Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 40

Jelgavā 2022. gada 28. decembrī (prot. Nr. 46, lēmums Nr. 10)

Grozījumi Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par Jelgavas novada pašvaldības budžetu 2022. gadam"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas
2. punktu un 46. pantu, likuma "Par pašvaldību budžetiem"
16. un 17. pantu, likumu "Par valsts budžetu 2022. gadam"

1. Apstiprināt Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk - pašvaldības) pamatbudžeta 2022. gadam ieņēmumu plāna palielinājumu 1 526 579 euro apmērā, kā rezultātā ieņēmumu plāna kopsummu 51 915 482 euro apmērā ar finansēšanu 11 258 008 euro apmērā, naudas līdzekļu atlikumu uz perioda beigām novirzot 85 696 euro apmērā, saskaņā ar 1. pielikumu.

2. Apstiprināt pašvaldības pamatbudžeta 2021. gadam izdevumu plāna palielinājumu 1 294 861 euro apmērā, kā rezultātā izdevumu plāna kopsummu 63 173 490 euro apmērā saskaņā ar 1. pielikumu.

3. Apstiprināt pašvaldības Ziedojumu un dāvinājumu 2022. gadam ieņēmumu plāna palielinājumu 12 760 euro apmērā, kā rezultātā ieņēmumu plāna kopsummu 13 340 euro apmērā ar finansēšanu 25 533 euro apmērā, naudas līdzekļu atlikumu uz perioda beigām novirzot 1700 euro apmērā, saskaņā ar 2. pielikumu.

4. Apstiprināt pašvaldības Ziedojumu un dāvinājumu 2021. gadam izdevumu plāna palielinājumu 11 060 euro apmērā, kā rezultātā izdevumu plāna kopsummu 38 873 euro apmērā saskaņā ar 2. pielikumu.

5. Apstiprināt pašvaldības saistību un sniegto galvojumu apmēru 2022. gadam un turpmākajos gados saskaņā ar 3. pielikumu.

6. Saskaņā ar pašvaldības deleģētajām autonomajām funkcijām, apstiprināt dotācijas palielinājumu SIA "Jelgavas novada KU" 115 946 euro apmērā, kā rezultātā piešķirtā dotācija 1 431 701 euro apmērā.

Pielikumā:

1. 1. pielikums "Pamatbudžeta ieņēmumu un izdevumu kopsavilkums 2022. gadam".

2. 2. pielikums "Ziedojumu un dāvinājumu ieņēmumu un izdevumu kopsavilkums 2022. gadam

3. 3. pielikums "Aizņēmumu un galvojumu saistību apmērs 2022. gadā un turpmākajos gados".

4. Paskaidrojums Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 28. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 40 "Grozījumi 2022. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par Jelgavas novada pašvaldības budžetu 2022. gadam"".

Paskaidrojumi par Jelgavas novada pašvaldības budžeta grozījumiem 2022. gadam.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 

1. pielikums

2. pielikums

3. pielikums

 

Paskaidrojums Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 28. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 40 "Grozījumi 2022. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par Jelgavas novada pašvaldības budžetu 2022. gadam""

Pamatojoties uz Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) budžeta izpildi uz 2022. gada 30. novembri, pašvaldības Iepirkumu nodaļas veiktajām iepirkumu procedūrām un noslēgtajiem līgumiem, pašvaldības iestāžu plānoto un īstenoto darbu izvērtējumu, pārskatot veicamo darbu prioritātes, un iesniegtajiem budžeta grozījumiem gan ieņēmumos, gan izdevumos, iesniegto ES struktūrfondu projektu apstiprināšana vai realizācijā esošo projektu izmaksu izmaiņas atbilstoši plānotajām aktivitātēm, sagatavots budžeta grozījumu projekts uz 2022. gada 1. decembri:

1. Precizēti pamatbudžeta nenodokļu ieņēmumi, maksas pakalpojumi un citi pašu ieņēmumi, transferti un saņemtie ieņēmumi dažādu projektu/ aktivitāšu īstenošanai;

2. Precizēti pamatbudžeta izdevumi pēc valdības funkcionālajām kategorijām un ekonomiskās klasifikācijas kodiem;

3. Precizēta informācija par kārtējā saimnieciskajā gadā plānoto pašvaldības saistību apjomu.

Pamatbudžets

Ieņēmumi

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi, Jelgavas novada pašvaldības budžeta veikto grozījumu rezultātā, palielināti 1 526 579 euro apmērā, tajā skaitā pašvaldības budžets samazināts par 317 718 euro, valsts budžeta mērķa dotācijas palielinātas par 1 612 579 euro un projektu budžeta ieņēmumi palielināti par 231 718 euro, atbilstoši saņemtajiem un plānotajiem ieņēmumiem precizēti saņemtie ieņēmumi pēc faktiskās izpildes, tajā skaitā:

• Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem un rīkojumiem, tajā pašvaldību izglītības iestādēm pedagogu atalgojumam, brīvpusdienu nodrošināšanai 1. līdz 4. klasēm, mācību līdzekļu iegādei pašvaldībām un privātajām izglītības iestādēm, profesionālās ievirzes mākslas/mūzikas/dejas izglītības programmu finansēšanai, asistenta pakalpojumu nodrošināšana personām ar invaliditāti;

