelējuma un citas produktam neraksturīgas smaržas un
piegaršas |
Konsistence |
Birstoša, viendabīga, bez kunkuļiem |
Mitrums |
Ne vairāk kā 13,0 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
21. Cukura
ražošanas un kvalitātes kritēriji
21.1. Cukurs ir attīrīta un kristalizēta saharoze, kura
atbilst kritērijiem, kas noteikti Ministru kabineta 2015. gada
15. decembra noteikumos Nr. 735 "Dažādu veidu cukura
kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma
prasības".
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Ne vairāk kā deviņi punkti 0,5 krāsas tipa
vienībām, ko aprēķina atbilstoši Brunsvikas Zemkopības un
cukura rūpniecības tehnoloģijas institūta metodei |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam pārstrādes produktam,
bez citas produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Konsistence |
Birstoša, viendabīga, bez kunkuļiem |
Polarizācija |
Ne mazāk kā 99,7 °Z |
Invertcukura saturs |
Ne vairāk kā 0,1 % no masas |
Zudumi žāvējot |
Ne vairāk kā 0,1 % no masas |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
22. Šķelto zirņu
kvalitātes kritēriji
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Konsistence |
Kaltēti, sausi, birstoši |
Mitrums |
Ne vairāk kā 15 % |
Veseli graudi |
Ne vairāk kā 1 % |
Atkritumu piemaisījumi |
Ne vairāk kā 0,40 % |
tostarp minerālie
piemaisījumi
|
Nav pieļaujami |
Bojātas sēklas |
Ne vairāk kā 0,40 % |
Saēstas sēklas |
Ne vairāk kā 0,50 % |
Nelobītas sēklas |
Ne vairāk kā 0,80 % |
Drupinātas sēklas (izbirst caur sietu Ø 2,5
mm un paliek uz sieta Ø 1,5 mm) |
Ne vairāk kā 1 % |
Kaitēkļu invāzija |
Nav pieļaujama |
23. Zivju
konservu ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes kritēriji
23.1. Sterilizētu konservu "Makrele savā sulā"
(turpmāk - konservi) nekaitīguma kritēriji:
23.1.1. konservi atbilst kritērijiem, kas noteikti Eiropas
Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES) 2023/915 par
konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā un ar ko
atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā un Eiropas
Komisijas 2005. gada 15. novembra Regulas (ES) Nr. 2073/2005 par
pārtikas produktu mikrobioloģiskajiem kritērijiem 1. pielikuma 1.
nodaļas 1.26. sadaļā, kā arī prasībām, kas noteiktas Eiropas
Parlamenta un Padomes 2004. gada 29. aprīļa Regulas (ES) Nr.
853/2004, ar ko nosaka īpašus higiēnas noteikumus attiecībā uz
dzīvnieku izcelsmes pārtiku, III pielikuma VIII sadaļas V
nodaļā;
23.1.2. ražošanas tehnoloģiskais process notiek atbilstoši
prasībām, kas noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2004. gada
29. aprīļa Regulas (ES) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu
higiēnu IX, X un XI nodaļā, kā arī Starptautiskajā higiēnas
prakses kodeksā maza skābes satura un paskābinātiem konserviem
Nr. CAC/RCP 23-1979 un Starptautiskajā higiēnas prakses kodeksā
zivīm un zvejas produktiem Nr. CAC/RCP 52/2003;
23.1.3. aromatizētāji tiek lietoti saskaņā ar prasībām, kas
noteiktas Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra
Regulas (ES) Nr. 1334/2008 par aromatizētājiem un dažām pārtikas
sastāvdaļām ar aromatizētāju īpašībām izmantošanai pārtikā un uz
tās un par grozījumiem Padomes Regulā (EEK) Nr. 1601/91, Regulās
(EK) Nr. 2232/96 un (EK) Nr. 110/2008 un Direktīvā
2000/13/EK;
23.1.4. konservi tiek ražoti saskaņā ar ražotāja deklarētajām
prasībām un ražotāja apstiprinātu receptūru un produkta un
procesa aprakstiem. Konservu izgatavošanai izmanto saldētas
makreles Scomber scombrus, iepakojuma veids - hermētiski
noslēgta kārba ar atveramu vāku, uzglabāšanas režīms no 0 līdz
+25 °C. Konservi ir rūpnieciski sterili.
