Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 13/2023

Ādažos 2023. gada 17. maijā

Grozījumi Ādažu novada pašvaldības domes 2022. gada 12. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 31/2022 "Par pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" maksas pakalpojumu cenrādi"

APSTIPRINĀTI
ar Ādažu novada pašvaldības domes
2023. gada 17. maija sēdes lēmumu
(prot. Nr. 11 § 3)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17. panta otro un ceturto daļu

Izdarīt grozījumus Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 12. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 31/2022 "Par pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" maksas pakalpojumu cenrādi" (publicēti laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2022., Nr. 74., 132, 76) un papildināt pielikumu ar 11. un 12. punktu šādā redakcijā:

11.

Elektrotransportlīdzekļa uzlāde (elektrouzlādes punkts: Laivu ielā, Carnikavā)

1 kWh

0,29

Bezskaidras naudas norēķins

12.

Maksa par elektrotīklu uzturēšanu

1 kWh

**

Bezskaidras naudas norēķins

** Piemēro 10 % no izmaksām apakšlietotājiem, ņemot vērā sadales sistēmas operatora elektroenerģijas maksu par elektroenerģijas sadalīšanu par vienu kWh, atbilstoši Ministru kabineta 2014. gada 21. janvāra noteikumu Nr. 50 "Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi" 71. punktam.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone

 

Paskaidrojuma raksts
Ādažu novada pašvaldības 2023. gada 17. maija saistošajiem noteikumiem Nr. 13/2023 "Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 12. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 31/2022 "Par pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" maksas pakalpojumu cenrādi"

Paskaidrojuma raksta sadaļas un norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums

1.1. Ādažu novada pašvaldības aģentūra "Carnikavas komunālserviss" (turpmāk - Aģentūra) Publisko aģentūru likuma 17. panta pirmās daļas izpratnē sniedz pakalpojumus atbilstoši likumā noteiktajai pašvaldības kompetencei, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

1.2. Atbilstoši šī likuma 17. panta ceturtajai daļai Aģentūras sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

1.3. Ādažu novada pašvaldības 2022. gada 12. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 31/2022 "Par pašvaldības aģentūras "Carnikavas komunālserviss" maksas pakalpojumu cenrādi" nepieciešams veikt grozījumus, papildinot tos ar maksas pakalpojumiem, kas saistīti ar elektrouzlādes punkta izmantošanu un elektrotīklu uzturēšanas izmaksām.

1.4. Šo noteikumu izdošanas mērķis ir noteikt maksu par elektrotransportlīdzekļa uzlādi elektrouzlādes punktā Laivu ielā, Carnikavā, Carnikavas pag., Ādažu nov., kā arī par elektrotīklu uzturēšanu - 10 % no izmaksām apakšlietotājiem, ņemot vērā sadales sistēmas operatora elektroenerģijas maksu par elektroenerģijas sadalīšanu par vienu kWh.

1.5. 1.4. punktā minētais elektrouzlādes punkts izbūvēts EJZF projekta Nr.21-04-FL02-F043.0209-000001 "Laivu ielas (no Cēlāju ciema līdz jūrai Carnikavā) un tai piegulošā auto stāvlaukuma projektēšana un būvniecība" ietvaros, kuru īstenoja pašvaldība.

1.6. Ministru kabineta 2014. gada 21. janvāra noteikumu Nr. 50 "Elektroenerģijas tirdzniecības un lietošanas noteikumi" 71. punkts nosaka, ka lietotājs, kurš pa savā īpašumā vai valdījumā esošajiem elektrotīkliem piegādā elektroenerģiju apakšlietotājiem, drīkst iekasēt no apakšlietotājiem pamatotas elektrotīklu uzturēšanas izmaksas, kas nepārsniedz 10 % no tā sistēmas operatora noteiktā elektroenerģijas sistēmas pakalpojumu tarifa, kura sistēmai ir pieslēgtas lietotāja elektroietaises, ja lietotājs un apakšlietotājs nevienojas citādi.

1.7. Maksa par elektrotransportlīdzekļa uzlādi elektrouzlādes punktā noteikta ņemot vērā 2022.gada decembra, 2023.gada janvāra un februāra vidējo elektroenerģijas cenu pašvaldības objektos un maksu par norēķinu sistēmas uzturēšanu

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu

2.1. Pašvaldības budžetā nebija plānoti ieņēmumi no maksas pakalpojuma par elektrouzlādes punkta izmantošanu, tāpēc šiem noteikumiem nav ietekmes uz pašvaldības budžetu.

