Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 39

Jūrmalā 2022. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 12, 3. p.)

Grozījumi Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

1. Izdarīt Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 5.1.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1.2. Centralizētā grāmatvedība:

5.1.2.1. Darba samaksas daļa;

5.1.2.2. Pamatlīdzekļu un materiālu daļa;

5.1.2.3. Prasību un saistību daļa;

5.1.2.4. Iestāžu pārskatu un maksājumu daļa;

5.1.2.5. Pašvaldības pārskatu un maksājumu daļa."

1.2. Izteikt 2. pielikumu šādā redakcijā:

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. septembrī.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2022. gada 28. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 39 "Grozījumi Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24. panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

1.2. Ņemot vērā, ka Jūrmalas dome 2022. gada 28. jūlijā apstiprināja jaunu nolikumu "Centralizētās grāmatvedības nolikums" Jūrmalas valstspilsētas administrācijas (turpmāk - Administrācija) Centralizētajā grāmatvedībā veikta strukturālā reorganizācija, izveidojot Darba samaksas daļu, Pamatlīdzekļu un materiālu daļu, Prasību un saistību daļu, Iestāžu pārskatu un maksājumu daļu un Pašvaldības pārskatu un maksājumu daļu, ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek precizēts Administrācijas struktūrvienību uzskaitījums, kā arī 2. pielikumā esošā pašvaldības izpildvaras struktūrshēma.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Grozījumi Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" tiek veikti ar mērķi, lai, cita starpā, nodrošinātu Administrācijas Centralizētās grāmatvedības darba efektivitāti. Katram grāmatvedības operāciju uzskaites blokam nepieciešami vairāku līmeņu speciālisti, t.sk. tie, kas nodrošina vienkāršotu grāmatvedības operāciju uzskaiti, ka arī grāmatveži, kuri pārrauga grāmatvedības operāciju uzskaites bloku un dziļi pārzin konkrēto jomu un pārbauda, analizē, grāmato un novērš neprecizitātes grāmatvedības uzskaites sistēmā, kā arī grāmatveži, kuri gatavo finanšu un grāmatvedības pārskatus, nodrošina pārskatu konsolidāciju, kā arī nodrošina vienotas grāmatvedības uzskaites metodikas izstrādi pašvaldībā atbilstošā jomā. Katra līmeņa darbiniekam ir piemērojama atbilstoša amatu saime, ar attiecīgu atlīdzību. Šāda uzskaites nodrošināšana sekmēs darbinieku profesionalitāti konkrētā sfērā, kā arī būtiski nodrošinās darba spēka resursu optimizāciju.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Administrācijas Centralizētās grāmatvedības reorganizācijas rezultātā darbinieku skaits samazinās par vienu štata vietu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvās procedūras tiek veiktas atbilstoši Jūrmalas domes 2022. gada 28. jūlijā apstiprinātajam nolikumu "Centralizētās grāmatvedības nolikums", kurā noteikti Centralizētās grāmatvedības un tās struktūrvienību (daļu) uzdevumi.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādē nav nepieciešama konsultācijas ar privātpersonām, jo tie neierobežo sabiedrības intereses.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 39Pieņemts: 28.07.2022.Stājas spēkā: 01.09.2022.Zaudē spēku: 01.06.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 147, 02.08.2022. OP numurs: 2022/147.14
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
334438
01.09.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"