23.2. Konservu ražošanas un kvalitātes kritēriji:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un ārējais izskats, konsistence |
Atbilst attiecīgajam produktam, pieļaujami
ādas plīsumi. Zivju liemeņi vai gabaliņi līdzeni, bez zvīņām,
var būt nenogrieztas spuras, izņemot astes. Zivju gaļas krāsa
atbilst vārītas makreles krāsai. Dabīgā sulā - buljonā, kas
izdalījies sterilizācijas procesā, pieļaujamas olbaltumvielu
nogulsnes un nelielas zivs daļas |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas, zivju gaļas
konsistence sulīga, var būt nedaudz sausa, asakas mīkstas,
bez rūgtas piegaršas |
Minimālā zivju liemeņu vai to gabalu masa
kārbā pēc sterilizācijas |
Ne mazāk kā 70 % no kārbas neto daudzuma |
Pārtikas ražošanas sāls saturs |
1-2,5 % |
Cits |
Ražošanas procesā nav pieļaujams izmantot:
- pārtikas piedevas garšas, smaržas un ārējā izskata
uzlabošanai;
- stabilizatorus, antioksidantus un aromatizētājus.
Var būt pievienotas garšvielas, garšaugi
|
24. Zīdaiņiem un
maziem bērniem paredzētu pārtikas produktu komplekta ražošanas,
nekaitīguma un kvalitātes kritēriji
24.1. Zīdaiņiem
paredzētu maisījumu un papildu ēdināšanas maisījumu un maziem
bērniem paredzētas pārtikas ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes
kritēriji
24.1.1. Zīdaiņiem paredzētu maisījumu un papildu ēdināšanas
maisījumu un maziem bērniem paredzētu pārtikas produktu ražošanā
un izplatīšanā ievērotas prasības, kas noteiktas:
a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 12. jūnija Regulā
(ES) Nr. 609/2013 par zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētu
pārtiku, īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētu pārtiku un par
pilnīgiem uztura aizstājējiem svara kontrolei, un ar ko atceļ
Padomes Direktīvu 92/52/EEK, Komisijas Direktīvas 96/8/EK,
1999/21/EK, 2006/125/EK un 2006/141/EK, Eiropas Parlamenta un
Padomes Direktīvu 2009/39/EK un Komisijas Regulas (EK) Nr.
41/2009 un (EK) Nr. 953/2009,
b) Eiropas Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulas (ES)
2023/915 par konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā
un ar ko atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā,
c) Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra
Regulā (ES) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām,
d) Komisijas 2015. gada 25. septembra Deleģētajā regulā (ES)
2016/127, ar ko attiecībā uz īpašām sastāva un informācijas
prasībām, kuras piemēro maisījumiem zīdaiņiem un papildu
ēdināšanas maisījumiem zīdaiņiem, un attiecībā uz informācijas
prasībām saistībā ar zīdaiņu un mazu bērnu ēdināšanu papildina
Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 609/2013.
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Olbaltumvielas |
Atbilst Komisijas 2015. gada 25.
septembra Deleģētajā regulā (ES) 2016/127, ar ko attiecībā uz
īpašām sastāva un informācijas prasībām, kuras piemēro
maisījumiem zīdaiņiem un papildu ēdināšanas maisījumiem
zīdaiņiem, un attiecībā uz informācijas prasībām saistībā ar
zīdaiņu un mazu bērnu ēdināšanu papildina Eiropas Parlamenta
un Padomes Regulu (ES) Nr. 609/2013, minētajām prasībām |
Tauki |
Ogļhidrāti |
Minerālvielas |
Vitamīni |
Kaitēkļu invāzija*** |
Nav pieļaujama |
Cits |
Mātes piens ir ieteicamākā pārtika veseliem
zīdaiņiem. Produkts ir paredzēts, lai apmierinātu zīdaiņu
uztura vajadzības |
Piezīme. *** Attiecināms uz sausajiem papildu
ēdināšanas maisījumiem. |
24.2.
