Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 616

Rīgā 2023. gada 31. oktobrī (prot. Nr. 54 6. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 805 "Noteikumi par ogļūdeņražu meklēšanu, izpēti un ieguvi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par zemes dzīlēm"
4. panta ceturto daļu, 10. panta ceturto,
septīto, desmito un trīspadsmito daļu
un Valsts pārvaldes iekārtas likuma
13. pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 805 "Noteikumi par ogļūdeņražu meklēšanu, izpēti un ieguvi" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 6. nr.; 2019, 256. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Licenci ogļūdeņražu meklēšanai vai izpētei un ieguvei aptur vai atceļ saskaņā ar likuma "Par zemes dzīlēm" 16. pantu. Būvniecības valsts kontroles birojs 10 dienu laikā pēc licences apturēšanas vai atcelšanas par to informē dienestu un valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" (turpmāk - centrs), kā arī valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Jūras administrācija" (turpmāk - Jūras administrācija), ja licences laukums atrodas jūrā."

2. Izteikt 42. punktu šādā redakcijā:

"42. Būvniecības valsts kontroles birojs 10 dienu laikā pēc tam, kad izsniegta licence ogļūdeņražu meklēšanai, nosūta tās kopiju dienestam un centram. Ja licence izsniegta ogļūdeņražu meklēšanai jūrā, Būvniecības valsts kontroles birojs 10 dienu laikā pēc licences izsniegšanas nosūta tās kopiju arī Jūras administrācijai un Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienestam (turpmāk - Krasta apsardzes dienests)."

3. Izteikt 49. punktu šādā redakcijā:

"49. Licencēšanas komisijas sastāvu apstiprina Ministru kabinets. Licencēšanas komisijā iekļauj trīs pārstāvjus no Būvniecības valsts kontroles biroja un pa vienam pārstāvim no Klimata un enerģētikas ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un dienesta un, ja nepieciešams, pieaicina pārstāvjus no citām institūcijām, kā arī nozares ekspertus ar padomdevēja tiesībām. Ja licences laukums ir noteikts jūrā, licencēšanas komisijā papildus iekļauj pa vienam pārstāvim no Jūras administrācijas un Krasta apsardzes dienesta."

4. Izteikt 50. punktu šādā redakcijā:

"50. Licencēšanas komisijas priekšsēdētājs ir Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvis, komisijas priekšsēdētāja vietnieks ir Klimata un enerģētikas ministrijas pārstāvis."

5. Izteikt 245. punktu šādā redakcijā:

"245. Valsts līdzdalību ogļūdeņražu ieguvē Latvijas Republikas vārdā īsteno valsts kapitālsabiedrība, kura valsts vārdā noslēdz kopdarbības līgumu ar licenciātu. Kopdarbības līgumu un tā grozījumus valsts kapitālsabiedrība saskaņo ar klimata un enerģētikas ministru."

Ministru prezidente E. Siliņa

Klimata un enerģētikas ministrs K. Melnis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 805 "Noteikumi par ogļūdeņražu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 616Pieņemts: 31.10.2023.Stājas spēkā: 03.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 213, 02.11.2023. OP numurs: 2023/213.4
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
346952
03.11.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"