Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Siguldas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 41

Siguldā 2022. gada 22. septembrī

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs"

Apstiprināti ar Siguldas novada pašvaldības domes
2022. gada 22. septembra lēmumu (prot. Nr. 18, 7. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs" šādus grozījumus:

1. izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Interešu izglītības līdzfinansējuma maksai 25 % atlaide (turpmāk - atbalsts) piemērojas izglītojamam no ģimenes, kurai piešķirts pašvaldības statuss "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni", ja šim izglītojamam ar vismaz vienu no vecākiem deklarētā dzīvesvieta uz kārtējā gada 1. janvāri plkst. 00.00 ir pašvaldības administratīvajā teritorijā."

2. papildināt ar 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Nosacījums par deklarēšanos Siguldas novada administratīvajā teritorijā uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 netiek piemērots tiem izglītojamiem, kuri pēc kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 pārcēlušies dzīvot uz Siguldas novadu un izglītojamais un vismaz viens no vecākiem deklarējuši pastāvīgo dzīvesvietu Siguldas novadā. Pārcelšanās tiek apstiprināta ar īpašumā, valdījumā vai lietošanā iegūtu dzīvošanai derīgu nekustamā īpašuma objektu Siguldas novadā".

3. izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Atbalsts tiek pārtraukts ar nākamā kalendārā mēneša pirmo datumu vai atbalsts netiek piešķirts, ja nepastāv apstākļi, kas ir par pamatu atbalsta piešķiršanai."

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 

Paskaidrojuma raksts
Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 22. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 41 "Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 12 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums 2021. gada 26. augustā ir apstiprināti saistošie noteikumi Nr. 12 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs" kas nosaka jaunveidotajā novadā vienotu kārtību, kādā tiek maksāts līdzfinansējums par interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām, kuras īsteno Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādes. Noteikumos paredzēts atbalsts līdzfinansējuma maksai interešu izglītībā izglītojamiem no ģimenēm, kurām piešķirts pašvaldības statuss "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni". Izglītojamie, kuri neatbilst atbalsta saņemšanas nosacījumiem, nezaudē iespēju iegūt interešu izglītību par vispārējo maksu.

Noteikumos iestrādāta prasības (par parādsaistību neesamību pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem) atbalsta saņēmējiem atbalsta izmantošanas gadījumā. Nosacījums par parādsaistību neesamību iestrādāts nolūkā disciplinēt ģimenes nokārtot un neuzkrāt parādsaistības pie apstākļiem, ja vēlas izmantot labumus, ko sniedz pašvaldība. Ja izglītojamo vecāki, kuriem bija parādsaistības pret pašvaldību un tās nodrošinātajiem pakalpojumiem, noslēguši vienošanos par parāda atmaksas kārtību, pašvaldības noteikto atbalstu nezaudēja.

Ņemot vērā enerģētisko krīzi un strauji neprognozējamo cenu kāpumu, ir izteikts priekšlikums grozīt 2021. gada 26. augusta saistošos noteikumus Nr. 12 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs", izslēdzot prasības par parādsaistību neesamību atbalsta saņēmējiem atbalsta izmantošanas gadījumā.

Saistošo noteikumu projekta īss satura izklāsts Ar noteikumu "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību interešu izglītības un pagarinātās dienas grupas nodarbībām Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs" grozījumiem izslēgta prasības par parādsaistību neesamību atbalsta saņēmējiem atbalsta izmantošanas gadījumā. Vienlaicīgi ar šiem grozījumiem precizēts noteikumu 8. punkts, tādējādi paredzot iespēju noteikumos paredzēto atbalstu iegūt ģimenēm "Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni", kurās tikai viens no vecākiem ar izglītojamo ir deklarējies Siguldas novadā. Kā arī pašvaldība ir iestrādājusi labvēlīgāku nosacījumu tām ģimenēm, kuras izlēmušas pārcelties dzīvot uz Siguldas novadu un savu dzīvesvietu Siguldas novadā deklarējušas pēc kārtējā gada 1. janvāra, tādējādi dodot iespēju pretendēt uz noteikumos paredzēto atbalstu izglītības iestādē arī šīm jaunienākušajām ģimenēm. Pārcelšanās tiek apstiprināta ar īpašumā, valdījumā vai lietošanā iegūtu dzīvošanai derīgu nekustamā īpašuma objektu Siguldas novadā.
Ietekme uz budžetu Grozījumu veikšana neparedz veikt izmaiņas pašvaldības budžetā.
Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
Informācija par administratīvajām procedūrām Personas jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē vai Siguldas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kurās iestāde īsteno maksas interešu izglītības programmas un pagarinātās dienas grupas nodarbības.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas. Saistošo noteikumi un paskaidrojuma raksts pirms apstiprināšanas ievietots Siguldas novada pašvaldības interneta vietnē www.sigulda.lv.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs U. Mitrevics

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 12 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Siguldas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 41Pieņemts: 22.09.2022.Stājas spēkā: 11.10.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 196, 10.10.2022. OP numurs: 2022/196.22
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
336195
11.10.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"