Apstrādātas graudaugu pārtikas un zīdaiņiem un maziem bērniem
paredzētas pārtikas ražošanas, nekaitīguma un kvalitātes
kritēriji
24.2.1. Zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētas graudaugu
pārtikas produktu, dārzeņu un augļu produktu, kā arī gaļas
produktu ražošanā un izplatīšanā ievērotas prasības, kas
noteiktas:
a) Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 12. jūnija Regulā
(ES) Nr. 609/2013 par zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētu
pārtiku, īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētu pārtiku un par
pilnīgiem uztura aizstājējiem svara kontrolei, un ar ko atceļ
Padomes Direktīvu 92/52/EEK, Komisijas Direktīvas 96/8/EK,
1999/21/EK, 2006/125/EK un 2006/141/EK, Eiropas Parlamenta un
Padomes Direktīvu 2009/39/EK un Komisijas Regulas (ES) Nr.
41/2009 un (ES) Nr. 953/2009,
b) Eiropas Komisijas 2023. gada 25. aprīļa Regulā (ES)
2023/915 par konkrētu kontaminantu maksimālajiem līmeņiem pārtikā
un ar ko atceļ Regulu (EK) Nr. 1881/2006, 1. pielikumā,
c) Eiropas Parlamenta un Padomes 2008. gada 16. decembra
Regulā (ES) Nr. 1333/2008 par pārtikas piedevām,
d) Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos Nr. 269
"Prasības zīdaiņu un mazu bērnu pārtikai un tās
marķējumam".
24.2.2. Zīdaiņiem un maziem bērniem paredzētas graudaugu
pārtikas produktu, dārzeņu un augļu produktu, kā arī gaļas
produktu kvalitātes kritēriji:
24.2.2.1. putras (putras sausais maisījums, lietošanai gatava
putra):
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Olbaltumvielas |
Atbilst Ministru kabineta 2015.
gada 2. jūnija noteikumos Nr. 269 "Prasības zīdaiņu un
mazu bērnu pārtikai un tās marķējumam" minētajām
prasībām |
Tauki |
Minerālvielas |
Vitamīni |
24.2.2.2. sausiņi:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Olbaltumvielas |
Atbilst Ministru kabineta 2015.
gada 2. jūnija noteikumos Nr. 269 "Prasības zīdaiņu un
mazu bērnu pārtikai un tās marķējumam" minētajām
prasībām |
Tauki |
Minerālvielas |
Vitamīni |
24.2.2.3. augļu biezeņi:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Augļu saturs |
Ne mazāk kā 70 % no produkta masas |
Cits |
Nesatur glutēnu, piena olbaltumvielas,
cukuru. Pārtikas piedevu izmantošana zīdaiņiem un maziem
bērniem paredzētajā pārtikā ir noteikta normatīvajos aktos
par pārtikas piedevu lietošanu |
24.2.2.4. dārzeņu biezeņi:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Dārzeņu saturs |
Ne mazāk kā 75 % no produkta masas |
Cits |
Nesatur glutēnu, piena olbaltumvielas,
cukuru. Pārtikas piedevu izmantošana zīdaiņiem un maziem
bērniem paredzētajā pārtikā ir noteikta normatīvajos aktos
par pārtikas piedevu lietošanu |
24.2.2.5. dārzeņu biezeņi ar gaļu:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Dārzeņu saturs |
Ne mazāk kā 50 % no produkta masas |
Gaļas saturs |
Ne mazāk kā 8 % no produkta masas |
Cits |
Nesatur glutēnu, piena olbaltumvielas,
cukuru. Pārtikas piedevu izmantošana zīdaiņiem un maziem
bērniem paredzētajā pārtikā ir noteikta normatīvajos aktos
par pārtikas piedevu lietošanu |
24.2.2.6. gaļas biezeņi:
Kvalitātes kritērija
nosaukums
|
Raksturojums vai norma
|
Krāsa un izskats |
Atbilst attiecīgajam produktam |
Smarža un garša |
Raksturīga attiecīgajam produktam, bez citas
produktam neraksturīgas smaržas un piegaršas |
Gaļas saturs |
Ne mazāk kā 40 % no produkta masas |
Cits |
Nesatur glutēnu, piena olbaltumvielas,
cukuru. Pārtikas piedevu izmantošana zīdaiņiem un maziem
bērniem paredzētajā pārtikā ir noteikta normatīvajos aktos
par pārtikas piedevu lietošanu |
"
2. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 7. novembra
noteikumiem Nr. 636
"4. pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 21. jūnija
noteikumiem Nr. 381
Partnerorganizāciju atlases
vērtēšanas kritēriji
Darbības programmas
nosaukums |
Eiropas Sociālā fonda Plus
programma materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.-2027.
