Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-23-214-sn

Rīgā 2023. gada 12. jūlijā (prot. Nr. 94, 7. §)

Par Rīgas domes 2011. gada 13. decembra saistošo noteikumu Nr. 155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma
35. panta pirmo daļu

1. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2011. gada 13. decembra saistošos noteikumus Nr. 155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā " (Latvijas Vēstnesis, 2012, Nr. 17; 2013, Nr. 192; 2017, Nr. 52).

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. septembrī.

Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. V. Ķirsis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2023. gada 12. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. RD-23-214-sn "Par Rīgas domes 2011. gada 13. decembra saistošo noteikumu Nr. 155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

1. Mērķi un nepieciešamības pamatojums, tostarp raksturojot iespējamās alternatīvas, kas neparedz tiesiskā regulējuma izstrādi

Rīgas domes 2011. gada 13. decembra saistošie noteikumi Nr. 155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā" nosaka maksas par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā apmēru, kā arī maksāšanas kārtību.

Maksa par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar taksometru ir noteikta Ministru kabineta 2018. gada 6. marta noteikumos Nr. 146 "Noteikumi par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumiem ar autotransportu", kuros ir noteikti valsts nodevas apmērs un maksāšanas kārtība par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem. Savukārt maksa par licences kartītes izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometru Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā tiks noteikta kā maksas pakalpojums.

Ar saistošajiem noteikumiem tiek atzīti par spēku zaudējušiem Rīgas domes 2011. gada 13. decembra saistošie noteikumi Nr. 155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā".

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu, iekļaujot attiecīgus aprēķinus

Neietekmē.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci (aktuālā situācija, prognozes tirgū un atbilstība brīvai un godīgai konkurencei)

Neietekmē.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām

Neietekmē.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

Neietekmē.

6. Izpildes nodrošināšana

Nav nepieciešama izpilde.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

Netiek vērtēts.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām, tostarp sabiedrības viedokļa noskaidrošanā gūtā informācija

Saistošo noteikumu projekts laikā no 2023. gada 30. maija tika publicēts divas nedēļas pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Nav saņemts neviens komentārs, priekšlikums vai iebildums.

Rīgas domes priekšsēdētāja p. i. V. Ķirsis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Rīgas domes 2011. gada 13. decembra saistošo noteikumu Nr. 155 "Par maksu par speciālās atļaujas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: RD-23-214-snPieņemts: 12.07.2023.Stājas spēkā: 01.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 137, 19.07.2023. OP numurs: 2023/137.40
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
343891
01.09.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"