Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumā

Izdarīt Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumā (Latvijas Vēstnesis, 2021, 221.A nr.; 2023, 47. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt likumu ar 5.1 pantu šādā redakcijā:

"5.1 pants. (1) Izbūvējot tehnoloģisko infrastruktūru vai tās darbības nodrošināšanai nepieciešamu jaunu energoapgādes komersanta objektu vai privātu elektronisko sakaru tīklu un tā infrastruktūras inženierbūves, energoapgādes komersantam un privātā elektronisko sakaru tīkla īpašniekam ir tiesības izbūves nosacījumu saskaņošanas procedūru aizstāt ar nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja informēšanu, izmaksājot vienreizēju atlīdzību enerģētikas un elektronisko sakaru jomu regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā apmērā un kārtībā.

(2) Projektējot un izbūvējot tehnoloģisko infrastruktūru vai tās darbības nodrošināšanai nepieciešamu jaunu energoapgādes komersanta objektu vai privātu elektronisko sakaru tīklu un tā infrastruktūras inženierbūves, nesamērīgi neierobežo nekustamā īpašuma apbūves iespējamību.

(3) Izbūvējot tehnoloģisko infrastruktūru un tās darbības nodrošināšanai nepieciešamos inženiertīklus ārējās robežas infrastruktūras izbūvei nepieciešamajā teritorijā, ir pieļaujama inženiertīklu novietojuma novirze, kas pārsniedz attiecīgajā Latvijas būvnormatīvā noteikto inženiertīklu novietojuma novirzi, ja tas nerada papildu tiesību aprobežojumu privātpersonai."

2. 7. pantā:

papildināt pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Inženiertīklu īpašnieki pieslēgšanās (atslēgšanās) vai inženiertīklu šķērsošanas tehniskos noteikumus, kā arī valsts un pašvaldību institūcijas tehniskos un īpašos noteikumus bez maksas izdod 10 dienu laikā pēc pieprasījuma saņemšanas. Inženiertīklu īpašnieki vai valdītāji, kā arī valsts un pašvaldību institūcijas būvniecības ieceres dokumentācijā iestrādātos tehniskos un īpašos noteikumus izvērtē 15 dienu laikā pēc būvniecības ieceres dokumentācijas saņemšanas.";

uzskatīt līdzšinējo panta tekstu par pirmo daļu.

3. 8. pantā:

papildināt pantu ar 4.1 daļu šādā redakcijā:

"(41) Ārējās robežas infrastruktūrā ietilpstošo inženierbūvju būvniecību var veikt arī Nacionālie bruņotie spēki.";

papildināt pantu ar 5.1 daļu šādā redakcijā:

"(51) Ja ārējās robežas infrastruktūras, tai skaitā tehnoloģiskās infrastruktūras, būvdarbu laikā būvniecības procesa dalībnieki vienojas par izmaiņām būvprojektā, būvdarbu veicējam ir tiesības neapturēt būvdarbus izmaiņu izstrādes, saskaņošanas un apstiprināšanas laikā. Būvprojekta izmaiņu izstrādes un apstiprināšanas procesu pabeidz līdz attiecīgās būves nodošanai ekspluatācijā.";

aizstāt septītajā daļā vārdus "valsts robežas joslas posmus, kuros" ar vārdiem "ārējās robežas infrastruktūras izbūvei nepieciešamo teritoriju, kurā".

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2023. gada 2. novembrī.

Valsts prezidents E. Rinkēvičs

Rīgā 2023. gada 7. novembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 02.11.2023.Stājas spēkā: 08.11.2023.Tēma: Muita un valsts robeža; Valsts drošība un aizsardzībaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 216A, 07.11.2023. OP numurs: 2023/216A.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Skaidrojumi
347179
08.11.2023
84
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"