gadam |
Darbības veids |
Pārtikas un pamata materiālās
palīdzības izdalīšana vistrūcīgākajām personām un
papildpasākumu īstenošana |
Atlases veids |
Atklāta partnerorganizācijas
atlase |
Sadarbības iestāde |
Sabiedrības integrācijas
fonds |
Programma |
-
|
Eiropas Sociālā
fonda Plus programma materiālās nenodrošinātības mazināšanai
2021.-2027. gadam |
PO |
-
|
partnerorganizācijas pretendents (tai skaitā pretendentu
apvienība) |
Likums |
-
|
Eiropas Sociālā
fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai
2021.-2027. gadam plānošanas perioda vadības likums |
Iesniegums |
-
|
PO iesniegums un
tam pievienotie dokumenti |
Noteikumi |
-
|
Ministru kabineta
2022. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 381 "Eiropas Sociālā
fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai
2021.-2027. gadam īstenošanas noteikumi" |
Pilns
atbalsts |
-
|
PO prognozētais
atbalstāmo personu skaits vidēji mēnesī, kas ir vienāds ar
vai lielāks par to personu skaitu, kurām attiecīgajā izdales
teritorijā pašvaldības sociālais dienests iepriekšējā
kalendāra gadā izsniedzis noteikumu 4.1.1. un 4.1.3.
apakšpunktā minēto izziņu |
Daļējs
atbalsts |
-
|
PO prognozētais
atbalstāmo personu skaits vidēji mēnesī, kas ir mazāks par to
personu skaitu, kurām attiecīgajā izdales teritorijā
pašvaldības sociālais dienests iepriekšējā kalendāra gadā
izsniedzis noteikumu 4.1.1. un 4.1.3. apakšpunktā minēto
izziņu |
P |
-
|
precizējamais
kritērijs. Ja konstatēta kritērija neatbilstība, sadarbības
iestāde pieņem lēmumu par iesnieguma apstiprināšanu ar
nosacījumu, ka PO lēmumā noteiktajā laikā un kārtībā
nodrošinās pilnīgu atbilstību kritērijam |
N |
-
|
neprecizējamais
kritērijs. Ja konstatēta kritērija neatbilstība, sadarbības
iestāde pieņem lēmumu par iesnieguma noraidīšanu |
1. Kopīgie atbilstības
kritēriji1 |
Kritērija ietekme uz lēmuma
pieņemšanu
(P, N)
|
1.1. |
PO ir: |
1.1.1. |
Biedrību un nodibinājumu
reģistrā reģistrēta biedrība vai nodibinājums vai Reliģisko
organizāciju un to iestāžu reģistrā reģistrēta reliģiska
organizācija (turpmāk abas kopā - nevalstiskā organizācija).
Nevalstiskās organizācijas darbības veids iepriekšējos 12
mēnešus no iesnieguma iesniegšanas dienas ir bijis labdarība
vai sociāli mazaizsargāto personu grupu sociālās labklājības
celšana |
N
|
1.1.2. |
pašvaldība vai tās iestāde |
N
|
1.2. |
personai, kura pārstāv PO, vai
PO nav iestājušies likuma 14. panta 1., 2. vai 4. punktā
minētie noraidīšanas nosacījumi |
N
|
1.3. |
PO nav iestājušies likuma 14.
panta 3. punktā minētie noraidīšanas nosacījumi |
N
|
1.4. |
PO nav iestājies likuma 17.
