Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Saldū 2023. gada 30. martā

Par grozījumiem 2022. gada 28. aprīļa Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Saldus novadā"

Izdoti ar Saldus novada domes
2023. gada 30. marta sēdes lēmumu (prot. Nr. 4, 74. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtību" 8., 8.1, 9. punktu

Izdarīt 2022. gada 28. aprīļa Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Saldus novadā" šādus grozījumus:

1. Svītrot 1.3. apakšpunktā vārdu "un" un papildināt aiz vārda "laikā" ar vārdiem "un sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšanai".

2. Svītrot 6. punktu.

3. Aizstāt 11. punktā skaitli "8" ar skaitli "10".

4. Aizstāt 12. punktā skaitli "8" ar skaitli "10".

5. Svītrot 13.6. apakšpunktu.

6. Papildināt 13.8. apakšpunktu aiz vārda "Būvvaldes" ar vārdiem "(turpmāk - Būvvalde)".

7. Svītrot 17.4. apakšpunktā skaitli un vārdu "13.6. un".

8. Svītrot 18.5. apakšpunktu.

9. Papildināt noteikumus ar IV1 nodaļu šādā redakcijā:

"IV1. Kārtība, kādā Pašvaldība izsniedz atļauju sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšanai

18.1 Sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšana Pašvaldībā ir saskaņojama, ja tās darbība tiek veikta publiskās vietās.

18.2 Lai saņemtu atļauju sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšanai, juridiskā persona, kura reģistrējusi saimniecisko darbību, iesniedz iesniegumu Pašvaldībai, norādot un pievienojot šādu informāciju un dokumentus:

18.21. juridiskās personas nosaukumu (firmu) un nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu;

18.22. iesniedzēja kontaktinformāciju;

18.23. sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas adresi, darba laiku un periodu;

18.24. sabiedriskās ēdināšanas vietai nepieciešamās teritorijas platību, izmērus, vizuālā izvietojuma un estētiskā noformējuma skici atbilstoši noteikumu 8. pielikumam - Tipveida risinājumi āra kafejnīcām-parkletiem;

18.25. dokumentu, kas apliecina sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas piesaisti iesniedzēja patstāvīgajai darbības vietai telpā (telpas vai zemes nomas līgums, zemesgrāmatu apliecība u.tml.);

18.3 Pašvaldība izsniedz atļauju sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšanai, ja pastāv piesaiste pastāvīgai pakalpojumu sniegšanas vietai. Tas ir gadījumā, kad pakalpojumu sniedzējs pastāvīgajā vietā, kurai ir publiskās funkcijas lietošanas veids, un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs publiskajā vietā ir viena un tā pati persona, kā arī patstāvīgo vietu un publiskā vietā plānoto sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu nešķir zemesgabals vai cita ēka.

18.4 Sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšana publiskās vietās ir veicama pavasara/vasaras sezonā no 1. aprīļa līdz 31. oktobrim. Ja pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās informācijas meteoroloģiskie laikapstākļi atbilst meteoroloģiskā pavasara/vasaras laikapstākļiem, pavasara/vasaras sezona konkrētajā kalendārajā gadā tiek noteikta ātrāk nekā no 1. aprīļa, bet ne ātrāk kā no 1. marta, vai pagarināta līdz 30. novembrim, kas tiek apstiprināts ar Pašvaldības izpilddirektora rīkojumu un publiskots pašvaldības tīmekļvietnē www.saldus.lv.

18.5 Vērtējot sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšanas vietu, Pašvaldība var ierobežot tās darba laiku.

18.6 Saņemtie dokumenti tiek iesniegti izskatīšanai Būvvaldē un Saldus novada pašvaldības Transporta kustības drošības komisijā sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojumu sniegšanas vietas izvietojuma un arhitektoniskā risinājuma saskaņošanai.

18.7 Būvvalde un/vai Transporta kustības drošības komisija var atteikt saskaņojumu, t.sk., ja paredzētā sabiedriskās ēdināšanas vieta var traucēt gājēju plūsmai un satiksmei vai ar tās ierīkošanu var tikt bojāta Pašvaldības īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošā zaļā zona un apstādījumi.

18.8 Ja Būvvalde un/vai Transporta kustības drošības komisija ir atteikusi saskaņojumu, Pašvaldības izpilddirektors pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju.

18.9 Iesniegumu un tam pievienojamos dokumentus persona iesniedz elektroniski e-pastā: pasts@saldus.lv, ievērojot visus nosacījumus par elektronisko dokumentu noformēšanu, vai pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā Striķu ielā 3, Saldū.

18.10 Pašvaldības izpilddirektors piecu darba dienu laikā no visu noteikumos paredzēto atļaujas saņemšanai nepieciešamo dokumentu saņemšanas, veic vienu no tālāk minētajām darbībām:

18.101. izsniedz personai atļauju;

18.102. nosaka termiņu trūkumu novēršanai, ja Pašvaldība konstatē, ka tirdzniecības dalībnieks nav izpildījis kādu no noteikumu 18.1-18.3 punktu prasībām;

18.103. izsniedz lēmumu par atteikumu izsniegt atļauju, ja dotajā termiņā nav novērsti trūkumi."

10. Svītrot 29.4. apakšpunktā skaitli un vārdu "13.6. un".

11. Svītrot 30. punktā vārdus "Saldus novada" un vārdus iekavās "(turpmāk - Būvvalde)".

12. Aizstāt 41. punktā skaitļus "8.-10." ar skaitļiem "10.-12.".

13. Svītrot 1. pielikumā tekstu "saimnieciskās darbības reģistrāciju apliecinoša dokumenta kopija" un "fiziskās personas apliecinājums, ka tā neveic saimniecisko darbību vai saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" var nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicēja, kā arī nenodarbina citas personas".

