Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 652

Rīgā 2022. gada 18. oktobrī (prot. Nr. 53 26. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 11. janvāra noteikumos Nr. 29 "Noteikumi par valsts budžeta mērķdotāciju piemaksai pie mēnešalgas 2022. gadā pašvaldību un to izveidoto iestāžu sociālajiem darbiniekiem"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma
13. panta pirmās daļas 9. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2022. gada 11. janvāra noteikumos Nr. 29 "Noteikumi par valsts budžeta mērķdotāciju piemaksai pie mēnešalgas 2022. gadā pašvaldību un to izveidoto iestāžu sociālajiem darbiniekiem" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 10., 64. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Profesionāla sociālā darba attīstību pašvaldībās laikposmā no 2022. gada 1. janvāra līdz 2022. gada 31. decembrim nodrošina ar valsts budžeta mērķdotāciju, ko novirza tiem sociālajiem darbiniekiem, kuri ir darba tiesiskajās attiecībās ar attiecīgo pašvaldības domi vai ar sociālo dienestu, vai pašvaldības izveidotu iestādi, kas sniedz sociālos pakalpojumus, kā arī šo sociālo darbinieku vadītājiem, tai skaitā iestāžu, struktūrvienību un nodaļu vadītājiem (turpmāk kopā - sociālie darbinieki). Mērķdotāciju sadala atbilstoši likumā "Par valsts budžetu 2022. gadam" piešķirtajai apropriācijai."

2. Papildināt ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Mērķdotāciju novirza sociālajiem darbiniekiem šādiem mērķiem:

2.11. no 2022. gada 1. janvāra līdz 2022. gada 30. jūnijam - pamata un papildu piemaksai pie mēnešalgas par personīgo ieguldījumu, ieskaitot darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas par abu veidu piemaksām;

2.12. no 2022. gada 1. jūlija līdz 2022. gada 30. septembrim - pamata un papildu piemaksai pie mēnešalgas par nozīmīgu ieguldījumu attiecīgās institūcijas stratēģisko mērķu sasniegšanā, ieskaitot darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas par abu veidu piemaksām;

2.13. laikposmā no 2022. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 31. decembrim - pamata un papildu mēnešalgas palielinājumam, ieskaitot darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas."

3. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Mērķdotācija paredzēta šo noteikumu 2.11. un 2.12. apakšpunktā noteiktajai piemaksai vai 2.13. apakšpunktā minētajam mēnešalgas palielinājumam, ievērojot, ka:

3.1. pamata piemaksa vai pamata mēnešalgas palielinājums paredzēts sociālajiem darbiniekiem, kuri vienlaikus atbilst šādiem nosacījumiem:

3.1.1. pēdējo triju gadu laikā vismaz 12 mēnešus nepārtraukti ir strādājuši kādā no šo noteikumu 2. punktā minētajām institūcijām;

3.1.2. ir ieguvuši sociālā darbinieka kvalifikāciju;

3.2. papildu piemaksa vai papildu mēnešalgas palielinājums 30 % apmērā no aprēķinātās pamata piemaksas vai mēnešalgas palielinājuma paredzēts sociālajiem darbiniekiem, kuriem pienākas pamata piemaksa vai pamata mēnešalgas palielinājums un kuri atbilst vismaz vienam šādam kritērijam:

3.2.1. ir specializējušies vai uzsākuši specializāciju sociālajā darbā ar konkrētu klientu grupu, klātienes mācībās apgūstot Ministru kabineta 2019. gada 17. decembra noteikumos Nr. 686 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Paaugstināt sociālo dienestu darba efektivitāti un darbinieku profesionalitāti darbam ar riska situācijās esošām personām" 9.2.1.1. pasākuma "Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās" īstenošanas noteikumi" minēto metodiku vai citu apjoma ziņā līdzvērtīgu profesionālās kompetences pilnveides programmu;

3.2.2. iegūst vai ir ieguvuši maģistra grādu sociālajā darbā;

3.2.3. pēdējo triju gadu laikā ir piedalījušies sociālās jomas attīstībai nozīmīga projekta izstrādē vai īstenošanā pašvaldības, reģionālā, nacionālā vai starptautiskā līmenī, ja par to nav saņemts atalgojums;

3.2.4. pēdējo triju gadu laikā ir vadījuši mācības citiem sociālā darba speciālistiem vai ievadījuši darbā jaunu sociālo darbinieku."

4. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Labklājības ministrija (turpmāk - ministrija) 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 6. punktā minētā pieprasījuma saņemšanas, pamatojoties uz pieprasījumā norādīto informāciju un ņemot vērā likumā "Par valsts budžetu 2022. gadam" mērķdotācijai paredzēto līdzekļu apmēru, nosaka pamata piemaksas un pamata mēnešalgas palielinājuma apmēru un aprēķina mērķdotācijas saņēmējam piešķiramās mērķdotācijas apmēru 2022. gada I, II, III un IV ceturksnim."

5. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Informāciju par aprēķināto mērķdotācijas apmēru un noteikto pamata piemaksas un pamata mēnešalgas palielinājuma apmēru mērķdotācijas saņēmējs var iegūt ePārskatos."

6. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Aprēķinot mērķdotācijas apmēru III un IV ceturksnim, ministrija atbilstoši likumā "Par valsts budžetu 2022. gadam" mērķdotācijām paredzēto un izlietoto līdzekļu apmēram, ja nepieciešams, precizē pamata piemaksas un pamata mēnešalgas palielinājuma apmēru."

7. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Ja sociālajam darbiniekam darba samaksa aprēķināma no vidējās izpeļņas par periodu, kurā bija noteikta piemaksa vai mēnešalgas palielinājums (atvaļinājums, darbnespēja), no mērķdotācijas sedzami vidējās izpeļņas pieauguma izdevumi, kas veidojušies no šajā periodā aprēķinātās piemaksas vai mēnešalgas palielinājuma. Faktiski aprēķināto summu norāda pārskatā par mērķdotācijas izlietojumu mērķdotācijas saņēmēja sociālajiem darbiniekiem (2. pielikums). Minētos izdevumus ministrija kompensē līdz 2022. gada 30. decembrim."

8. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Atbilstoši ministrijas aprēķinātajam mērķdotācijas apmēram mērķdotācijas saņēmējs nodrošina sociālajam darbiniekam piemaksu pie mēnešalgas - pamata piemaksu vai pamata mēnešalgas palielinājumu, ja vienlaikus ir izpildīti visi šo noteikumu 3.1. apakšpunktā minētie kritēriji, un papildu piemaksu vai papildu mēnešalgas palielinājumu 30 % apmērā no aprēķinātās pamata piemaksas vai pamata mēnešalgas palielinājuma, ja ir izpildīts vismaz viens no šo noteikumu 3.2. apakšpunktā minētajiem kritērijiem, kā arī veic darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas par piemaksas vai mēnešalgas palielinājuma summu."

9. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Ja mērķdotācijas saņēmēja faktiskās sociālajam darbiniekam izmaksātās piemaksas vai mēnešalgas palielinājums, kā arī darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu izdevumi ir lielāki nekā 2022. gada IV ceturksnī pārskaitītais mērķdotācijas finansējums, ministrija tos nekompensē."

10. Svītrot 23. punktu.

11. Izteikt 1. pielikumu jaunā redakcijā (1. pielikums).

12. Izteikt 2. pielikumu jaunā redakcijā (2. pielikums).

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Labklājības ministrs G. Eglītis

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 18. oktobra
noteikumiem Nr. 652

"1. pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 11. janvāra
noteikumiem Nr. 29

Mērķdotācijas pieprasījuma veidlapa

Sagatavots saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 11. janvāra noteikumiem Nr. 29 "Noteikumi par valsts budžeta mērķdotāciju piemaksai pie mēnešalgas vai mēnešalgas palielinājumam 2022. gadā pašvaldību un to izveidoto iestāžu sociālajiem darbiniekiem" (turpmāk - MK noteikumi) Veidlapa Nr. 18_SD_piemaksa_1
Pārskats par mērķdotācijas pieprasījumu
           
KODI
Pašvaldības nosaukums  
Iestādes nosaukums    
Pārskata gads   
Pārskata periods (ceturksnis)  
     
Periods Sociālo darbinieku skaits Plānotais nostrādāto stundu skaits pārskata periodā
A 1 2
Pieprasījums mērķdotācijai atbilstoši MK noteikumu 3.1. apakšpunktam (piemaksas/mēnešalgas palielinājuma pamata apmērs)
I ceturksnis    
II ceturksnis    
III ceturksnis    
IV ceturksnis    
Kopā    
Pieprasījums mērķdotācijai atbilstoši MK noteikumu 3.1. un 3.2. apakšpunktam (piemaksas/mēnešalgas palielinājuma pilnais apmērs, ieskaitot pamata apmēru un papildu 30 % pie piemaksas/mēnešalgas palielinājuma pamata apmēra)
I ceturksnis    
II ceturksnis    
III ceturksnis    
IV ceturksnis    
Kopā    
Pieprasījums mērķdotācijai atbilstoši MK noteikumu 3. punktam (kopā)
I ceturksnis    
II ceturksnis    
III ceturksnis    
IV ceturksnis    
Kopā    