2.2. Lai nodrošinātu šo noteikumu izpildi, nav nepieciešami papildu resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, kā arī esošo institūciju kompetences paplašināšanu.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī uz konkurenci

3.1. Sociālā ietekme un ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - saistošo noteikumu mērķa grupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir fiziskas un juridiskas personas, kuras izmanto elektrouzlādes pakalpojumus elektrotransportlīdzekļiem.

3.2. Elektrouzlādes vietas ierīkošanai Ādažu novadā ir pozitīva sociāla ietekme, jo, lai uzlādētu elektrotransportu, nav jāmeklē iespējas ārpus novada teritorijas. Tiešā veidā šie noteikumi, ar kuriem tiek noteikta maksa par attiecīgo pakalpojumu, neietekmē sabiedrību un uzņēmējdarbību.

3.3. Ietekme uz vidi - nav attiecināms.

3.4. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav attiecināms.

3.5. Ietekme uz konkurenci - noteikumiem nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām

4.1. Institūcija, kurā privātpersona var vērsties šo noteikumu piemērošanā, ir Aģentūra.

4.2. Galvenie procedūras posmi un privātpersonām veicamās darbības, ko paredz šie noteikumi - maksu par elektrotīklu uzturēšanu pakalpojuma saņēmējs maksā bezskaidras naudas norēķinu veidā. Norēķināšanās par elektrouzlādi notiek ar ārpakalpojuma sniedzēju.

4.3. Par norēķinu sistēmas uzturēšanu, kas saistīta ar elektrotransportlīdzekļa uzlādes pakalpojumu, Aģentūra organizēs iepirkumu ārpakalpojumam.

4.4. Citas paredzētās administratīvo procedūru izmaksas - nav paredzētas.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem

5.1. Pašvaldība ir izveidojusi Aģentūru, kuras pienākums ir sniegt pakalpojumus atbilstoši likumā noteiktajai pašvaldības kompetencei, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības pašvaldības administratīvajā teritorijā.

5.2. Pašvaldības funkcija, kuras izpildei tiek izstrādāti šie noteikumi, ir Aģentūras kompetence atbilstoši Publisko aģentūru likuma 17. panta pirmajai daļai. Ar šiem noteikumiem tiek noteikta maksa par Aģentūras sniegtajiem pakalpojumiem - elektrotransportlīdzekļa uzlādi elektrouzlādes punktā Laivu ielā, Carnikavā, Carnikavas pag., Ādažu nov., kā arī par elektrotīklu uzturēšanas pakalpojumu apakšlietotājiem.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu

6.1. Šo noteikumu izpildē tiks iesaistīti Aģentūras darbinieki, kuri nodrošinās noteikumu izpildi esošo darba pienākumu ietvaros. Nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija, netiks veidotas jaunas darba vietas.

6.2. Šo noteikumu izpildes nodrošināšanai nepieciešami resursi - tikai cilvēkresursi.

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana

7.1. Šie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai un pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīma mērķa sasniegšanai, un pašvaldības rīcība ir atbilstoša.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām

8.1. Šo noteikumu izstrādes procesā nenotika atsevišķas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem (tostarp biedrībām, nodibinājumiem, apvienībām, u.tml.).

8.2. Konsultācijām tika izmantots šāds sabiedrības līdzdalības veids: pēc šo noteikumu izskatīšanas domes Finanšu komitejā, tie tika publicēti pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.adazunovads.lv, kā arī informācija par projektu tika publicēta sociālajā tīklā - pašvaldības Facebook kontā, lai sasniegtu mērķgrupu, kā arī noskaidrotu pēc iespējas plašākas sabiedrības viedokli.

8.3. Publikācijā noteiktajā termiņā - no 19.04.2023. līdz 04.05.2023., priekšlikumi netika saņemti.

8.4. No institūcijām netika saņemti viedokļi un atzinumi par šo noteikumu projektu.

8.5. Cita veida saziņa un konsultācijas nav notikušas.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja K. Miķelsone

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ādažu novada pašvaldības domes 2022. gada 12. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 31/2022 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ādažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 13/2023Pieņemts: 17.05.2023.Stājas spēkā: 23.05.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 97, 22.05.2023. OP numurs: 2023/97.12
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
342009
23.05.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"