Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 12

Liepājā 2022. gada 16. jūnijā (prot. Nr. 10, 7. §)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs"

PRECIZĒTI
ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes
2022. gada 18. augusta lēmumu Nr. 307/12

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punktu,
likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "PAR IZGLĪTOJAMO ĒDINĀŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMIEM LIEPĀJAS VISPĀRĒJĀS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS" (Latvijas Vēstnesis, 2011., 197. nr., 2012., 45. nr., 2013., 22. nr., 2014., 8. nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 5. punktu.

2. Izteikt 6.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.4. no ģimenes, kura audzina trīs un vairāk bērnus vecumā līdz 18 gadiem vai ar I vai II invaliditātes grupu, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedzis 24 gadu vecumu;".

3. Svītrot 7.2. apakšpunktu.

4. Izteikt 8.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.4. no ģimenes, kura audzina četrus un vairāk bērnus vecumā līdz 18 gadiem, vai ar I vai II invaliditātes grupu, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedzis 24 gadu vecumu;".

5. Izteikt 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Vispārizglītojošā skolā atvieglojumu 50 % apmērā ir tiesības saņemt izglītojamajam no ģimenes, kura audzina trīs bērnus vecumā līdz 18 gadiem vai ar I vai II invaliditātes grupu, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedz 24 gadu vecumu."

6. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Atvieglojumus pieprasa izglītojamā vecāks vai likumiskais pārstāvis, ja iesniedzējam ir oficiālā elektroniskā adrese, iesniedzot elektronisku iesniegumu attiecīgās izglītības iestādes vadītājam vai direktoram. Ja personai nav oficiālā elektroniskā adrese, tā iesniegumu iesniedz klātienē izglītības iestādē."

7. Svītrot 9.1.-9.6. apakšpunktu.

8. Izteikt 11.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.1. noteikumu 6.1., 6.2., 6.3., 6.4., 8.1., 8.3. un 8.4. apakšpunktā, 8.1 punktā noteiktajā gadījumā - līdz mācību gada beigām;".

Liepājas valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Saistošie noteikumi par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 13 "Saistošie noteikumi par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 13) nosaka kārtību, kādā piešķir ēdināšanas maksas atvieglojumus vispārējās izglītības iestādēs, kā arī nosaka atvieglojumu apmēru.

Saistošajos noteikumos Nr. 13 nepieciešami grozījumi, lai noteiktu papildu atvieglojumu grupas, kam piešķirams ēdināšanas maksas atvieglojums 100 % un 50 % apmērā pirmsskolas un vispārizglītojošā izglītības iestādē, tādējādi atbalstot daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kuras audzina bērnu ar I vai II invaliditātes grupu.

Grozījumi paredz arī privātpersonai atvieglot procedūru atvieglojumu saņemšanai, tā ir uzlabota un vienkāršota privātpersonas labā.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 13 paredz:

- noteikt, ka pirmsskolas izglītības iestādē atvieglojumu 100 % apmērā (brīvpusdienas) ir tiesības saņemt izglītojamajam no ģimenes, kura audzina trīs un vairāk bērnus vecumā līdz 18 gadiem vai bērnu ar I vai II invaliditātes grupu, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu. Bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē dienas maiņā, tad lūdz dienai, kad viņš sasniedzis 24 gadu vecumu;

- noteikt, ka atvieglojumu 100 % apmērā vispārizglītojošā skolā ir tiesības saņemt izglītojamam no ģimenes, kura audzina četrus un vairāk bērnus vecumā līdz 18 gadiem, vai ar I vai II invaliditātes grupu, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu. Bet ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedzis 24 gadu vecumu;

- noteikt, ka atvieglojumu 50 % apmērā vispārizglītojošā skolā ir tiesības saņemt izglītojamajam no ģimenes, kura audzina trīs bērnus vecumā līdz 18 gadiem vai ar I vai II invaliditātes grupu, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu. Bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedz 24 gadu vecumu.

Saistošo noteikumu grozījumos tiks noteikts, ka primārais saziņas kanāls starp pašvaldību un privātpersonu ir oficiālā elektroniskā adrese, ja atvieglojumu pieprasītājam tāda ir izveidota.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saskaņā ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 6, ēdināšanas izdevumu segšanai Latvijas goda ģimenēm (3+ bērnu skaits) pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs no 2022. gada 1. septembra piešķirti 71 356 euro. Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē 645 audzēkņi no ģimenēm, kuras audzina trīs un vairāk bērnus vecumā līdz 16 gadiem.

Indikatīvi papildus nepieciešamais pašvaldības finansējums saistībā ar saistošo noteikumu Nr. 13 grozījumos noteikto ēdināšanas atvieglojumu pretendentu vecuma (no 20 līdz 24 gadiem) un skaita palielināšanu no 2022. gada septembra līdz decembrim ir 25 985 euro.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi lēmums neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu grozījumi tiks nosūtīti izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas valstspilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Par izglītojamo .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 12Pieņemts: 16.06.2022.Stājas spēkā: 23.08.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 161, 22.08.2022. OP numurs: 2022/161.16
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
334882
23.08.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"