Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 49

Tukumā 2022. gada 29. jūnijā (prot. Nr. 10, 7. §)

Par grozījumu Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā"

Apstiprināti
ar Tukuma novada domes
29.06.2022. lēmumu (prot. Nr. 10, 7. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības
likuma 3. panta otro daļu, 33. panta trešo daļu,
36. panta sesto un piekto daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā" (turpmāk - noteikumi) šādu grozījumu:

- papildināt noteikumus ar 19.2.3. un 19.2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.2.3. skolas piederumu iegādei 30,00 euro katram bērnam, uzsākot mācības 1. septembrī vispārizglītojošā skolā vai speciālā izglītības iestādē, kur tiek apgūta pamatizglītības vai vidējās izglītības programma, ja pabalsts pieprasīts ne vēlāk kā līdz attiecīgā gada 30. septembrim;

19.2.4. skolas piederumu iegādei 30,00 euro katram bērnam, ja bērns apgūst piecus un sešus gadus veco bērnu pirmsskolas apmācību, ja pabalsts pieprasīts ne vēlāk kā līdz attiecīgā gada 30. septembrim."

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 49 "Par grozījumu Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo palīdzību Tukuma novada pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otrās daļas 1. punkts un 36. panta sestā daļa nosaka - pašvaldība savos saistošajos noteikumos nosaka papildu sociālās palīdzības pabalstus atsevišķu izdevumu apmaksai, to mērķus, apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību.

Līdz administratīvi teritoriālajai reformai apvienotajos novados atbalsts izglītības apguvei tika sniegts ar atšķirīgu pieeju katrā no novadiem. Izstrādājot vienotus saistošos noteikumus, atbalsts izglītības ieguvei tika noteikts vienam mērķim - ēdināšanas izmaksu segšanai. Lai nodrošinātu izglītības apguvi, ir jāiegādājas personiskie mācību līdzekļi, kuru iegāde netiek segta no valsts vai pašvaldības budžeta.

Lielai daļai mājsaimniecību būtiski ir pieaugusi maksa par elektrību un siltumenerģiju, ir augušas pārtikas un dažādu pakalpojumu cenas, tas viss ir radījis risku mazturīgajām mājsaimniecībām pilnvērtīgi sagatavot bērnu izglītības apguvei, tādējādi apdraudot bērna tiesības saņem izglītību.

Apstiprinot pašvaldības 2022. gada budžetu, pašvaldība šim mērķim ir paredzējusi finanšu līdzekļus. Saskaņā ar Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 2. panta pirmo daļu pašvaldība savus finanšu līdzekļus izmanto ārējos normatīvajos aktos paredzētam mērķim un noteiktajā kārtībā.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otrās daļas 1. punkts nosaka sociālās palīdzības pabalstu veidu - pabalsts atsevišķu izdevumu apmaksai, kas ir materiāls atbalsts personām sociālās funkcionēšanas un neatkarīgas dzīves nodrošināšanai. Saskaņā ar minētā likuma 36. panta sesto daļu pabalsta atsevišķu izdevumu apmaksai apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību nosaka pašvaldība saistošajos noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts

Tiek noteikta pabalsta atsevišķu izdevumu apmaksai pieprasīšanas, piešķiršanas un saņemšanas kārtība.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts ietekmi uz budžetu nerada, finansējums 7000,00 euro plānots 2022. gada budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas administratīvas procedūras nav nepieciešamas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav organizētas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumu Tukuma novada domes 2021. gada 25. augusta saistošajos noteikumos Nr. 25 "Par sociālo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Tukuma novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 49Pieņemts: 29.06.2022.Stājas spēkā: 14.07.2022.Zaudē spēku: 01.06.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 133, 13.07.2022. OP numurs: 2022/133.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
333919
14.07.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"