Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi nr. 91

(prot. nr. 18, 17.§) Rīgā 1995. gada 4. aprīlī

Noteikumi par valsts speciālo veselības aizsardzības budžetu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts budžetu 1995.gadam"
Pārejas noteikumu 2.punktu

1. Valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta rīkotāja ir Labklājības ministrija.

2. Valsts ieņēmumu dienests un Valsts kases departaments nodrošina valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta ieņēmumu uzkrāšanu un Labklājības ministrijas izdevumu finansēšanu.

3. Labklājības ministrijai ir tiesības līdz 0,5% no saņemtajiem līdzekļiem pārskaitīt Valsts slimokases uzturēšanai (saskaņā ar tāmi) un līdz 5% - centralizētām medicīnas tehnikas, iekārtu un sanitārā autotransporta iegādēm (saskaņā ar tāmi).

4. Valsts speciālais veselības aizsardzības budžets tiek izlietots Veselības aprūpes bāzes programmā (apstiprināta ar Ministru kabineta 1993.gada 7.decembra noteikumiem nr.31 "Par medicīniskās palīdzības apjomu" - Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 1.nr.) paredzēto ārstēšanas izdevumu samaksai par pacientiem - valsts iedzīvotājiem -, kas ārstēti šādās valsts ārstniecības iestādēs:

4.1. klīnikā "Linezers";

4.2. Latvijas traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā;

4.3. Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari";

4.4. P.Stradiņa Valsts klīniskajā slimnīcā;

4.5. Rīgas pilsētas 7.klīniskajā slimnīcā;

4.6. Valmieras Oftalmoloģijas centra filiālē;

4.7. Valsts bērnu klīniskajā slimnīcā;

4.8. Valsts diagnostikas centrā;

4.9. Valsts klīniskajā infekciju slimnīcā;

4.10. Valsts lipīgo un seksuāli transmisīvo slimību profilakses centrā;

4.11. Zobārstniecības centrā.

Minētajās valsts ārstniecības iestādēs sniegto ambulatoro un stacionāro medicīnisko pakalpojumu samaksu veic Valsts slimokase.

5. Valsts slimokase paziņo republikas pilsētām un rajoniem līdzekļu apmēru, kas noteikts pēc iedzīvotāju skaita un ko republikas pilsētas un rajoni var izlietot Veselības aprūpes bāzes programmas ietvaros, un pacientu skaitu, ko republikas pilsētas un rajoni var nosūtīt ārstēties šo noteikumu 4.punktā minētajās valsts ārstniecības iestādēs. Pirmajā valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta darbības mēnesī līdzekļus valsts ārstniecības iestādēm ieskaita avansa veidā 2/3 apmērā no šim mēnesim plānotās summas.

6. Saskaņā ar apstiprināto valsts speciālo veselības aizsardzības budžetu Valsts slimokase slēdz līgumus ar šo noteikumu 4.punktā minētajām valsts ārstniecības iestādēm par sniegto Veselības aprūpes bāzes programmā paredzēto ambulatoro un stacionāro medicīnisko pakalpojumu samaksu pēc padarītā darba.

7. Šo noteikumu 4.punktā minētās valsts ārstniecības iestādes līdz nākamā mēneša desmitajam datumam iesniedz Valsts slimokasei pārskatus par iepriekšējā mēnesī veiktā darba apjomu. Valsts slimokase līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam veic norēķinus ar minētajām ārstniecības iestādēm par faktisko darba apjomu iepriekšējā mēnesī.

8. Par šo noteikumu 4.punktā minētajās valsts ārstniecības iestādēs ambulatori un stacionāri sniegtajiem un samaksātajiem medicīniskajiem pakalpojumiem Valsts slimokase reizi ceturksnī informē Labklājības ministriju un rajonu (republikas pilsētu) pašvaldības un slimokases, norādot ārstēto pacientu skaitu un samaksāto naudas summu (dalījumā pa pašvaldībām).

9. Valsts slimokase Labklājības ministrijas un Finansu ministrijas noteiktajā kārtībā iesniedz Labklājības ministrijai pārskatu par valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta līdzekļu izlietojumu.

10. Rajona (republikas pilsētas) slimokases pilnvarotai personai ir tiesības tieši valsts ārstniecības iestādēs iepazīties ar to medicīnisko pakalpojumu un veikto medicīnisko izmeklējumu skaitu, kurus valsts ārstniecības iestāde sniegusi attiecīgās teritorijas iedzīvotājiem.

11. Neizlietotie valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta līdzekļi pārskata perioda beigās (reizi ceturksnī) tiek sadalīti starp rajonu (republikas pilsētu) slimokasēm atbilstoši attiecīgās teritorijas iedzīvotāju skaitam, ņemot vērā ceturkšņa laikā sniegtās un samaksātās medicīniskās palīdzības apjomus valsts ārstniecības iestādēs. Neizlietotos valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta līdzekļus saņems to rajonu (republikas pilsētu) slimokases, kuru iedzīvotāji nebūs izlietojuši budžeta līdzekļus Valsts slimokases noteiktajā apmērā.

12. Labklājības ministrija kontrolē valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta līdzekļu izlietojumu un norēķinus ar šo noteikumu 4.punktā minētajām valsts ārstniecības iestādēm.

13. Finansu ministrijas Valsts kases departaments izveido valsts speciālā veselības aizsardzības budžeta kontu. Minētajā kontā Valsts ieņēmumu dienests ieskaita 50% no ienākumiem, kas gūti, iekasējot akcīzes nodokli par alkoholiskiem dzērieniem. Finansu ministrijas Valsts kases departaments no minētā konta reizi mēnesī pārskaita līdzekļus Labklājības ministrijai.

14. Noteikumi stājas spēkā ar to pieņemšanas dienu.

Ministru prezidents M.Gailis

Labklājības ministrs A.Bērziņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par valsts speciālo veselības aizsardzības budžetu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 91Pieņemts: 04.04.1995.Stājas spēkā: 04.04.1995.Zaudē spēku: 31.12.1996.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 57, 12.04.1995.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
34630
04.04.1995
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"