pantā minētais aizliegums uz laiku piedalīties PO atlasē |
N
|
1.5. |
PO iesniegumā paredz nodrošināt
vienu vai abus noteikumu 36. punktā minētos atbalsta veidus
Latvijas teritorijā |
P
|
1.6. |
PO iesniegums
ir: |
1.6.1. |
pilnībā aizpildīts valsts valodā
atbilstoši atlases nolikumam |
P
|
1.6.2. |
ar pievienotiem papildus
iesniedzamiem dokumentiem valsts valodā vai ar PO atbildīgās
amatpersonas apliecinātu tulkojumu |
P
|
2. Specifiskie atbilstības
kritēriji2 |
Kritērija ietekme uz lēmuma
pieņemšanu
(P, N)
|
2.1. |
PO iesniegumā pamatota
pietiekama administratīva, finansiāla un darbības spēja, lai
nodrošinātu pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču
drošu uzglabāšanu un izdalīšanu personām, kuras ir tiesīgas
attiecīgo palīdzību saņemt3, to uzskaitot EIKT
sistēmā |
P
|
2.2. |
PO iesniegumā pamatota
pietiekama administratīva, finansiāla un darbības spēja
maltītes nodrošināšanai, tai skaitā pārtikas preču komplektu
drošai uzglabāšanai un maltīšu izdalīšanai4 |
P
|
2.3. |
PO iesniegumā pamatota
pietiekama administratīva, finansiāla un darbības spēja, lai
tieši vai netieši nodrošinātu papildpasākumus |
P
|
2.4. |
PO iesniegumā pamatota
pietiekama administratīva, finansiāla un darbības spēja, lai
nodrošinātu pārtikas un pamata materiālās palīdzības preču
uzglabāšanu un izdalīšanu personām, tai skaitā arī maltīšu
nodrošināšanu (ja attiecināms), kā arī ar papildpasākumu
īstenošanu saistītās informācijas publicitātes, uzraudzības
un novērtēšanas prasību ievērošanu |
P
|
3. Kvalitātes
kritēriji5 |
Apakškritēriji/punktu
skaits
|
Maksimālais iegūstamais
punktu skaits un punktu piešķiršanas kārtība
|
Minimālais nepieciešamais
punktu skaits
|
3.1. |
PO pieredzes ilgums
pēdējo septiņu gadu laikā līdz atlases izsludināšanas dienai
sociāli mazaizsargāto personu sociālās labklājības celšanā un
labdarībā |
3.1.1. PO pieredze labdarības vai sociālo pakalpojumu un
sociālās iekļaušanas pasākumu nodrošināšanā3:
3.1.1.1. trīs gadi un vairāk - 30;
3.1.1.2. no diviem līdz trim gadiem - 20;
3.1.1.3. no viena gada līdz diviem gadiem - 10;
3.1.1.4. mazāk par vienu gadu - 0
|
30
|
0
|
3.1.2. PO pieredze maltītes vai zupas virtuves un sociālās
iekļaušanas pasākumu nodrošināšanā4:
3.1.2.1. trīs gadi un vairāk - 30;
3.1.2.2. no diviem līdz trim gadiem - 20;
3.1.2.3. no viena gada līdz diviem gadiem - 10;
3.1.2.4. mazāk par vienu gadu - 0
|
3.1.3. PO pieredze labdarības vai sociālo pakalpojumu,
maltītes vai zupas virtuves un sociālās iekļaušanas
pasākumu nodrošināšanā6:
3.1.3.1. trīs gadi un vairāk - 30;
3.1.3.2. no diviem līdz trim gadiem - 20;
3.1.3.3. no viena gada līdz diviem gadiem - 10;
3.1.3.4. mazāk par vienu gadu - 0
|
3.2. |
PO pieredzes ilgums
pēdējo septiņu gadu laikā līdz atlases izsludināšanas dienai
publiskā finansējuma (ES un citas ārvalstu finanšu
palīdzības, valsts vai pašvaldību) piesaistīšanā un
apsaimniekošanā |
3.2.1. PO pieredze ES vai citas ārvalstu finanšu palīdzības
piesaistīšanā un apsaimniekošanā:
3.2.1.1. trīs gadi un vairāk - 15;
3.2.1.2. no diviem līdz trim gadiem - 10;
