Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2023/8

2023. gada 25. maijā

Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2021/17 "Par Preiļu novada pašvaldības palīdzību audžuģimenēm"

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2023. gada 25. maija lēmumu (prot. Nr. 6; 9. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi" 78. punktu

Izdarīt sekojošus grozījumus Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2021/17 "Par Preiļu novada pašvaldības palīdzību audžuģimenēm" (turpmāk tekstā - Noteikumi):

1. Izteikt 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Noteikumi nosaka Preiļu novada pašvaldības (turpmāk tekstā - Pašvaldība) palīdzības audžuģimenē ievietotam bērnam veidus, apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību. Audžuģimene šo noteikumu izpratnē ir ģimene vai persona, kurai ar bāriņtiesas lēmumu ir piešķirts audžuģimenes statuss un kurā ar Preiļu novada bāriņtiesas (turpmāk - Bāriņtiesa) lēmumu ir ievietots bērns."

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Pabalsts tiek piešķirts saskaņā ar Pašvaldības un audžuģimenes noslēgto līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē un Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālā dienesta (turpmāk tekstā - Sociālais dienests) pieņemto lēmumu par pabalsta piešķiršanu. Lai saņemtu pabalstu audžuģimene nodrošina iesnieguma iesniegšanu:

4.1. Nosūtot uz e-adresi vai e-pasta adresi labklajibas.parvalde@preili.lv parakstītu ar drošu elektronisko parakstu;

4.2. Klātienē Sociālajā dienestā (klientu attālināto punktu atrašanās vietā);

4.3. Sūtot pa pastu uz adresi Aglonas iela 1A, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301."

3. Svītrot 5.3. apakšpunktu.

4. Aizstāt 6.1. apakšpunktā skaitli "215,00" ar skaitli "225,00".

5. Aizstāt 6.2. apakšpunktā skaitli "258,00"ar skaitli "275,00".

6. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pabalstu bērna uzturam izmaksā līdz kārtējā mēneša 25. datumam, pirmreizēji - 10 darba dienu laikā no Sociālā dienesta lēmuma pieņemšanas dienas."

7. Papildināt Noteikumus ar 10.1 punktu šādā redakcijā:

"10.1 Ja bērnu ievieto specializētajā audžuģimenē uz laiku, kas ir īsāks par 1 (vienu) mēnesi, vienreizējā pabalsta atlīdzības apmēru nosaka proporcionāli dienu skaitam, par pamatu ņemot Noteikumu 10. punktā noteikto apmēru."

8. Papildināt Noteikumus ar 11.1 un 11.2 punktiem šādā redakcijā:

"11.1 Pabalstu izmaksā 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Sociālā dienesta lēmuma par pabalsta piešķiršanu pieņemšanas uz līgumā norādīto kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu."

"11.2 Audžuģimenei ir pienākums pēc Sociālā dienesta pieprasījuma iesniegt pārskatu par vienreizējā pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei izlietojumu, vismaz vienreiz gadā vai, ja beidzas bērna uzturēšanās audžuģimenē."

9. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt, iesniedzot iesniegumu Labklājības pārvaldē, Labklājības pārvaldes lēmumu var apstrīdēt iesniedzot iesniegumu Pašvaldībā."

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Paskaidrojuma raksts
Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2023/8 "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2021/17 "Par Preiļu novada pašvaldības palīdzību audžuģimenēm""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības 2021. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 2021/17 "Par Preiļu novada pašvaldības palīdzību audžuģimenēm", projekta mērķis ir:

1. Precizēt iesnieguma iesniegšanas kārtību pabalstu audžuģimenē ievietotam bērnam saņemšanai.

2. Palielināt ikmēneša pabalstu uzturam audžuģimenē ievietotam bērnam.

3. Precizēt pabalsta bērna uzturam un vienreizējā pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei izmaksas termiņu.

4. Noteikt vienreizējā pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmēru bērnam, kas ievietots audžuģimenē uz laiku, kas īsāks par vienu mēnesi.

5. Uzlikt par pienākumu pēc Sociālā dienesta pieprasījuma iesniegt pārskatu par vienreizējā pabalsta apģērba un mīkstā inventāra iegādei izlietojumu.

Saistošajos noteikumos 1., 2., 4., 8., 12. punkts izteikts jaunā redakcijā, svītrots 5.3. punkts, aizstāts ar skaitļiem 6.1., 6.2. punkts, kā arī Noteikumi papildināti ar 10.1, 11.1, 11.2 punktiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - saistošo noteikumu īstenošanas rezultātā palielinās pašvaldības budžeta izdevumi gadā.

2.2. Šie saistošie noteikumi paredz sniegt atbalstu aptuveni 23 bez vecāku gādības palikušiem bērniem gadā par kopējo summu 64 147 euro.

2.3. Nav nepieciešami resursi jaunu institūciju vai darba vietu veidošanai.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci 3.1. Sociālā ietekme - ietekme uz bez vecāku gādības palikušo bērnu ģimenisko vidi, labsajūtu, kā arī ietekme uz konkrētu sabiedrības grupu - audžuģimenēm.

3.2. Ietekme uz vidi - pozitīvas pārmaiņas vidē, kas ietekmē bērna veselību, drošību un pamatvajadzību nodrošinājumu.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - saistošie noteikumi var pozitīvi ietekmēt bērna veselību un labklājību.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - šo saistošo noteikumu izpilde neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

3.5. Ietekme uz konkurenci - šo saistošo noteikumu izpilde neietekmē konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām 4.1. Saistošo noteikumu piemērošanā personas var vērsties Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālajā dienestā.

4.2. Ar šiem saistošajiem noteikumiem netiek paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Saistošo noteikumu īstenošana neparedz papildus cilvēkresursu iesaisti, saistošo noteikumu īstenošanā tiks iesaistīti darbinieki, kuri administrē sociālo palīdzību.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu 6.1. Saistošo noteikumu izpildi turpinās nodrošināt Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālais dienests, līdz ar to nav nepieciešama jaunu institūciju izveide.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana 7.1. Saistošo noteikumi orientēti uz pašvaldības palīdzību audžuģimenēm, kurās ar Preiļu novada bāriņtiesas lēmumu ievietots bērns.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām 8.1. Sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana un iekļaušana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.preili.lv.

8.2. Saistošo noteikumu projekts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai tiks publicēts pašvaldības tīmekļa vietnē internetā www.preili.lv no 2023. gada 10. maija līdz 2023. gada 23. maijam.

Priekšlikumi un iebildumi no sabiedrības puses netika saņemti.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2021/17 "Par Preiļu novada .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Preiļu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2023/8Pieņemts: 25.05.2023.Stājas spēkā: 01.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 125, 30.06.2023. OP numurs: 2023/125.47
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
343226
01.07.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"