Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 25

Bauskā 2022. gada 25. augustā (prot. Nr. 14, 10. p.)

Grozījumi Bauskas novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par sociālajiem pakalpojumiem Bauskas novadā"

Izdoti saskaņā ar Invaliditātes likuma 12. panta 6.2 daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta otro
un trešo daļu un Ministru kabineta 2003. gada 27. maija
noteikumu Nr. 275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas
pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma
izmaksas tiek segtas no pašvaldības budžeta" 6. punktu

Izdarīt Bauskas novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par sociālajiem pakalpojumiem Bauskas novadā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 59. punktu šādā redakcijā:

"59. Pakalpojumu par pašvaldības budžeta līdzekļiem ir tiesīgas saņemt personas, kuru vidējie ienākumi uz vienu mājsaimniecības locekli par pēdējiem trim kalendāra mēnešiem nepārsniedz minimālās darba algas apmēru un kuras atbilst šādiem kritērijiem:".

2. Izteikt 60. punktu šādā redakcijā:

"60. Ja personas ienākumi pārsniedz 59. punktā noteikto ienākumu slieksni, pakalpojuma saņemšanai tiek noteikts personas līdzmaksājums. Līdzmaksājums tiek aprēķināts pēc šādas formulas:

L = (H x E) x K

K = 1 - M : I

V = L : S

L - līdzmaksājums nedēļā;

H - faktiskais stundu skaits nedēļā;

K - koeficients;

I - ienākumi;

M - minimālās darba algas apmērs;

E - pakalpojuma stundas maksa saskaņā ar deleģējuma līgumu;

S - stundu skaits nedēļā;

V - vienas stundas līdzmaksājums".

3. Izteikt 61. punktu šādā redakcijā:

"61. Gadījumā, ja personai ir vairāki apgādnieki un kāds no apgādniekiem ir atbrīvots no maksas par pakalpojumu, tad apgādniekiem, kuri sadarbojas ar Sociālo dienestu un kuriem ir jāmaksā par pakalpojumu, nosaka pakalpojuma samaksas apmēru proporcionāli apgādnieku skaitam. Pārējo pakalpojuma samaksas daļu sedz pašvaldība".

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis

 

Bauskas novada domes 2022. gada 25. augusta saistošo noteikumu Nr. 25 "Grozījumi Bauskas novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par sociālajiem pakalpojumiem Bauskas novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu 2022. gada 26. maijā ir apstiprināti Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 10 "Par sociālajiem pakalpojumiem Bauskas novadā", kuros ir noteikti Bauskas novada pašvaldībā pieejamie sociālie pakalpojumi, tai skaitā aprūpe mājās.

2022. gada 1. septembrī tiks uzsākta valsts pensiju indeksācija, kas ietekmē Bauskas novada Sociālā dienesta klientiem aprūpe mājās pakalpojuma pieejamību, kā arī līdzmaksājuma par pakalpojuma saņemšanu apmēru. Ņemot vērā minēto, nepieciešams veikt grozījumus minētajos saistošajos noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts

Grozījumu Bauskas novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par sociālajiem pakalpojumiem Bauskas novadā 59. punkts paredz, ka par pašvaldības budžeta līdzekļiem pakalpojumu ir tiesīgas saņemt personas, kuru ienākumi uz vienu mājsaimniecības locekli nepārsniedz maznodrošinātās mājsaimniecības slieksni.

2022. gada 1. septembrī tiks uzsākta valsts pensiju indeksācija, kas ietekmēs Bauskas novada Sociālā dienesta klientiem aprūpe mājās pakalpojuma pieejamību, kā arī līdzmaksājuma par pakalpojuma saņemšanu apmēru. Grozījumos ienākumu līmenis tiek palielināts līdz minimālās darba algas apmēram. Savukārt grozījumu 60. punktā, nosakot līdzmaksājuma summu, arī maznodrošinātā statusa ienākumu līmenis tiek palielināts līdz minimālās darba algas apmēram.

Aprūpe mājās pakalpojuma sadaļa tiek papildināta ar punktu kā rīkoties gadījumos, ja personai ir vairāki apgādnieki un kāds no apgādniekiem ir atbrīvots no maksas par pakalpojumu. Šādā gadījumā apgādniekiem, kuri sadarbojas ar Bauskas novada Sociālo dienestu un kuriem ir jāmaksā par pakalpojumu, nosaka pakalpojuma samaksas apmēru proporcionāli apgādnieku skaitam. Pārējo pakalpojuma samaksas daļu sedz Bauskas novada pašvaldība.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Finanšu līdzekļi izvērtēti, plānojot Bauskas novada Sociālā dienesta 2022. gada budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Bauskas novada pašvaldības mājaslapā www.bauska.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Bauskas novada domes priekšsēdētājs A. Okmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Bauskas novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 10 "Par sociālajiem .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Bauskas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 25Pieņemts: 25.08.2022.Stājas spēkā: 28.09.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 187, 27.09.2022. OP numurs: 2022/187.23
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
335861
28.09.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"