Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 45/2022

Saulkrastos 2022. gada 23. novembrī

Par grozījumiem Saulkrastu novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. SN4/2021 "Saistošie noteikumi par pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas"

Apstiprināti Saulkrastu novada domes
2022. gada 23. novembra ārkārtas sēdē
(prot. Nr. 26/2022 § 7)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 panta pirmo un piekto daļu,
Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām
bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam,
kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes
aprūpes beigšanās" 22., 27., 30., 31. un 31.1 punktu

Izdarīt Saulkrastu novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. SN4/2021 "Saistošie noteikumi par pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas" (turpmāk - Noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Dienests mājokļa pabalstu nosaka, ievērojot Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktos mājokļa pabalsta aprēķināšanas noteikumus. Piešķirot mājokļa pabalstu bez vecāku gādības palikušam bērnam, nevērtē šā bērna ienākumus un materiālo stāvokli.".

2. Svītrot 8. punkta pirmo teikumu.

3. Svītrot 11.3. apakšpunktā vārdus "reizi trijos mēnešos".

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 

Saulkrastu novada domes saistošo noteikumu "Par grozījumiem Saulkrastu novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. SN4/2021 "Saistošie noteikumi par pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saulkrastu novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošie noteikumi Nr. SN4/2021 "Saistošie noteikumi par pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas" noteic, ka Dienests mājokļa pabalsta apmēru aprēķina atbilstoši 11.3. apakšpunktā noteiktā kārtībā iesniegtajiem ar mājokļa lietošanu saistītajiem maksājuma dokumentiem, bet nepārsniedzot faktiskos izdevumus. Atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta 4. daļā noteiktajam Mājokļa pabalsta apmērs tiek aprēķināts kā starpība starp garantēto minimālo ienākumu sliekšņu summu mājsaimniecībai un normatīvajos aktos noteiktajiem izdevumiem par mājokli un mājsaimniecības kopējiem ienākumiem. likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2 pants paredz, ka Pašvaldības domes saistošajos noteikumos paredz kārtību, kādā izmaksājams mājokļa pabalsts bez vecāku gādības palikušam bērnam. Šā pabalsta apmēru pašvaldība nosaka, ievērojot Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteiktos mājokļa pabalsta aprēķināšanas noteikumus. Piešķirot mājokļa pabalstu bez vecāku gādības palikušam bērnam, pašvaldība nevērtē šā bērna ienākumus un materiālo stāvokli. Atbilstoši normatīvajiem aktiem ir precizējama kārtība, kādā Saulkrastu novada Sociālais dienests nosaka un piešķir mājokļa pabalstu kārtību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi noteic, ka Piešķirot mājokļa pabalstu bez vecāku gādības palikušam bērnam, nevērtē šā bērna ienākumus un materiālo stāvokli.

Papildus saistošie noteikumi precizē, ka rēķinus par dzīvojamās telpas lietošanu un pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu un dokumentus, kas apliecina rēķinu apmaksu var iesniegt regulāri, svītrojot ierobežojumu par rēķinu iesniegšanu reizi trijos mēnešos.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms. Izdevumi saistībā ar pašvaldības palīdzību audžuģimenei tika plānoti Saulkrastu novada pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināma.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Saulkrastu novada Sociālais dienests, kas nodrošina Saulkrastu novada iedzīvotāju apkalpošanu sekojošos klientu apkalpošanas punktos:

- Saulkrastos, Ainažu iela 10-7, Saulkrasti, Saulkrastu novads,

- Zvejniekciemā, Atpūtas ielā 1 B, Saulkrasti, Saulkrastu novads,

- Lojā, "Jēņi", Sējas pagasts, Saulkrastu novads,

- Pabažos, "Ezeriņi", Sējas pagasts, Saulkrastu novads.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs N. Līcis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Saulkrastu novada domes 2021. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. SN4/2021 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saulkrastu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN 45/2022Pieņemts: 23.11.2022.Stājas spēkā: 06.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 235, 05.12.2022. OP numurs: 2022/235.13
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
337613
06.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"