Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2023/10

2023. gada 25. maijā
Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Preiļu novada pašvaldības nodevas"
APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2023. gada 25. maija lēmumu,
prot. Nr. 6., 25. §

Izdoti saskaņā ar
likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 4. punktu,
Ministru kabineta 2009. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas"
9. pantu

1. Izdarīt sekojošus grozījumus Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2022/14 "Preiļu novada pašvaldības nodevas" IV nodaļā "Nodeva par tirdzniecību publiskās vietās":

1. Papildināt saistošos noteikumus ar 10.1.21., 10.1.22. apakšpunktiem šādā redakcijā:

1.1. "10.1.21. Alkoholisko dzērienu tirdzniecība Preiļu pilsētā rīkotajos publiskajos pasākumos vai svētkos par pasākumu – 45,00 euro";

1.2. "10.1.22. Alkoholisko dzērienu tirdzniecība pagastu teritorijās rīkotajos publiskajos pasākumos vai svētkos par pasākumu – 25,00 euro".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns
Preiļu novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 2023/10 "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Preiļu novada pašvaldības nodevas"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta mērķis un nepieciešamības pamatojumsSaistošo noteikumu mērķis ir veikt grozījumus Saistošo noteikumu Nr. 2022/14 "Preiļu novada pašvaldības nodevas" IV nodaļā "Nodeva par tirdzniecību publiskās vietās", un papildināt IV nodaļu ar jauniem apakšpunktiem 10.1.21. un 10.1.22. par alkohola tirdzniecību publiskos pasākumos vai svētkos, nosakot nodevu likmi Preiļu pilsētā un Preiļu novada pagastu teritorijās;

Šie grozījumi nepieciešami tādēļ, lai pilnveidotu esošo nodevu par tirdzniecību publiskās vietās regulējumu. Ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek noteikts nodevas apmērs izdalot atsevišķi Preiļu pilsētu un Preiļu novada pagastu teritorijas.

2. Ietekme uz pašvaldības budžetu2.1. Nav attiecināms atbilstoši Pašvaldību likuma 46.panta otrajai daļai.

2.2. Paredzams, ka šo grozījumu izpildei nav nepieciešams veidot pašvaldības jaunas institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenciSaistošo noteikumu regulējums attiecas uz personām, kas vēlas veikt tirdzniecību Preiļu novada teritorijā rīkotajos publiskajos pasākumos vai svētkos.

3.1. Sociālā ietekme sniegs pozitīvu ietekmi uz konkrētām sabiedrības grupām.

3.2. Ietekme uz vidi nav paredzēta.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību nav paredzēta.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi – tiek prognozēta labvēlīga ietekme uz uzņēmējdarbības vidi. Tiks paplašināts tirdzniecības dalībnieku loks pašvaldības teritorijā rīkotajos publiskajos pasākumos vai svētkos.

3.5. Ietekme uz konkurenci – sniedz tiešu ietekmi brīvai un godīgai konkurencei, nodrošina vienlīdzīgas iespējas veikt tirdzniecību publiskās vietās tiem tirdzniecības dalībniekiem, kuru saimnieciskā darbība reģistrēta Preiļu novadā un pārējiem tirdzniecības dalībniekiem.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām4.1. Institūcija, kurā privātpersona vai juridiskas personas var vērsties šo noteikumu piemērošanā, ir Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrs Raiņa bulvārī 19, Preiļos, kā arī valsts pārvaldes pakalpojumu portāls www.latvija.gov.lv, izmantojot pašvaldības oficiālo e-adresi, vai nosūtot ar drošu e-parakstu parakstītu iesniegumu uz elektronisko pasta adresi dome@preili.lv.

4.2. Galvenie procedūras posmi un veicamās darbības, ko paredz šie noteikumi, ir šādi – fiziskas vai juridiskas personas iesniegums par tirdzniecību publiskās vietās, atļaujas sagatavošana, rēķina sagatavošana un nosūtīšana elektroniski uz e-pastu vai pasta sūtījumā.

4.3. Paredzētās administratīvo procedūru izmaksas – nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiemPašvaldības cilvēkresursi, kas iesaistīti šo noteikumu īstenošanā – pašvaldības administrācijas darbinieki. Netiks uzlikti jauni pienākumi vai uzdevumi esošajiem darbiniekiem, kā arī netiks veidotas jaunas darba vietas.
6. Noteikumu izpildes nodrošināšanaŠo noteikumu izpildē tiks iesaistītas šādas institūcijas – Preiļu novada Juridiskā un iepirkumu daļa, Finanšu un grāmatvedības daļa, Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrs, kā arī nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšanaŠie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs mērķa sasniegšanai un pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša.
8. Informācija par konsultācijām ar iedzīvotājiemNolikuma projekts 2023. gada 8. maijā nodots sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, publicējot Preiļu novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.preili.lv

Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no publicēšanas dienas.

Par saistošo noteikumu projektu netika saņemti viedokļi.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/14 "Preiļu novada .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Preiļu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2023/10Pieņemts: 25.05.2023.Stājas spēkā: 16.06.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 115, 15.06.2023. OP numurs: 2023/115.36
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
342711
16.06.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"