Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 39

Jelgavā 2022. gada 30. novembrī (prot. Nr. 44, lēmums Nr. 47)

Grozījumi 2022. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
 6. panta sesto daļu

Izdarīt Jelgavas novada pašvaldības 2022. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai" šādus grozījumus:

1. Papildināt 7. punktu ar 7.3., 7.4., 7.5. un 7.6. apakšpunktiem un izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Līdzfinansējums tiek piešķirts 100 % apmērā, ja iesniedzējs ir deklarēts īpašumā, kuram plānots pieslēgums, un uz pieteikuma iesniegšanas brīdi atbilst kādai no pazīmēm:

7.1. iesniedzēja mājsaimniecībai ir piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss;

7.2. iesniedzējam ir piešķirts maznodrošinātas personas statuss;

7.3. iesniedzējs ir persona, kurai piešķirta I invaliditātes grupa, vai kurai ir nepilngadīgs bērns, kuram piešķirta invaliditāte, vai kuras laulātais, pirmās vai otrās pakāpes radinieks, aizbildnībā vai aizgādnībā esoša persona ir persona ar I invaliditātes grupu, un šīs personas ir deklarētas nekustamajā īpašumā;

7.4. iesniedzējs ir persona, kurai piešķirta vecuma pensija, un viņai nav laulātā, pilngadīgu pirmās pakāpes radinieku lejupejošā taisnā līnijā (pilngadīgu bērnu) un kura ir vienīgā īpašumā deklarētā persona;

7.5. iesniedzējs ir politiski represēta persona vai viņas laulātais;

7.6. iesniedzējs ir daudzbērnu ģimenes loceklis, un, ja vismaz trīs bērni ir deklarēti nekustamajā īpašumā, kuram plānots pieslēgums.

2. Papildināt 11.1. apakšpunktu aiz vārda "dokumentus" ar vārdiem un skaitļiem: "noformētus saskaņā ar Grāmatvedības likuma 11. pantu;"

3. Svītrot 25. punktu.

4. Svītrot 26. punktā vārdus un skaitļus "Pēc 25. punktā noteiktā termiņa".

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 

Saistošo noteikumu Nr. 39 "Grozījumi Jelgavas novada domes 2022. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Grozījumi veikti pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14. panta trešo daļu un 43. panta trešo daļu. Sakarā ar to, ka pārskatot Ozolnieku novada domes 24.09.2020. apstiprinātos saistošos noteikumus Nr. 20/2020 "Par Ozolnieku novada pašvaldības līdzfinansējumu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai" tika samazināts iedzīvotāju kategoriju skaits, kas var pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu 100 % apmērā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, un šajā sakarā pašvaldībā tika saņemti iedzīvotāju iesniegumi un iebildumi. Pamatojoties uz ierosinājumiem, saistošie noteikumi ir papildināti ar sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju kategorijām.
2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus dzīvojamās mājas pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai pašvaldības administratīvajā teritorijā. 
3. Informācija par plānoto saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums tiks piešķirts atbilstoši pašvaldības kārtējā gada budžetā paredzēto līdzekļu apjomam
4. Informācija par plānoto ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pieteikuma izvērtēšanas komisijas lēmumi par līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumi piešķirt līdzfinansējumu var tikt apstrīdēti Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.
6. Informācija par sabiedrisko apspriešanu, saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām Saistošie noteikumi ievietoti Jelgavas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.jelgavasnovads.lv sadaļā "Saistošie noteikumi". Noteikumu grozījumi ierosināti pamatojoties uz iedzīvotāju iesniegumiem.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi 2022. gada 27. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 26 "Par Jelgavas novada pašvaldības līdzfinansējumu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 39Pieņemts: 30.11.2022.Stājas spēkā: 31.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 253, 30.12.2022. OP numurs: 2022/253.13
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338265
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"