Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 8

2023. gada 30. martā

Grozījums Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Dobeles novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Dobeles novada domes
2023. gada 30. marta lēmumu Nr. 99/5

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta trešo daļu

Izdarīt Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Dobeles novadā" šādu grozījumu:

Izteikt 6.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. nekustamais īpašums ir personas īpašumā vai tiesiskajā valdījumā;".

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 

Dobeles novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 8 "Grozījums Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Dobeles novadā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums

Sadaļas paskaidrojums

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums. 1.1. Saistošo noteikumu mērķis ir Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošo noteikumu Nr. 6 "Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Dobeles novadā" 2.2., 2.3. un 2.4. apakšpunktos minētajām personu kategorijām (fiziskām personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti un Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem) nodrošināt iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļu atlaides arī gadījumos, ja nekustamais īpašums atrodas šo personu tiesiskajā valdījumā, bet vēl nav ierakstīts zemesgrāmatā uz viņu vārda.

1.2. Lai regulējums būtu saistošs visām fiziskām un juridiskām personām Dobeles novada teritorijā - tas nosakāms tikai ar ārēju normatīvu aktu. Grozījumu Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par atvieglojumu piešķiršanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Dobeles novadā" var izdarīt tikai ar citiem saistošajiem noteikumiem.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu. 2.1. Noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - noteikumu izpilde notiks pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros:

2.1.1. ieņēmumu daļa nav precīzi aprēķināma, jo atkarīga no iesnieguma skaita par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu;

2.1.2. nav paredzēta ietekme uz izdevumu daļu;

2.1.3. nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

2.2. Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekmi uz konkurenci. 3.1. Sociālā ietekme - uzlabos situāciju, jo paredz iespēju fiziskām personām ar 1. un 2. grupas invaliditāti un Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļu atlaides arī gadījumos, ja nekustamais īpašums atrodas šo personu tiesiskajā valdījumā, bet vēl nav ierakstīts zemesgrāmatā uz viņu vārda.

3.2. Ietekme uz vidi - nav attiecināms.

3.3. Ietekme uz iedzīvotāju veselību - nav attiecināms.

3.4. Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā - nav attiecināms.

3.5. Ietekme uz konkurenci - nav attiecināms.

4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām. 4.1. Fiziskas personas iesniegumu izskata pašvaldības nodokļa administrators un veic nodokļa atvieglojuma piemērošanu. Lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piešķiršanas motivētu atteikumu fiziskai personai pieņem Dobeles novada pašvaldības Nekustamā īpašuma nodaļas vadītājs.

4.2. Nav paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

4.3. Izsludinātie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Noteikumi tiks publicēti pašvaldības informatīvajā izdevumā un oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem. 5.1. Noteikumi ir izstrādāti pašvaldības autonomo funkciju nodrošināšanai.

5.2. Saistošo noteikumu izpilde notiks iesaistot esošos cilvēkresursus. Pašvaldībā papildus institūcijas un štata vietas netiks radītas.

6. Izpildes nodrošināšana. Noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības amatpersonas, kuras veic nekustamā īpašuma administrēšanas funkcijas.
7. Prasību un izmaksu samērīgumu pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana. Noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām. 8.1. Noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar to izpildes nodrošināšanā iesaistītajām institūcijām.

8.2. Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

8.3. Noteikumu projekts bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.dobele.lv no 2023. gada 28. februāra līdz 2023. gada 14. martam (ieskaitot).

8.4. Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Dobeles novada domes priekšsēdētājs I. Gorskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Dobeles novada pašvaldības 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par atvieglojumu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Dobeles novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 8Pieņemts: 30.03.2023.Stājas spēkā: 14.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 72, 13.04.2023. OP numurs: 2023/72.44
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
341065
14.04.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"