3.2.1.3. no viena gada līdz diviem gadiem - 5;
3.2.1.4. mazāk par vienu gadu - 0
|
30S
|
0
|
3.2.2. PO pieredze valsts vai pašvaldību publiskā
finansējuma piesaistīšanā un apsaimniekošanā:
3.2.2.1. trīs gadi un vairāk - 15;
3.2.2.2. no diviem līdz trim gadiem - 10;
3.2.2.3. no viena gada līdz diviem gadiem - 5;
3.2.2.4. mazāk par vienu gadu - 0
|
3.3. |
PO ir tieša vai
netieša pieredze pēdējo septiņu gadu laikā līdz atlases
izsludināšanas dienai personu sociālās iekļaušanas,
informatīvu, konsultējošu vai neformāli izglītojošu
papildpasākumu nodrošināšanā |
3.3.1. PO ir tieša pieredze
plānoto papildpasākumu plānošanā, administrēšanā, īstenošanā
un uzraudzībā - 30 |
30V
|
0
|
3.3.2. PO ir netieša pieredze
papildpasākumu plānošanā, administrēšanā, īstenošanā vai
uzraudzībā - 10 |
3.3.3. PO nav pieredzes plānoto
papildpasākumu nodrošināšanā - 0 |
3.4. |
PO teritoriālais
pārklājums |
3.4.1. pilna atbalsta nodrošināšanai katrā izdales
teritorijā PO plāno vismaz vienu izdales vietu (ja PO plāno
vairāk nekā vienu izdales vietu, tad kritērija piemērošanai
punktus aprēķina, ņemot vērā prognozēto atbalstāmo personu
skaitu vidēji uz vienu izdales vietu):
3.4.1.1. uz 0-500 prognozētajām atbalstāmajām personām,
ja izdales teritorija ir valstspilsētas pašvaldības
teritorija, vai uz 0-200 prognozētajām atbalstāmajām
personām, ja izdales teritorija ir novada pašvaldības
teritorija, - 50;
3.4.1.2. uz 501-900 prognozētajām atbalstāmajām
personām, ja izdales teritorija ir valstspilsētas
pašvaldības teritorija, vai uz 201-500 prognozētajām
atbalstāmajām personām, ja izdales teritorija ir novada
pašvaldības teritorija, - 20;
3.4.1.3. uz 901 un vairāk prognozētajām atbalstāmajām
personām, ja izdales teritorija ir valstspilsētas
pašvaldības teritorija, vai uz 501 un vairāk prognozētajām
atbalstāmajām personām, ja izdales teritorija ir novada
pašvaldības teritorija, - 0
|
70S
|
0
|
3.4.2. atbalsta nodrošināšanai
katrā izdales teritorijā PO ir izveidojusi apvienību vai ir
noslēgusi nodomu protokolu par sadarbību starp vismaz vienu
pašvaldību vai tās iestādi un vismaz vienu nevalstisko
organizāciju - 10 |
3.4.3. atbalsta nodrošināšanai
katrā izdales teritorijā, kas ir pašvaldības teritorija, PO
plāno maltītes nodrošināšanu - 10 |
Piezīmes.
1. 1 Ja PO ir apvienība, pēc kopīgiem kritērijiem
vērtē katru apvienības dalībnieku.
2. 2 Ja PO ir apvienība, pēc specifiskajiem
atbilstības kritērijiem vērtē visus apvienības dalībniekus
kopā.
3. 3 Kritēriju attiecina, ja PO iesniegumā paredz
nodrošināt noteikumu 42.1. apakšpunktā minēto atbalsta
veidu.
4. 4 Kritēriju attiecina, ja PO iesniegumā paredz
nodrošināt noteikumu 42.2. apakšpunktā minēto atbalsta
veidu.
5. 5 Ja PO ir apvienība, pēc kvalitātes
kritērijiem vērtē visu apvienības dalībnieku kopējo pieredzi un
teritoriālo pārklājumu, punktus nesummējot.
6. S Piemēro visus atbilstošos kritērijus,
summējot tiem piemērojamo punktu skaitu.
7. V Piemēro vienu atbilstošo kritēriju.
8. 6 Kritēriju attiecina, ja PO iesniegumā paredz
nodrošināt noteikumu 42.1. un 42.2. apakšpunktā minēto atbalsta
veidu."