Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 372

Rīgā 2023. gada 4. jūlijā (prot. Nr. 35 24. §)
Kārtība, kādā valsts aizsardzības dienesta iesaukšanas kontroles komisija kontrolē un pārskata Aizsardzības ministrijas pieņemtos lēmumus, izskata personu sūdzības par šiem lēmumiem, kā arī pieņem lēmumus par iesaukšanu valsts aizsardzības civilajā dienestā
Izdoti saskaņā ar Valsts aizsardzības dienesta likuma 5. panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Ministru kabineta izveidotā valsts aizsardzības dienesta iesaukšanas kontroles komisija (turpmāk – kontroles komisija) kontrolē un pārskata Aizsardzības ministrijas pieņemtos lēmumus, izskata personu sūdzības par šiem lēmumiem, kā arī pieņem lēmumus par iesaukšanu valsts aizsardzības civilajā dienestā (turpmāk tekstā – alternatīvais dienests).

2. Kontroles komisija izskata iesaucamā apstrīdēšanas iesniegumu par Aizsardzības ministrijas pieņemto lēmumu attiecībā uz iesaucamo. Iesniegumu izskata Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

3. Kontroles komisija izskata iesaucamā pieteikumu alternatīvā dienesta pildīšanai un lemj par valsts aizsardzības militārā dienesta aizstāšanu ar alternatīvo dienestu. Pieteikumu izskata Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

4. Iesaucamais iesniegumam vai pieteikumam pievieno dokumentus, kuriem, pēc viņa ieskatiem, ir nozīme jautājuma izskatīšanā un kuri apliecina iesniegumā vai pieteikumā norādītās informācijas pamatotību.

5. Kontroles komisija, izskatot iesaucamā apstrīdēšanas iesniegumu, pieņem vienu no Administratīvā procesa likuma 81. panta otrajā daļā minētajiem lēmumiem.

6. Atceļot Aizsardzības ministrijas lēmumu par iesaukšanu valsts aizsardzības militārajā dienestā, kontroles komisija, ja iesaucamais savā apstrīdēšanas iesniegumā ir ietvēris pieteikumu aizstāt valsts aizsardzības militāro dienestu ar alternatīvo dienestu, ir tiesīga pieņemt lēmumu par iesaukšanu alternatīvajā dienestā, norādot alternatīvā dienesta pildīšanas vietu.

7. Kontroles komisija, pieņemot lēmumu par valsts aizsardzības dienesta aizstāšanu ar alternatīvo dienestu, vienlaikus atceļ Aizsardzības ministrijas lēmumu par iesaukšanu valsts aizsardzības militārajā dienestā. 

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Aizsardzības ministre I. Mūrniece
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā valsts aizsardzības dienesta iesaukšanas kontroles komisija kontrolē un pārskata .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 372Pieņemts: 04.07.2023.Stājas spēkā: 12.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 131, 11.07.2023. OP numurs: 2023/131.15
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
343555
12.07.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"