Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 12

2023. gada 27. aprīlī

Grozījumi Dobeles novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2023. gada 27. aprīļa lēmumu Nr. 156/6 (prot. Nr. 6)

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu

Izdarīt Dobeles novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu jaunā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu".

2. Svītrot saistošo noteikumu nosaukumā vārdus "un pieaugušo neformālās izglītības".

3. Svītrot saistošo noteikumu 1. un 6. punktā vārdus "un pieaugušo neformālās".

4. Izteikt saistošo noteikumu 1. pielikumu jaunā redakcijā (1. pielikums).

5. Izteikt saistošo noteikumu 2. pielikumu jaunā redakcijā (2. pielikums).

6. Izteikt saistošo noteikumu 3. pielikumu jaunā redakcijā (3. pielikums).

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

1. pielikums
Dobeles novada pašvaldības
2023. gada 27. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 12

Dobeles novada Izglītības pārvaldei

   
  (vārds, uzvārds / nosaukums)
   
  (personas kods / reģistrācijas Nr.)
   
  (deklarētā adrese / juridiskā adrese)
   
  (kontaktpersona)
   
  (tālruņa Nr.)
   
  (e-pasta adrese)

IESNIEGUMS

Lūdzu izsniegt licenci

interešu izglītības programmai (programmām)

 
(programmas nosaukums)
 
(programmas nosaukums)
 
(programmas nosaukums)
   
Programmas/u īstenošanas vietas adrese  

Pielikumā:

Sniegto ziņu patiesumu apliecinu ar parakstu

     
(datums)    
     
(vārds, uzvārds)   (paraksts)

 

2. pielikums
Dobeles novada pašvaldības
2023. gada 27. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 12

Licencējamās programmas nosaukums

Programmas mērķis

 

Programmas uzdevumi

 

Plānoto rezultātu apraksts

 

Izglītības programmas materiālais nodrošinājums

 

Izglītības programmas finansiālais nodrošinājums

 

Izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksts, kuram pievieno personāla izglītību apliecinošo dokumentu apliecinātas kopijas

 
 
Nr.
p.k.
Tēmas nosaukums Apakštēmas nosaukums Teorijas stundu skaits Praktisko nodarbību stundu skaits Kopējais stundu skaits

 

3. pielikums
Dobeles novada pašvaldības
2023. gada 27. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 12

Latvijas Republika

DOBELES NOVADA PAŠVALDĪBA
DOBELES NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE

LICENCE Nr.

izsniegta

LICENCES PIEPRASĪTĀJS
(juridiskas personas nosaukums vai fiziskas personas vārds, uzvārds)

Reģistrācijas numurs/personas kods
Interešu izglītības programmas
PROGRAMMAS NOSAUKUMS
stundu skaits
īstenošanai Dobeles novadā.

Lēmums par licences izsniegšanu pieņemts (datums).

Licence derīga līdz (datums)

Pārvaldes vadītāja       /............................../  
    (paraksts)  
Komisijas priekšsēdētāja       /............................../  
    (paraksts)  

 

Dobeles novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 12 "Grozījumi Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšana kārtība""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums. 1. 2022. gada 14. novembrī spēkā stājās grozījumi Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktā, izsakot to šādā redakcijā: "Pašvaldība izsniedz licences interešu izglītības un atļaujas neformālās izglītības programmu īstenošanai."

Līdz minēto grozījumu izdarīšanai saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktu pašvaldības nodrošināja bērnu un jauniešu interešu izglītību un izsniedza licences interešu izglītības programmu īstenošanai.

2. 2022. gada 11. oktobrī spēkā stājās grozījumi Izglītības likuma 46. pantā, kura ceturtā daļā noteikts, ka atļauju neformālās izglītības programmas īstenošanai izsniedz vai to anulē attiecīgās administratīvās teritorijas pašvaldība Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. Neformālās izglītības programmas reģistrē attiecīgās administratīvās teritorijas pašvaldībā. Personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, ir tiesīgas īstenot neformālās izglītības programmas pēc atļaujas saņemšanas. Akreditētas izglītības iestādes, kā arī Nacionālo bruņoto spēku vienības ir tiesīgas īstenot neformālās izglītības programmas bez atļaujas saņemšanas.

Līdz šo grozījumu izdarīšanai Izglītības likuma 46. panta piektā daļā bija noteikts, ka izglītības iestādes, kā arī Nacionālo bruņoto spēku vienības, kuru uzdevumos ietilpst pieaugušo izglītības programmu īstenošana, ir tiesīgas īstenot pieaugušo neformālās izglītības programmas bez licences saņemšanas, bet citas juridiskās un fiziskās personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, - pēc licences saņemšanas pašvaldībā.

3. 2022. gada 11. oktobrī vienlaikus spēkā stājās grozījumi Izglītības likuma 14. pantā, to papildinot ar 11.1 punktu, kas noteic, ka Ministru kabinets nosaka kārtību, kādā tiek izsniegtas atļaujas neformālās izglītības programmu īstenošanai. Izglītības likuma pārejas noteikumu 98. punktā noteikts, ka šā likuma 14. panta 11.1 punktā minētos noteikumus Ministru kabinets izdod līdz 2023. gada 31. maijam.

Pašvaldības likuma 44. panta otrā daļa noteic, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi [..]. Saskaņā ar šā likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktu viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp [..] gādāt par [..] interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

Līdz ar to šo saistošo noteikumu mērķis un nepieciešamība ir precizēt Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošo noteikumu Nr. 2 "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" redakciju atbilstoši augstāk minētajiem Izglītības likuma grozījumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu. 2.1. Saistošo noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu:

2.1.1. nav ietekmes uz ieņēmumu daļu;

2.1.2. nav ietekmes uz izdevumu daļu;

2.1.3. nav ietekmes uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci. 3.1. Sociālā ietekme - tiks veicināta sabiedrības iesaiste pašvaldības darbā.

3.2. Nav ietekmes uz vidi.

3.3. Nav ietekmes uz iedzīvotāju veselību.

3.4. Fizisku un juridisku personu (izņemot reģistrētu izglītības iestāžu) interešu izglītības programmu īstenošana ir saistīta ar uzņēmējdarbību. Izsniedzot licences pašvaldība pastarpināti uzrauga, lai minētās personas būtu reģistrētas uzņēmumu reģistrā vai kā nodokļu maksātāji. Līdz ar to izglītojamo likumiskie pārstāvji no maksas par interešu izglītības programmas apguves var saņemt nodokļu atvieglojumus, iesniedzot ikgadējo iedzīvotāju ienākuma deklarāciju.

3.5. Nav ietekmes uz konkurenci.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām. 4.1. Neietekmē. Līdzšinējā kārtība netiek mainīta. 
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem 5.1. Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

5.2. Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus, kā līdz šim. Pašvaldībā papildus institūcijas un amata vietas netiks radītas.

6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Noteikumu izpildi nodrošina Dobeles novada Izglītības pārvalde.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana. Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām. 8.1. Saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.dobele.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai, paredzot likumā noteikto termiņu viedokļu sniegšanai.

8.2. Saņemtos viedokļus par saistošo noteikumu projektu pašvaldība apkopos (apkopojumā norādot iesniedzējus, vērā ņemtos viedokļus, vērā neņemtos viedokļus, pamatojumu) un atspoguļos šajā paskaidrojuma rakstā.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Dobeles novada domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 2 "Interešu izglītības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Dobeles novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 12Pieņemts: 27.04.2023.Stājas spēkā: 12.05.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 89, 11.05.2023. OP numurs: 2023/89.16
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
341726
12.05.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"