Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Meliorācijas likumā

Izdarīt Meliorācijas likumā (Latvijas Vēstnesis, 2010, 12., 94. nr.; 2014, 119. nr.; 2017, 75. nr.; 2019, 212. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1. panta 1. un 2. punktu šādā redakcijā:

"1) meliorācija - zemes uzlabošanas pasākumu kopums, kas mazina klimatisko apstākļu nelabvēlīgo ietekmi un konkrētā teritorijā maina grunts hidroloģiskos apstākļus, kā arī nodrošina infrastruktūras un teritoriju aizsardzību pret applūšanu;

2) meliorācijas sistēma - meliorācijas kadastrā reģistrēts būvju un ierīču kopums zemes ūdens režīma regulēšanai noteiktā platībā;".

2. Aizstāt 3. pantā vārdus "zemes meliorāciju" ar vārdu "meliorāciju".

3. 14. pantā:

izslēgt pirmajā daļā vārdus "kā arī norāda šīs zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju";

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Meliorācijas kadastra izveidošanai un uzturēšanai izmanto Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus par zemes gabala robežām un kadastra apzīmējumu. Meliorācijas sistēmu pārvaldībai izmanto Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus par zemes īpašnieku un tiesisko valdītāju - fiziskās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu vai juridiskās personas nosaukumu un reģistrācijas numuru."

4. Papildināt 16. panta pirmo daļu ar 3. punktu šādā redakcijā:

"3) pašvaldība ir tiesīga inventarizēt savā administratīvajā teritorijā esošo pašvaldības meliorācijas sistēmu vai pašvaldības nozīmes koplietošanas meliorācijas sistēmu. Mēnesi pirms inventarizācijas veikšanas pašvaldība par to rakstveidā informē zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju, kura zemes gabala robežās atrodas attiecīgā meliorācijas sistēma."

5. Izteikt 17. pantu šādā redakcijā:

"17. pants. Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" pēc zemes īpašnieka, tiesiskā valdītāja, pašvaldības vai valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Valsts ceļi" pieprasījuma izsniedz pieprasītājam meliorācijas kadastra izziņu par zemes gabala meliorācijas sistēmu vai meliorācijas sistēmas daļu."

6. Papildināt 18. pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Pašvaldība mēneša laikā pēc kvantitatīvu vai kvalitatīvu pārmaiņu konstatēšanas pašvaldības nozīmes koplietošanas meliorācijas sistēmā par to rakstveidā informē valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" un zemes īpašnieku vai tiesisko valdītāju, kura zemes gabala robežās atrodas attiecīgā meliorācijas sistēma.";

uzskatīt līdzšinējo panta tekstu par pirmo daļu.

7. Aizstāt 22.2 panta pirmajā daļā vārdus "zemes vienību" ar vārdiem "zemes gabalu".

8. Aizstāt 25.2 pantā vārdus "zemes īpašnieks" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs" (attiecīgā locījumā).

9. Papildināt pārejas noteikumus ar 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Līdz nekustamā īpašuma pirmreizējai ierakstīšanai zemesgrāmatā zemes reformu un privatizāciju regulējošos likumos minētais zemes lietotājs ir kadastra subjekts, kuru Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā ieraksta kā lietotāju, un šā lietotāja datus izmanto meliorācijas sistēmu pārvaldībai. Zemes lietotājam ir šā likuma 12., 17., 18. pantā, 22.1 panta pirmajā daļā, 22.2 panta pirmajā daļā, 23., 24. un 30. pantā minētās tiesības un pienākumi."

Likums Saeimā pieņemts 2022. gada 20. oktobrī.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2022. gada 27. oktobrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Meliorācijas likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 20.10.2022.Stājas spēkā: 10.11.2022.Tēma: Lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 209, 27.10.2022. OP numurs: 2022/209.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
336752
10.11.2022
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"