Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 471

Rīgā 2023. gada 22. augustā (prot. Nr. 41 15. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 7. februāra noteikumos Nr. 52 "Valsts atzītu profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošu dokumentu, moduļa apliecību un profesionālās izglītības programmas daļas apguvi apliecinošu dokumentu noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Profesionālās izglītības likuma
7. panta 5. un 5.1 punktu un 26. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2023. gada 7. februāra noteikumos Nr. 52 "Valsts atzītu profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošu dokumentu, moduļa apliecību un profesionālās izglītības programmas daļas apguvi apliecinošu dokumentu noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2023, 29. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Šo noteikumu 2., 4. un 5. punktā minētos dokumentus un to atvasinājumus personai izsniedz pret parakstu valsts atzītu dokumentu izsniegšanas reģistrācijas žurnālā. Tajā norāda ieraksta kārtas numuru, personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, profesionālās izglītības programmas nosaukumu un kodu, piešķirto profesionālo kvalifikāciju (ja attiecināms), kā arī sagatavotā dokumenta sēriju un numuru, datumu un numuru rīkojumam par sagatavotā dokumenta izsniegšanu, kā arī sagatavotā dokumenta izsniegšanas datumu."

2. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Profesionālās kvalifikācijas apliecību un apliecību par profesionālās kvalifikācijas daļas apguvi elektroniskā formā glabā Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā. Profesionālās kvalifikācijas apliecība izglītības iestādei ir pieejama Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā, bet personai profesionālās kvalifikācijas apliecība ir pieejama valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu. Apliecība par profesionālās kvalifikācijas daļas apguvi personai ir pieejama valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, izmantojot attiecīgo e-pakalpojumu."

3. Izteikt 26. punktu šādā redakcijā:

"26. Šo noteikumu 2., 4. un 5. punktā minēto dokumentu veidlapas izgatavo un noformē atbilstoši šādām prasībām:

26.1. izmanto A4 formāta tonētu papīru (blīvums 120 g/m2) ar tipogrāfiski iespiestu aizsardzības tīkliņu pelēkā krāsā;

26.2. pirmās lappuses augšējā labajā stūrī tipogrāfiski iespiež aizsardzības elementu sudraba krāsā - hologrammu, kurā attēlots lielais valsts ģerbonis, zem kura puslokā izvietots uzraksts "profesionālā izglītība", bet fonā horizontālās līnijās - uzraksts "Izglītības un zinātnes ministrija" (turpmāk - hologramma);

26.3. pirmās lappuses augšējās malas centra daļā tipogrāfiski iespiež uzrakstu "Latvijas Republika" melnā krāsā un zem tā - krāsainu lielā valsts ģerboņa attēlu;

26.4. tipogrāfiski augstspiedes tehnikā iespiež valsts atzīta dokumenta nosaukumu, sērijas apzīmējumu un dokumenta kārtas numuru."

4. Papildināt ar 47.1 punktu šādā redakcijā:

"47.1 Šo noteikumu 22. punktā minētais pakalpojums par profesionālās kvalifikācijas apliecības pieejamību Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā, kā arī valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv ir pieejams, sākot no 2024. gada 1. septembra."

5. Papildināt ar 47.2 punktu šādā redakcijā:

"47.2 Šo noteikumu 29. punktu attiecībā uz profesionālās kvalifikācijas apliecības veidlapu un numuru automātisko ģenerēšanu Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā piemēro ar 2024. gada 1. septembri. Līdz 2024. gada 31. augustam izglītības iestāde profesionālās kvalifikācijas apliecību sagatavo elektroniska dokumenta formā atbilstoši šo noteikumu 6. un 15. punktā un 4. un 9. pielikumā noteiktajām prasībām un nosūta to uz personas norādīto e-pasta adresi. Līdz 2024. gada 31. augustam profesionālās kvalifikācijas apliecību veidlapu numuru piešķir Izglītības un zinātnes ministrija, pamatojoties uz izglītības iestādes iesniegumu. Līdz 2024. gada 31. augustam elektroniski parakstītās profesionālās kvalifikācijas apliecības izglītības iestāde, kura apliecību izsniegusi, augšupielādē Valsts izglītības informācijas sistēmā un izdara ierakstu valsts atzītu dokumentu izsniegšanas reģistrācijas žurnālā, norādot ieraksta kārtas numuru, tās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu, kurai izsniegts minētais dokuments, profesionālās izglītības programmas nosaukumu un kodu, piešķirto profesionālo kvalifikāciju, kā arī sagatavotā dokumenta sēriju un numuru, datumu un numuru rīkojumam par sagatavotā dokumenta izsniegšanu, kā arī sagatavotā dokumenta izsniegšanas datumu."

6. Papildināt ar 47.3 punktu šādā redakcijā:

"47.3 Šo noteikumu 23. punktā minētais pakalpojums par centralizēto eksāmenu sertifikātu pieejamību valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv ir pieejams, sākot no 2024. gada 1. janvāra."

7. Izteikt 48. punktu šādā redakcijā:

"48. Šo noteikumu 16. punktā minēto prasību, kas paredz apliecību par profesionālās kvalifikācijas daļas apguvi izsniegt elektroniskā formā, piemēro ar 2024. gada 1. septembri. Līdz 2024. gada 31. augustam apliecību par profesionālās kvalifikācijas daļas apguvi izsniedz papīra veidā atbilstoši šo noteikumu 6., 21. un 26. punkta un 5. un 8. pielikuma nosacījumiem."

8. Papildināt ar 48.1 punktu šādā redakcijā:

"48.1 Līdz 2024. gada 31. augustam šo noteikumu 3. punktā minētos dokumentus un to atvasinājumus personai izsniedz pret parakstu valsts atzītu dokumentu izsniegšanas reģistrācijas žurnālā atbilstoši šo noteikumu 21. punkta nosacījumiem."

Ministru prezidents,
ārlietu ministra pienākumu izpildītājs A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministre A. Čakša

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2023. gada 7. februāra noteikumos Nr. 52 "Valsts atzītu profesionālo .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 471Pieņemts: 22.08.2023.Stājas spēkā: 26.08.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 164, 25.08.2023. OP numurs: 2023/164.8
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
344780
26.08.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"