14. Svītrot 2. pielikumā tekstu "saimnieciskās darbības reģistrāciju apliecinoša dokumenta kopija" un "fiziskās personas apliecinājums, ka tā neveic saimniecisko darbību vai saskaņā ar likumu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" var nereģistrēties kā saimnieciskās darbības veicēja, kā arī nenodarbina citas personas".

15. Papildināt noteikumus ar 6., 7. un 8. pielikumu šādā redakcijā:

"6. pielikums
Saldus novada pašvaldības 2022. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 29

IESNIEGUMS
ATĻAUJAS SABIEDRISKĀS ĒDINĀŠANAS (āra kafejnīcas-parkleta) PAKALPOJUMA SNIEGŠANAI SAŅEMŠANAI

___.___.______.  
(datums) Saldus novada pašvaldībai

Lūdzu saskaņot un izsniegt atļauju sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojuma sniegšanai Saldus novada pašvaldības administratīvajā teritorijā

.
(sabiedriskās ēdināšanas vieta)

Iesniedzu Saldus novada pašvaldībai šo iesniegumu, norādot šādu informāciju un pievienojot šādus dokumentus:

Juridiskās personas nosaukums (firma), nodokļu maksātāja reģistrācijas kods, kontaktinformācija
   
Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas adrese  
   
   
Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas darba laiks un periods  
   
   
Atzīmēt ar X, ja tiks tirgoti alkoholiski dzērieni
sabiedriskās ēdināšanas vietai nepieciešamās teritorijas platības, izmēru, vizuālā izvietojuma un estētiskā noformējuma skice
dokuments, kas apliecina sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietas piesaisti iesniedzēja patstāvīgajai darbības vietai telpā (telpas vai zemes nomas līgums, zemesgrāmatu apliecība u.tml.)

Apliecinu, ka visi uzrādītie dokumenti ir autentiski, iesniegumā norādītās ziņas ir pilnīgas un patiesas, par ko uzņemos normatīvajos aktos paredzēto atbildību.

Atļauju vēlos saņemt:

  klātienē

  pa pastu

  elektroniski

Atļaujas pieteicējs

_________ . gada ______________________  
  (vārds, uzvārds)

7. pielikums
Saldus novada pašvaldības 2022. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 29

SALDUS NOVADA PAŠVALDĪBAS ATĻAUJA
sabiedriskās ēdināšanas (āra kafejnīcas-parkleta) pakalpojuma sniegšanai

202___ . gada ________ .   Nr. ____
   
Izsniegta
(juridiskās personas nosaukums un nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs)
   
Sabiedriskās ēdināšanas vieta (adrese)
Īpašie tirdzniecības noteikumi

Atļauja derīga līdz …………………......................, uzrādot reģistrācijas apliecību.

Atļaujas saņēmējs ir atbildīgs par Saldus novada pašvaldības saistošo noteikumu un citu spēkā esošo normatīvo aktu ievērošanu.

Saldus novada pašvaldības izpilddirektors  

Atļaujai jāatrodas tirdzniecības vietā!

8. pielikums
Saldus novada pašvaldības 2022. gada 28. aprīļa
saistošajiem noteikumiem Nr. 29

Tipveida risinājumi āra kafejnīcām-parkletiem

"

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 10 "Par grozījumiem Saldus novada pašvaldības 2022. gada 28. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Saldus novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija 
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums  Saistošie noteikumi precizē kārtību, kādā pašvaldība izsniedz atļauju sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, precizē redakcionālas kļūdas.
2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu  2.1. Noteikumu īstenošanas fiskālās ietekmes prognoze uz pašvaldības budžetu - noteikumu izpilde notiks pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros:

2.1.1. Ieņēmumu daļa nemainīga;

2.1.2. Izdevumu daļa nemainīga;

2.1.3. Nav paredzēta ietekme uz citām pozīcijām budžeta ieņēmumu vai izdevumu daļā.

Nav nepieciešami papildus resursi sakarā ar jaunu institūciju vai darba vietu veidošanu, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci  Noteikumi tiešā veidā neietekmē sabiedrību un uzņēmējdarbību. Nav ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, konkurenci.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām  Saistošos noteikumus publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", pašvaldības mājaslapā. Institūcija, kurā persona var vērsties par noteikumu piemērošanu, ir Saldus novada pašvaldība. Izmaksu nav.
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem  Sniegt iedzīvotājiem, komersantiem iespēju veikt ielu tirdzniecību, sabiedrisko ēdināšanu.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu  Saistošo noteikumu izpildē iesaistītās amatpersonas ir Saldus novada pašvaldības izpilddirektors un finanšu nodaļas vadītājs.
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana  Ieguvums lielāks par izmaksām.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības tīmekļvietnē un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana. Noteikumu projekts bija publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.saldus.lv no 2023. gada 6. marta līdz 2023. gada 20. martam (ieskaitot).

Publicēšanas laikā par noteikumu projektu netika saņemti sabiedrības viedokļi.

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem 2022. gada 28. aprīļa Saldus novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saldus novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 10Pieņemts: 30.03.2023.Stājas spēkā: 06.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 68, 05.04.2023. OP numurs: 2023/68.17
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
340810
06.04.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"