• Valsts budžeta dotācijas piešķiršanu pašvaldībām valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centra izveidei (Ānē, Cenu pagastā);

• Valsts budžeta dotācija 14. Saeimas vēlēšanu nodrošināšanai;

• Valsts atbalsts Ukrainas krīzē cietušajiem (saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu);

• Valsts atbalsts par atbalstu mājsaimniecībām apkures izdevumu daļējai kompensēšanai piešķiršanu un administrēšanu atbilstoši "Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma" nosacījumiem;

• Ieņēmumi par personu uzturēšanos sociālās aprūpes iestādēs;

• Ieņēmumi no budžeta iestāžu sniegtajiem maksas pakalpojumiem (zemes nomu un nedzīvojamo telpu nomu;

• Finansējuma saņemšana ES struktūrfondu projektu plānoto aktivitāšu nodrošināšanai.

Projektu budžeta ieņēmumu palielinājums novirzīts saņemto aizņēmumu atmaksai un uz naudas līdzekļu atlikumu perioda beigās.

Pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumus un grozījumus skatīt saistošo noteikumu pielikumos: 1_pielikums_JN_PamatB_ienemumi_izdevumi_kopsavilkums_grozijumi_12_2022; Paskaidrojums_budzeta_grozijumiem_12_2022_JNP (lapa Ieņēmumi)

Izdevumi

Pašvaldības pamatbudžeta izdevumi, Jelgavas novada pašvaldības budžeta veikto grozījumu rezultātā, palielināti 1 294 861 euro apmērā, tai skaitā pašvaldības budžets samazināts par 317 718 euro, valsts budžeta mērķa dotācijas izdevumi palielināti par 1 612 579 euro un atbilstoši saņemto ieņēmumu, finansējumu novirzīšanai uz izdevumiem un pašvaldības iestāžu un nodaļu vadītāju iesniegtajiem budžeta grozījumiem saskaņā ar budžeta funkcionālajām un ekonomiskajām kategorijām, tajā skaitā:

• Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem un rīkojumiem, tajā pašvaldību izglītības iestādēm pedagogu atalgojumam, brīvpusdienu nodrošināšanai 1. līdz 4. klasēm, mācību līdzekļu iegādei pašvaldībām un privātajām izglītības iestādēm, profesionālās ievirzes mākslas/mūzikas/dejas izglītības programmu finansēšanai, asistenta pakalpojumu nodrošināšana personām ar invaliditāti;

• saskaņā ar Budžeta komisijas sēžu lēmumiem;

• saskaņā ar rīkojumu Nr. JNP/3-2/22/90 "Par 2022. gadā 4. ceturkšņa plānoto pasākumu un aktivitāšu lietderības izvērtējumu";

• Valsts atbalsts Ukrainas krīzē cietušajiem (saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu un iesniegtajām atskaitēm)

• Valsts atbalsts par atbalstu mājsaimniecībām apkures izdevumu daļējai kompensēšanai piešķiršanu un administrēšanu atbilstoši "Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma" nosacījumiem;

• 14. Saeimas vēlēšanu nodrošināšanai;

• izdevumu klasifikācijas kodu precizēšana, nemainot mērķi, bet precizējot budžeta klasifikācijas kodus grāmatvedības uzskaitē;

• iesniegto ES struktūrfondu projektu apstiprināšanu vai realizācijā esošo projektu izmaksu izmaiņām atbilstoši plānotajām aktivitātēm.

Būtiskākās izmaiņas budžeta grozījumos:

Lai rīkotos atbildīgi attiecībā pret Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada budžeta izpildi un lai kompensētu straujo energoresursu un komunālo pakalpojumu, t.sk. siltumapgādes cenu pieaugumu, aicinot iestāžu un struktūrvienību vadītājiem pārdomāti izvērtēt 2022. gada 4. ceturksnī plānotos pasākumus, aktivitātes un iegādes, to lietderību un nepieciešamību tos īstenot, 2022. gada 5. oktobrī tika izdots rīkojums Nr. JNP/3-2/22/190. "Par 2022. gadā 4. ceturkšņa plānoto pasākumu un aktivitāšu lietderības izvērtējumu", kā rezultātā samazināti izdevumus līdz 20 % apjomā atbilstoši ekonomiskajām kategorijām kodos: preces un pakalpojumi no budžetā plānotā finansējuma atlikumiem uz 2022. gada 1. oktobri un novirzīti energoresursu un komunālo pakalpojumu, t.sk. siltumapgādes cenu pieaugumu segšanai. Salīdzinot no gada sākuma komunālo pakalpojumu izdevumi palielinājušies par 525 843 euro.

Valsts atbalsts par atbalstu mājsaimniecībām apkures izdevumu daļējai kompensēšanai piešķiršanu un administrēšanu atbilstoši "Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma" nosacījumiem. Valsts saņemtā dotācija 538 754 euro apmērā sadalīta atbilstoši: administratīvo izmaksu segšanai pakalpojuma nodrošināšanā iesaistīto darbinieku atlīdzībai un atbalsta nodrošināšanai.

