Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 21

Tukumā 2023. gada 26. oktobrī (prot. Nr. 17, 5. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 4. un 5. punktu un piekto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai" šādus grozījumus:

1. izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Noteikumu 12. punktā minēto pieteikumu Pašvaldības administrācijas Attīstības nodaļa reģistrē dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanas un piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas reģistrā pieteikumu saņemšanas secībā un virza izskatīšanai Tukuma novada domes Vides un komunālo jautājumu komitejā (turpmāk - Komiteja).",

2. aizstāt 14., 20., 21., 22., 23., 24., 26. punktā un 3. pielikumā vārdus "Komunālā" un "Komunālajā" ar vārdu "Attīstības" attiecīgajā locījumā.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 21 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija 

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi paredz personas pieteikumu par plānotajiem darbiem daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai un tām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai reģistrēt un sagatavot izskatīšanai domes sēdē pašvaldības iestādes "Pašvaldības administrācija" Attīstības nodaļai. Šobrīd pieteikumus izskata un lēmuma projektu lēmuma pieņemšanai Tukuma novada domes sēdē sagatavo Komunālā nodaļa.

Attīstības nodaļā ir amata vietas "energopārvaldnieks" un "energoefektivitātes speciālists", līdz ar to saistošo noteikumu Nr. 3 izpildes administratīvā vadība no pieteikuma saņemšanas līdz būvniecības ieceres izpildei un atskaites iesniegšanai nododama Attīstības nodaļas speciālistiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  Ietekmes uz pašvaldības budžetu nav.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Saistošie noteikumi neparedz ietekmi uz vidi un iedzīvotāju veselību.

Saistošo noteikumu izdošanas mērķis ir pārdalīt pienākumus starp pašvaldības iestādes "Pašvaldības administrācija" nodaļām, nolūkā strādāt efektīvi, konkrētu pienākumu izpildē iesaistot attiecīgās jomas profesionāļus.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Pašvaldības iesaiste saistošo noteikumu izpildē tiek pārlikta no Komunālās nodaļas uz Attīstības nodaļu.

Administratīvo procedūru izmaksas nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Papildu cilvēkresursu iesaiste saistošo noteikumu īstenošanā netiek paredzēta.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Izpildes nodrošināšanai pašvaldībai papildu resursi nav nepieciešami.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina iestādes "Pašvaldības administrācija" Attīstības nodaļa un Tukuma novada būvvalde.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un tie neparedz papildu izmaksas. Papildu prasības daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu vai zemesgabalu labiekārtošanas īstenotājiem un pieteikumu iesniedzējiem netiek paredzētas.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām  Saistošo noteikumu projekts ar Tukuma novada domes Finanšu komitejas 2023. gada 21. septembra lēmumu Nr. TND/1-6.1/23/6 (prot. Nr. 9, 8. §) nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Tukuma novada pašvaldības tīmekļvietnē www.tukums.lv. Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publikācijas dienas.

Laiks viedokļu izteikšanai bija noteikts no 2023. gada 25. septembra līdz 2023. gada 9. oktobrim un minētajā termiņā neviens viedoklis pašvaldībā nav reģistrēts.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Tukuma novada domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 3 "Par Tukuma novada .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Tukuma novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 21Pieņemts: 26.10.2023.Stājas spēkā: 02.11.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 212, 01.11.2023. OP numurs: 2023/212.38
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
346883
02.11.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"