Apliecinu, ka esmu sniedzis patiesas un pilnīgas nepieciešamās ziņas, un apzinos, ka par nepatiesu ziņu sniegšanu mani var saukt pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Pašvaldības rekvizīti:
Saņēmēja nosaukums    
Saņēmēja maksājumu iestāde    
Saņēmēja BIC kods    
Saņēmēja konta numurs    
Pieprasījuma sagatavotājs:  
Vārds, uzvārds    
Amats    
Tālrunis    
E-pasts    
Pašvaldības vadītājs vai viņa pilnvarota persona    
  (vārds, uzvārds)  

ŠIS DOKUMENTS IR SAGATAVOTS UN ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS EPĀRSKATOS, IZMANTOJOT EPĀRSKATU AUTENTIFIKĀCIJAS RĪKUS"

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 18. oktobra
noteikumiem Nr. 652

"2. pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 11. janvāra
noteikumiem Nr. 29

Mērķdotācijas izlietojuma pārskata veidlapa

Sagatavots saskaņā ar Ministru kabineta 2022. gada 11. janvāra noteikumiem Nr. 29 "Noteikumi par valsts budžeta mērķdotāciju piemaksai pie mēnešalgas vai mēnešalgas palielinājumam 2022. gadā pašvaldību un to izveidoto iestāžu sociālajiem darbiniekiem" (turpmāk - MK noteikumi)

Veidlapa Nr. 18_SD_piemaksa_2
Pārskats par mērķdotācijas faktisko izlietojumu
   
  KODI
Pašvaldības nosaukums  
Iestādes nosaukums  
Pārskata gads  
Pārskata periods (ceturksnis)  

euro, centi

Periods Sociālo darbinieku skaits, kas saņem piemaksu Sociālo darbinieku skaits, kas saņem mēnešalgas palielinājumu Faktiski nostrādāto stundu skaits pārskata periodā sociālajiem darbiniekiem, kas saņem piemaksu Faktiski nostrādāto stundu skaits pārskata periodā sociālajiem darbiniekiem, kas saņem mēnešalgas palielinājumu Piemaksas/
mēnešalgas palielinājuma apmērs
Piemaksas/ mēnešalgas palielinājuma ietekmes attiecināmā daļa uz faktiski izmaksāto atvaļinājuma naudu un darbnespējas lapu

Darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas

Iepriekšējo periodu korekcija Faktiskie izdevumi kopā (5. + 6. + 7. + 8.) Saņemtais avanss no gada sākuma Izmaiņas (atlikums)
(9. - 10.)
A 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Faktiskais mērķdotācijas izlietojums atbilstoši MK noteikumu 3.1. apakšpunktam (piemaksas/mēnešalgas palielinājuma pamata apmērs)
I ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
II ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
III ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
IV ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
Kopā x x 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
Faktiskais mērķdotācijas izlietojums atbilstoši MK noteikumu 3.1. un 3.2. apakšpunktam (kopā) (piemaksas/mēnešalgas palielinājuma pilnais apmērs, ieskaitot pamata apmēru un papildu 30 % pie piemaksas/mēnešalgas palielinājuma pamata apmēra)
I ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
II ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
III ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
IV ceturksnis         0,00       0,00 0,00 0,00
Kopā x x 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
Faktiskais mērķdotācijas izlietojums kopā
I ceturksnis 0 0 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
II ceturksnis 0 0 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
III ceturksnis 0 0 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
IV ceturksnis 0 0 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00
Kopā x x 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

Apliecinu, ka esmu sniedzis patiesas un pilnīgas ziņas, un apzinos, ka par nepatiesu ziņu sniegšanu mani var saukt pie normatīvajos aktos noteiktās atbildības.

Pašvaldības rekvizīti:
Saņēmēja nosaukums
Saņēmēja maksājumu iestāde       
Saņēmēja BIC kods      
Saņēmēja konta numurs      
Pieprasījuma sagatavotājs:
Vārds, uzvārds      
Amats      
Tālrunis      
E-pasts      
Pašvaldības vadītājs vai viņa pilnvarota persona      
    (vārds, uzvārds)  

ŠIS DOKUMENTS IR SAGATAVOTS UN ELEKTRONISKI PARAKSTĪTS EPĀRSKATOS, IZMANTOJOT EPĀRSKATU AUTENTIFIKĀCIJAS RĪKUS"

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2022. gada 11. janvāra noteikumos Nr. 29 "Noteikumi par valsts budžeta .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 652Pieņemts: 18.10.2022.Stājas spēkā: 22.10.2022.Zaudē spēku: 01.01.2023.Tēma: Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 205, 21.10.2022. OP numurs: 2022/205.11
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Politikas plānošanas dokumenti
  • Citi saistītie dokumenti
336604
22.10.2022
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"