Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 406

Rīgā 2022. gada 5. jūlijā (prot. Nr. 35 31. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 28. janvāra noteikumos Nr. 66 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas "Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība" neliela apjoma grantu shēmas atklātā projektu iesniegumu konkursa "Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar
Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta
un Norvēģijas finanšu instrumenta
2014.-2021. gada perioda vadības likuma
15. panta 12. punktu
un Reģionālās attīstības likuma
25. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2021. gada 28. janvāra noteikumos Nr. 66 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas "Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība" neliela apjoma grantu shēmas atklātā projektu iesniegumu konkursa "Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2021, 22. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Grantu shēmas ietvaros kopējais pieejamais programmas līdzfinansējums ir 540 000 euro. Programmas līdzfinansējuma atbalsta intensitāte grantu shēmas pirmajā un otrajā kārtā nepārsniedz 55 procentus no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām, un programmas līdzfinansējuma atbalsta intensitāte grantu shēmas trešajā kārtā nepārsniedz 75 procentus no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām."

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Latgales plānošanas reģions organizē grantu shēmu trijās kārtās. Šo noteikumu izpratnē Latgales plānošanas reģions ir grantu shēmas apsaimniekotājs."

3. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Ievērojot šo noteikumu 3. punktā minēto atbalsta intensitāti, viena atbalstāmā projekta minimāli pieļaujamais programmas līdzfinansējums ir 5 000 euro, grantu shēmas pirmajā un otrajā kārtā maksimāli pieļaujamais programmas līdzfinansējums ir 10 000 euro un grantu shēmas trešajā kārtā maksimāli pieļaujamais programmas līdzfinansējums ir 20 000 euro."

4. Papildināt ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Grantu shēmas trešajā kārtā projekta iesnieguma iesniedzējs ir jebkura fiziska persona, kas reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicējs saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu" un saimniecisko darbību veic Latgales reģionā, kā arī individuālais komersants vai juridiska persona, kas komercdarbību veic juridiskajā adresē vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētā struktūrvienībā, kura atrodas Latgales reģionā, ja projekta iesnieguma iesniedzējs ir dibināts Latvijā un darbinieku skaits projekta iesnieguma iesniegšanas brīdī nav lielāks par 50, tā apgrozījums kalendāra gadā nepārsniedz 5 000 000 euro un tā pamatkapitālā ir vismaz 75 procenti privātā kapitāla daļu."

5. Izteikt 16.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"16.2. Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums vai komersants, ja tas nav grūtībās nonācis komercdarbības veicējs atbilstoši šo noteikumu 17.3. apakšpunkta nosacījumiem;".

6. Izteikt 17.3.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.3.1. komersantam ar tiesas spriedumu nav pasludināts maksātnespējas process vai netiek īstenots tiesiskās aizsardzības process, nav uzsākta bankrota procedūra, tā komercdarbība nav izbeigta vai tas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajiem kritērijiem, lai tam pēc kreditoru pieprasījuma pieprasītu maksātnespējas procedūru. Komersants projekta iesniegumā apliecina, ka tas neatbilst normatīvajos aktos noteiktajiem kritērijiem, lai tam pēc kreditoru pieprasījuma pieprasītu maksātnespējas procedūru;".

7. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Šo noteikumu 8. punktā minētajām darbībām atbalstu sniedz saskaņā ar Komisijas regulu Nr. 1 407/2013 un normatīvajiem aktiem par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem."

8. Izteikt 22.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.2. ievērojot Komisijas regulas Nr. 1 407/2013 5. panta 1. un 2. punktu, de minimis atbalstu drīkst kumulēt ar citu de minimis atbalstu līdz Komisijas regulas Nr. 407/2013 3. panta 2. punktā vai citās de minimis regulās noteiktajiem attiecīgajiem robežlielumiem un drīkst kumulēt ar citu valsts atbalstu attiecībā uz vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām vai citu valsts atbalstu tam pašam riska finansējuma pasākumam, ja netiek pārsniegta attiecīgā maksimālā atbalsta intensitāte vai atbalsta summa, kāda noteikta citā valsts atbalsta programmā vai Eiropas Komisijas lēmumā. Ja atbalstu kumulē ar valsts atbalstu, ko tiešo finanšu instrumentu veidā sniedz par tām pašām attiecināmajām izmaksām, līdzfinansējuma saņēmējs un projekta partneris iesniedz grantu shēmas apsaimniekotājam informāciju par plānoto un piešķirto atbalstu par tām pašām attiecināmajām izmaksām, norādot atbalsta piešķiršanas datumu, atbalsta sniedzēju, atbalsta pasākumu un plānoto vai piešķirto atbalsta summu;".

9. Izteikt 22.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.3. ja līdzfinansējuma saņēmējs vai projekta partneris darbojas arī nozarēs, kas minētas Komisijas regulas Nr. 1 407/2013 1. panta 1. punkta "a", "b" vai "c" apakšpunktā, tas nodrošina šo nozaru darbību vai izmaksu nodalīšanu saskaņā ar Komisijas regulas Nr. 1 407/2013 1. panta 2. punkta nosacījumiem;".

10. Izteikt 22.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.7. ja tiek konstatēts Komisijas regulas Nr. 1 407/2013 pārkāpums, līdzfinansējuma saņēmējam vai projekta partnerim ir pienākums atmaksāt grantu shēmas apsaimniekotājam visu projekta ietvaros saņemto de minimis atbalstu kopā ar procentiem no līdzekļiem, kas ir brīvi no komercdarbības atbalsta, atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma IV vai V nodaļas nosacījumiem."

11. Papildināt ar V nodaļu šādā redakcijā:

"V. Noslēguma jautājums

25. Grozījumi attiecībā uz šo noteikumu 9. punkta izteikšanu jaunā redakcijā un šo noteikumu papildināšanu ar 13.1 punktu stājas spēkā reizē ar grozījumiem attiecīgajā līgumā par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas "Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība" īstenošanu (turpmāk - programmas līgums). Pēc tam kad no vadošās iestādes saņemti grozījumi programmas līgumā, programmas apsaimniekotājs publicē attiecīgu paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"."".

Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs ‒
Ministru prezidenta biedrs,
aizsardzības ministrs A. Pabriks

Vides aizsardzības
un reģionālās attīstības ministrs A. T. Plešs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 28. janvāra noteikumos Nr. 66 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 406Pieņemts: 05.07.2022.Stājas spēkā: 09.07.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 130, 08.07.2022. OP numurs: 2022/130.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
  • Ārējās saites
333828
09.07.2022
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"