Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 22-38

Jelgavā 2022. gada 24. novembrī (prot. Nr. 15, 1. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - Saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2019, 202. nr.; 2020, 28. nr., 213. nr.; 2021, 1. nr., 188. nr., 250. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā Saistošo noteikumu tekstā vārdus "Jelgavas valstspilsētas dome" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības dome" (attiecīgā locījumā).

2. Papildināt Saistošos noteikumus ar 9.15. apakšpunktu šādā redakcijā:

9.15. Jelgavas valstspilsētas pašvaldības vēlēšanu komisija.".

3. Papildināt Saistošos noteikumus ar 12.1 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Par amatu klasificēšanas rezultātu atbilstības uzraudzību pašvaldības iestādēs noteikt atbildīgo institūciju - Pašvaldības administrācija, kura ir pilnvarota:

12.11. izvērtēt iestāžu amatu klasificēšanas rezultātus un ierosināt iestādes vadītājam mainīt to amatu klasifikāciju, kuri ir klasificēti atšķirīgi no pārējiem vienādas vai līdzīgas vērtības amatiem;

12.12. sagatavot klasificēšanas rezultātu apkopojumu;

12.13. izskatīt izmaiņas amatu klasificēšanas rezultātu apkopojumā.".

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas valstspilsētas pašvaldības 2022. gada 24. novembra saistošo noteikumu Nr. 22-38 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 7. panta trešās daļas 2. punktā noteikto, pašvaldībā par amatu klasificēšanas rezultātu atbilstības uzraudzību atbildīgo institūciju un tās pilnvaras nosaka pašvaldības nolikums.

Saistošie noteikumi nepieciešami, lai ar tiem izdarītu grozījumus Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - Saistošie noteikumi), jo tie jāpapildina ar tiesību normu, kas nosaka atbildīgo institūciju par amatu klasificēšanas rezultātu atbilstības uzraudzību pašvaldības iestādēs un šīs institūcijas pilnvaras.

Grozījumi saistošajos noteikumos nepieciešami arī tāpēc, lai precizētu tajos lietoto terminoloģiju, kā arī pašvaldības pārvaldes struktūru papildinātu ar pašvaldības iestādi - Jelgavas valstspilsētas pašvaldības vēlēšanu komisija, ņemot vērā to, ka vēlēšanu komisiju, pamatojoties uz Pašvaldības vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju likuma 2. pantu, veido kā iestādi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu tekstā vārdi "Jelgavas valstsilsētas dome" tiek aizstāti ar vārdiem "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības dome". Tāpat saistošie noteikumi tiek papildināti ar 9.15. apakšpunktu, iekļaujot Jelgavas valstspilsētas pašvaldības vēlēšanu komisiju pašvaldības domes izveidoto iestāžu sarakstā.

Kā arī saistošie noteikumi tiek papildināti ar 12.1 punktu, kurā par amatu klasificēšanas rezultātu atbilstības uzraudzību pašvaldības iestādēs noteikta atbildīgā institūcija - Pašvaldības administrācija. Pašvaldības administrācija pilnvarota:

1. izvērtēt iestāžu amatu klasificēšanas rezultātus un ierosināt iestādes vadītājam mainīt to amatu klasifikāciju, kuri ir klasificēti atšķirīgi no pārējiem vienādas vai līdzīgas vērtības amatiem;

2. sagatavot klasificēšanas rezultātu apkopojumu;

3. izskatīt izmaiņas amatu klasificēšanas rezultātu apkopojumā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks publicēti atbilstoši normatīvo aktu prasībām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas valstspilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019. gada 26. septembra saistošajos noteikumos Nr. 19-19 .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22-38Pieņemts: 24.11.2022.Stājas spēkā: 25.11.2022.Zaudē spēku: 01.03.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 231, 29.11.2022. OP numurs: 2022/231.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
337469
25.11.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"