Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 40

Cēsīs 2022. gada 6. oktobrī

Grozījumi Cēsu novada domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs"

APSTIPRINĀTI
ar Cēsu novada pašvaldības domes
06.10.2022. lēmumu Nr. 568

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Cēsu novada domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs" šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Stipendiju var piešķirt no pirmā studiju gada uz visu atlikušo studiju programmas laiku atbalstāmajā studiju programmā studējošam un darba tiesiskajās attiecībās esošam (ar kādu no Cēsu novada pašvaldības teritorijā akreditētu izglītības iestādi) pretendentam, ja pretendents pilda šo noteikumu un līguma par stipendijas izmaksu nosacījumus.";

2. Izteikt 17.4. punktu šādā redakcijā:

"17.4. Darba līguma kopiju, par darba tiesisko attiecību nodibināšanu ar kādu no Cēsu novada pašvaldības teritorijā esošu akreditētu izglītības iestādi un pašrocīgi parakstītu apliecinājumu (2. pielikums) pēc studiju beigšanas nostrādāt (nostrādātajos gados ieskaita reāli nostrādāto laiku) pašvaldības teritorijā esošā akreditētā izglītības iestādē atbilstoši iegūtajai izglītībai:

17.4.1. ne mazāk kā piecus gadus, ja stipendija piešķirta no pirmā vai otrā studiju gada;

17.4.2. ne mazāk kā trīs gadus, ja stipendija piešķirta no trešā studiju gada vai vēlāk."

3. Izteikt 22.3. punktu šādā redakcijā:

"22.3. sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7,5 ballēm (pretendents, kurš uzsāk studijas studiju programmas 1. kursā un strādā par pedagogu, uzrāda atestātu par vidējās vispārējās izglītības iegūšanu, kurā vidējais vērtējums nav zemāks par 7,5 ballēm)."

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

Cēsu novada domes 2022. gada 6. oktobra saistošo noteikumu Nr. 40 "Grozījumi Cēsu novada domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības pamatojums

Cēsu novada dome 2021. gada 2. decembrī ir pieņēmusi saistošos noteikumus Nr. 23 "Par kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās, darbam izglītības iestādēs" (turpmāk - saistošie noteikumi). Saistošo noteikumu grozījumi nepieciešami, lai sasniegtu saistošo noteikumu mērķi - sekmēt Cēsu novada iedzīvotāju intelektuālā potenciāla palielināšanu, atbalstot pedagoģijas programmās studējošos pašvaldības jauniešus un nodrošinātu Cēsu novada izglītības iestādes ar augsti kvalificētiem pedagogiem.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu 5. punkts nosaka, ka stipendiju var piešķirt no pirmā studiju gada stipendiju var piešķirt no pirmā studiju gada uz visu atlikušo studiju programmas laiku atbalstāmajā studiju programmā studējošam un darba tiesiskajās attiecībās esošam ar kādu no Cēsu novada pašvaldības teritorijā esošu akreditētu izglītības iestādi pretendentam, ja pretendents pilda šo noteikumu un līguma par stipendijas izmaksu nosacījumus.

Saistošo noteikumu 17.4. punktā ietverta norāde, ka pretendentam, kas vēlas saņemt stipendiju jāiesniedz darba līguma kopija, par darba tiesisko attiecību nodibināšanu kādu no Cēsu novada izglītības iestādēm un pēc studiju beigšanas jānostrādā ne mazāk kā piecus gadus, ja stipendija piešķirta no pirmā vai otrā studiju gada vai ne mazāk kā trīs gadus, ja stipendija piešķirta no trešā studiju gada vai vēlāk.

Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde notiks pašvaldības budžeta ietvaros.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz sociāli ekonomisko stāvokli pašvaldības teritorijā Izsludinot stipendiju konkursu vienu reizi gadā un dodot iespēju pretendēt uz pašvaldības stipendiju izglītības programmās studējošiem, tiks veicināta kvalificētu speciālistu piesaiste Cēsu novada izglītības iestādēm tādā veidā veicinot izglītības kvalitāti Cēsu novadā.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Nav nepieciešams.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Cēsu novada domes 2021. gada 2. decembra saistošajos noteikumos Nr. 23 "Par kārtību, kādā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Cēsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 40Pieņemts: 06.10.2022.Stājas spēkā: 27.10.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 208, 26.10.2022. OP numurs: 2022/208.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
336705
27.10.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"