Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Limbažu novada domes saistošie noteikumi Nr. 38

2022. gada 28. jūlijā

Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai"

APSTIPRINĀTI
ar Limbažu novada domes 28.07.2022.
sēdes lēmumu Nr. 764 (prot. Nr. 11, 24.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Ūdenssaimniecības pakalpojumu
likuma 6. panta sesto daļu

Izdarīt Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai" šādus grozījumus:

1. Papildināt 5. punktu ar 5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.3. privātpersonai - fiziskai personai, kurai zemesgrāmatā ir nostiprinātas īpašuma tiesības uz 3. punkta prasībām atbilstošu nekustamo īpašumu, ja tā vai tās laulātais, vai tās pirmās un otrās pakāpes radinieki, vai aizbildnis, aizgādnis, aizbildnībā esošā persona, aizgādnībā esošā persona, kuru deklarētā dzīvesvieta vismaz vienu gadu pirms pieteikuma iesniegšanas ir 3. punkta prasībām atbilstošajā īpašumā, atbilst vismaz vienam 6. punktā minētajam kritērijam."

2. Papildināt 8.2. apakšpunktu aiz cipariem "5.2." ar vārdiem un cipariem "un 5.3.".

3. Papildināt 14.2. apakšpunktu aiz cipariem "5.2." ar vārdiem un cipariem "un 5.3.".

4. Papildināt 14. punktu ar 14.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.3. Kapitālsabiedrības izsniegtus tehniskos noteikumus un izbūves darbiem nepieciešamo apjomu tabulu.".

5. Svītrot 17. punktā vārdus "Par iesniegšanas brīdi uzskatāma pieteikuma reģistrācija Pašvaldībā.".

6. Papildināt 18.2. apakšpunktu aiz cipariem "5.2." ar vārdiem un cipariem "un 5.3.".

Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 

Paskaidrojuma raksts
Limbažu novada pašvaldības domes 2022. gada 28. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 38 "Grozījums Limbažu novada domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 27 "Par Limbažu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas organizēšana savā administratīvajā teritorijā. Pašvaldības līdzfinansējums sekmēs dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, tādējādi veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sesto daļu pašvaldība var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un saņemšanas nosacījumus.

Noteikumi papildināti ar privātpersonu grupu, kas var pieteikties līdzfinansējuma saņemšanai, proti, privātpersonas - fiziskas personas, kurai zemesgrāmatā ir nostiprinātas īpašuma tiesības uz saistošajos noteikumos 3. punkta prasībām atbilstošu nekustamo īpašumu, ja tā vai tās laulātais, vai tās pirmās un otrās pakāpes radinieki, vai aizbildnis, aizgādnis, aizbildnībā esošā persona, aizgādnībā esošā persona, kuru deklarētā dzīvesvieta vismaz vienu gadu pirms pieteikuma iesniegšanas ir saistošajos noteikumos 3. punkta prasībām atbilstošajā īpašumā, atbilst vismaz vienam saistošajos noteikumos 6. punktā minētajam kritērijam.

Noteikumi papildināti ar pieteikumam nepieciešamajiem pavaddokumentiem, proti, personai pieteikumam jāpievieno kapitālsabiedrības izdoti tehniskie noteikumi un pieslēguma izbūves darbiem nepieciešamo apjomu tabula.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetā kārtējam gadam tiek iekļauti finanšu līdzekļi līdzfinansējumam atbilstoši pašvaldības budžeta iespējām.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošajiem noteikumiem nav tieša ietekme uz uzņēmējdarbības vides attīstību.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pieteikumus 1 (viena) mēneša laikā no pieteikumu iesniegšanas termiņa izvērtē ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu izveidota komisija 3 (trīs) cilvēku sastāvā.

Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu pieņem Limbažu novada dome.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.


Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs D. Straubergs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Limbažu novada pašvaldības domes 2021. gada 25. novembra saistošajos noteikumos Nr. 27 .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Limbažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 38Pieņemts: 28.07.2022.Stājas spēkā: 31.08.2022.Zaudē spēku: 25.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 167, 30.08.2022. OP numurs: 2022/167.6
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
335064
31.08.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"