Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 16

Ventspilī 2022. gada 29. decembrī (prot. Nr. 23; 7. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils valstspilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils valstspilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 62; 2022, Nr. 54) šādus grozījumus:

1. Izteikt 17.3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.3.2. pieteikumu reģistrēšanas secībā uzņem Izglītības iestādes pedagogu, kuru darba slodze Izglītības iestādē atbilst vismaz vienai mēneša darba algas likmei, iestādes darbinieku, kuri Izglītības iestādē tiek nodarbināti uz pilnu (normālo) darba laiku, kā arī ārstniecības reģistrā reģistrētu ārstu, kuri nodarbināti ārstniecības iestādēs, kas sniedz stacionāro un ambulatoro neatliekamo palīdzību Pašvaldībā, bērnus, ja bērna un attiecīgā darbinieka dzīvesvieta ir deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz divus kalendāros gadus pirms pieteikuma iesniegšanas brīža;".

2. Papildināt noteikumus ar 212. un 21.3 punktu šādā redakcijā:

"212. Līdz katra kalendārā gada 30. aprīlim ārpus kārtas 1. klases pretendentu sarakstā var iekļaut:

212.1. bērnu bāreni un bez vecāku gādības palikušu bērnu;

212.2. vispārizglītojošo Izglītības iestāžu atbalsta personāla un pedagoga, kurš ir uzaicināts nodibināt darba tiesiskās attiecības ar Izglītības iestādi Pašvaldības noteiktajos prioritārajos mācību priekšmetos, bērnu, pamatojoties uz Izglītības pārvaldes izvērtējumu par attiecīgā speciālista nepieciešamību Pašvaldībā;

212.3. ārstniecības personu reģistrā reģistrēta ārsta, kurš ir uzaicināts nodibināt darba tiesiskās attiecības ārstniecības iestādē, kura sniedz diennakts neatliekamo stacionāro palīdzību, stacionāros un ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus Pašvaldībā, bērnu, pamatojoties uz ārstniecības iestādes izvērtējumu par attiecīgā speciālista nepieciešamību Pašvaldībā.

21.3 Iesniegumi par šo noteikumu 212. punktā minētajiem bērniem, lēmuma pieņemšanai iesniedzami klātienē Pārvaldē vai elektroniski vietnē, ievērojot noteikumos noteikto pieteikumu reģistrēšanas kārtību un 212. punktā noteikto termiņu."

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 29. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 16 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils valstspilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir uzlabot to izpildi, atbilstoši faktiskajai situācijai, papildinot pieteikumu izskatīšanas kārtības prioritāro secību un iekļaujot nosacījums, kas atvieglotu pieteikumu reģistrēšanas kārtību īpašos gadījumos. Lai sniegtu priekšrocības bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un, lai nodrošinātu Ventspils valstspilsētas attīstības programmas 2021.-2027. gadam rīcības virzienu "Kvalitatīva veselības aprūpe" un "Mūsdienīga un pietiekama pirmsskolas, vispārēja un interešu izglītība" noteiktos uzdevumus, veiktu atbalsta pasākumus kvalitatīvas veselības aprūpes nodrošināšanai un piesaistītu augsti kvalificētu pedagogu un atbalsta personāla piesaisti, papildināta pieteikumu izskatīšanas kārtības prioritārā secība un paredzēti īpašie gadījumi bērnu iekļaušanai ārpus kārtas 1. klases pretendentu sarakstā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Ar grozījumiem tiek papildināta 2023./2024. mācību gadam un turpmāk noteiktā pieteikumu izskatīšanas prioritārā secība, papildinot otro prioritāti ar ārstniecības reģistrā reģistrētu ārstu, kuri nodarbināti ārstniecības iestādēs, kas sniedz stacionāro un ambulatoro neatliekamo palīdzību Ventspils valstspilsētā, bērnus, ja bērna un attiecīgā darbinieka dzīvesvieta ir deklarēta Ventspils valstspilsētas administratīvajā teritorijā nepārtraukti vismaz divus kalendāros gadus pirms pieteikuma iesniegšanas brīža.

Ar grozījumiem minētie noteikumi tiks papildināti ar jaunu punktu, kas paredzēs īpašos gadījumos, kad ārpus kārtas 1.kases pretendentu sarakstā var iekļaut bērnu bāreni un bez vecāku gādības palikušu bērnu, vispārizglītojošo Izglītības iestāžu atbalsta personāla un pedagoga, kurš ir uzaicināts nodibināt darba tiesiskās attiecības ar Izglītības iestādi Ventspils valstspilsētā noteiktajos prioritārajos mācību priekšmetos, bērnu, pamatojoties uz Izglītības pārvaldes izvērtējumu par attiecīgā speciālista nepieciešamību un ārstniecības personu reģistrā reģistrēta ārsta, kurš ir uzaicināts nodibināt darba tiesiskās attiecības ārstniecības iestādē, kura sniedz diennakts neatliekamo stacionāro palīdzību, stacionāros un ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus Ventspils valstspilsētā, bērnu, pamatojoties uz ārstniecības iestādes izvērtējumu par attiecīgā speciālista nepieciešamību Ventspils valstspilsētā.

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Paredzams, ka šie saistošie noteikumi atvieglos administratīvās procedūras, bet pēc būtības pieteikšanās kārtība bērna uzņemšanai 1. klasē netiek mainīta.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils valstspilsētas pašvaldības:

1. Izglītības komisijā 29.11.2022.

2. Likumības komisijā 29.11.2022.

3. Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā 22.12.2022.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 16Pieņemts: 29.12.2022.Stājas spēkā: 21.01.2023.Zaudē spēku: 05.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 15, 20.01.2023. OP numurs: 2023/15.38
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338820
21.01.2023
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"