Pamatojoties uz "Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu", palielināta valsts atbalsta dotācija un attiecīgi ari izdevumi

Par izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumiem, saskaņā ar 2022. gada 8. jūnija Ministru kabineta noteikumiem Nr. 339 "Noteikumi par primāri sniedzamā atbalsta nodrošināšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem";

• Par Ukrainas civiliedzīvotāju izglītības nodrošināšanu, saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu un 2016. gada 26. jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr. 488 "Kārtība, kādā nepilngadīgam patvēruma meklētājam nodrošina izglītības ieguves iespējas";

• Par sociālā atbalsta pasākumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, saskaņā ar Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumu.

Saistošo noteikumu 6. punktā iekļauts, ka saskaņā ar pašvaldības deleģētajām autonomajām funkcijām, apstiprināt dotācijas palielinājumu SIA "Jelgavas novada KU" 115 946 euro apmērā, kā rezultātā piešķirtā dotācija 1 431 701 euro apmērā. Dotācijas palielinājums piešķirts pamatojoties uz 2022. gada 6. decembra SIA "Jelgavas novada KU" iesniegumu Nr. 1-4/611, "Par finansējumu 2022. gada budžeta ietvaros". SIA "Jelgavas novada KU" sagatavoja un iesniedza Jelgavas novada pašvaldībai 2022. gadā plānoto izmaksu aprēķinus par pašvaldības zaļās teritorijas kopšanu un uzturēšanu. Savukārt, saskaņā uz 2022. gada 12. janvāra rīkojumu Nr. JNP/3-2/22/5, "Par budžeta projekta 2022. gadam sagatavošanu", lai nodrošinātu sabalansēta Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada budžeta projekta sagatavošanu, rīkojuma 2. punktā tika noteikts - "pamatojoties uz to, ka Cenu un Ozolnieku pagastu apvienības un Salgales pagasta pārvaldes autonomās funkcijas (pašvaldības zaļās teritorijas kopšana un uzturēšana, pašvaldības kapsētu uzturēšana un apsaimniekošana, lietus notekūdeņu sistēmas uzturēšana, decentralizētās kanalizācijas sistēmu pārbaudes, ūdenssaimniecības infrastruktūras uzlabošana) līdz šim nav deleģētas SIA "Jelgavas novada KU", SIA "Jelgavas novada KU" saskaņā ar 2021. gada 2. novembra vēstuli Nr. JNP/4-24/21/170, veikt 2022. gada izmaksu pārrēķinu, izmaksas samazinot par 300000 EUR. Finansējums atbilstoši faktiskajām vajadzībām tiks pārskatīts 2022. gada otrajā pusgadā." Ņemot vērā augstāk minēto, 2022. gada 7. decembra Budžeta komisijas sēdē (protokols Nr. 2-19.1/22/35, 6. punkts), jautājums tika izskatīts un atbalstīt dotācijas palielinājumu SIA "Jelgavas novada KU" 115 946 euro apmērā.

Pašvaldības apvienotā pamatbudžeta izdevums un grozījumus skatīt saistošo noteikumu pielikumā:

1_pielikums_JN_PamatB_ienemumi_izdevumi_kopsavilkums_grozijumi_12_2022; Paskaidrojums_budzeta_grozijumiem_12_2022_JNP (attiecīgi lapās paskaidrojumi pa jomām un viediem).

Pašvaldības saistības

Pašvaldības aizņēmumu prognoze ES struktūrfondu un budžeta investīciju projektu īstenošanai precizēta pamatojoties uz Valsts kases noslēgtiem līgumiem par investīciju projektu realizāciju.

Budžeta finansēšanas daļa ir samazināta par tehnisku kļūdu sākotnējā plānošanā ekonomiskās klasifikācijas kodos, saņemtā aizņēmumu atmaksu 7464 euro apmērā (aizņēmums Jelgavas novada pašvaldības ceļa "Kūdras purvs - Mellene" izbūve).

Pašvaldības aizņēmumu un ilgtermiņa saistību apmērs 2022. gadā ir 7,25 % no plānotajiem pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumiem, savukārt 2023. gadam prognozētais saistību apmērs, piesaistot aizņēmumus saskaņā ar plānoto grafiku, ir 7,30 % un 2024. gadam prognozētais saistību apmērs, piesaistot aizņēmumus saskaņā ar plānoto grafiku, ir 6,56 % no plānotajiem pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumiem (bez transferta ieņēmumiem no valsts budžeta noteiktam mērķim un iemaksām pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā).

Pašvaldības 2022. gada aizņēmumu un ilgtermiņa saistību atšifrējumu Saistošo noteikumu 1. un 3. pielikumā.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 3. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par Jelgavas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 40Pieņemts: 28.12.2022.Stājas spēkā: 31.12.2022.Zaudē spēku: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 4, 05.01.2023. OP numurs: 2023/4.4
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338640
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"