Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Krāslavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2023/14

Krāslavā 2023. gada 24. augustā

Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas Krāslavas novadā"

Apstiprināti ar Krāslavas novada pašvaldības domes
2023. gada 24. augusta sēdes lēmumu Nr. 941 (prot. Nr. 9, 1. § 1.1. p.)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 857
"Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku
gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī
pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 27., 30., 31., 31.1 punktu

1. Izdarīt Krāslavas novada pašvaldības 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Par materiālu atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas Krāslavas novadā" (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt Noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 27., 30., 31., 31.1 punktu";

1.2. Izteikt noteikumu 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, izmaksājams 40 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības 60 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī";

1.3. Izteikt Noteikumu 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Vienreizējs pabalsts sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās apmērs ir Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, kurai piemērots koeficients 1,7 (noapaļots līdz pilniem euro)."

1.4. Izteikt Noteikumu 9. šādā redakcijā:

"9. Pabalsts ikmēneša izdevumiem, ja persona mācās līdz 24 gadu vecumam, tiek piešķirts 20 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības 30 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī."

2. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 

Krāslavas novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2023/14 "Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas Krāslavas novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Krāslavas novada pašvaldības dome 2022. gada 22. maijā apstiprināja Krāslavas novada pašvaldības saistošos noteikumus Nr. 2022/14 "Par materiālo atbalstu bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas Krāslavas novadā", kuru viens no izdošanas tiesiskais pamatojumiem bija likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa.

2023. gada 1. janvārī stājās spēkā jaunais Pašvaldību likums, kur Pārejas noteikumu 6. punktā noteikts, ka dome izvērtē uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata izdoto saistošo noteikumu atbilstību šim likumam un izdod jaunus saistošos noteikumus atbilstoši šajā likumā ietvertajam pilnvarojumam.

Kā arī tika veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās", kuru rezultātā ir nepieciešami grozījumi saistošajos noteikumos nosakot:

1. Vienreizēju pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, izmaksājams 40 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības 60 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī;

2. Vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās apmērs ir Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, kurai piemērots koeficients 1,7 (noapaļots līdz pilniem euro);

3. Pabalstu ikmēneša izdevumiem, ja persona mācās līdz 24 gadu vecumam, tiek piešķirts 20 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī, bet personām ar invaliditāti kopš bērnības 30 procentu apmērā (noapaļots līdz pilniem euro) no Centrālās statistikas pārvaldes publicētās aktuālās minimālo ienākumu mediānas uz vienu ekvivalento patērētāju mēnesī.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Lai īstenotu saistošos noteikumus, nav nepieciešams būtisks papildus finansējums. Jaunu institūciju un darba vietu veidošana, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešama.
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Netiek ietekmēta.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām. Saistošo noteikumu piemērošanas procesā persona vēršas Sociālajā dienestā, iesniedzot attiecīgu iesniegumu.

Iedzīvotājiem nodrošināts konsultatīvais atbalsts. Esošās administratīvās procedūras netiek mainītas, procedūras ir bezmaksas.

5.Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem. Jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem netiek noteikti.
6. Izpildes nodrošināšana Sociālais dienests nodrošinās saistošo noteikumu izpildi.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Netiek piemērots.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Atbilstoši Pašvaldību likuma 46. panta trešajai daļai Noteikumu projekts tika publicēts Krāslavas novada pašvaldības tīmekļvietnē https://www.kraslava.lv/lv/jaunums/sabiedribas-viedokla-noskaidrosana-par-saistoso-noteikumu-grozijumiem sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, taču neviens lūgums no sabiedrības puses netika izteikts.

Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs G. Upenieks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Krāslavas novada pašvaldības 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Krāslavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2023/14Pieņemts: 24.08.2023.Stājas spēkā: 14.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 177, 13.09.2023. OP numurs: 2023/177.22
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
345414
14.09.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"