Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ādažu novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 33/2022

Ādažos 2022. gada 25. aprīlī

Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 27.10.2021. saistošajos noteikumos Nr. 29/2021 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Ādažu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Ādažu novada pašvaldības domes
2022. gada 25. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 16 § 17)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu un
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu

Izdarīt Ādažu novada pašvaldības 27.10.2021. saistošajos noteikumos Nr. 29/2021 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Ādažu novadā" (Latvijas Vēstnesis, 2021., Nr. 229) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt ar jaunu 2.1 punktu:

"2.1 Personas var pirkt braukšanas biļeti par pilnu maksu no citiem Ādažu novada administratīvo teritoriju caurbraucošiem pasažieru pārvadātājiem, norēķinoties par pakalpojumu ar maksājuma (bankas) karti vai skaidrā naudā. Ādažu novada pašvaldība kompensē personai citu pasažieru pārvadātāju izsniegto biļešu izdevumus pie nosacījuma, ka persona pirms tam ir saņēmusi šajos noteikumos noteiktajā kārtībā izsniegtu personalizētu elektronisko biļeti. Kompensāciju par nesalasāmām vai saplēstām biļetēm neizmaksā."

1.2. Aizstāt 9. punktā vārdus "Latvijas Sabiedriskais Autobuss" ar vārdiem "Rīgas karte";

1.3. Papildināt ar jaunu 9.1, 9.2 un 9.3 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Ja persona izmanto cita pasažieru pārvadātāja pakalpojumus un norēķinās ar maksājuma karti vai skaidrā naudā, tad tā no kārtējā mēneša 10. līdz 15. datumam iesniedz iesniegumu VPVKAC, norādot savu vārdu, uzvārdu, personas kodu, kompensācijas summu tikai par iepriekšējā mēnesī iegādātajām biļetēm, kredītiestādes konta numuru un pievienojot braukšanas biļetes".

9.2 VPVKAC pārbauda personas personalizētas elektroniskās biļetes esamību, izmantoto braucienu skaitu, kā arī iesniegto biļešu atbilstību, un informē Administratīvās nodaļas vadītāju par rezultātu, kurš pieņem lēmumu par kompensācijas izmaksu vai atteikumu biļešu apmaksai pilnībā vai daļā. Atbilstības gadījumā iesniegumu ar rezolūciju Administratīvās nodaļas vadītājs nodod pašvaldības administrācijas Grāmatvedības nodaļai apmaksas veikšanai.

9.3 Kompensāciju par biļetēm izmaksā līdz kārtējā mēneša 28. datumam."

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Sprindžuks

 

Paskaidrojuma raksts
Ādažu novada pašvaldības 25.04.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 33/2022 "Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 27.10.2021. saistošajos noteikumos Nr. 29/2021 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā Ādažu novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas un norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums

1.1. Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldībām ir tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta.

2. Īss projekta satura izklāsts

2.1. Saistošo noteikumu mērķis ir rast personām, kurām ir tiesības uz braukšana maksas atvieglojumiem iesniegt apmaksai biļetes no citiem Ādažu novada administratīvo teritoriju caurbraucošiem pasažieru pārvadātājiem, kuri izmantoti, lai pārvietoties pa Ādažu novada administratīvo teritoriju.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. Grozījumu saistošajos noteikumos izpildes rezultātā netiek prognozēta papildus finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu.

3.2. Grozījumu saistošajos noteikumos izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas, bet ir nepieciešams paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. Mērķgrupa, uz kuru attiecināms grozījumu saistošajos noteikumos tiesiskais regulējums, ir pensionāri, kuri ir 70 gadus veci un vecāki un kuri ir saņēmusi noteikumos paredzēto e-talonu.

4.2. Grozījumu saistošajos noteikumos tiesiskais regulējums neietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

5.1. Institūcijas, kurās privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Ādažu novada pašvaldība.

5.2. Saistošo noteikumu grozījumu projekts nosaka administratīvās procedūras un kritērijus, kas jāievēro, lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā Ādažu novadā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

6.1. Saistošo noteikumu grozījumu projekts tika izskatīts Ādažu novada pašvaldības domes Izglītības, kultūras, sporta un sociālajā komitejā un Finanšu komitejā.

6.2. Pēc saistošo noteikumu grozījumu projekta izskatīšanas Finanšu komitejā, tas tika publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.adazi.lv, nodrošinot iespēju sabiedrības pārstāvjiem izteikt priekšlikumus vai iebildumus.

Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Sprindžuks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ādažu novada pašvaldības 27.10.2021. saistošajos noteikumos Nr. 29/2021 "Par braukšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ādažu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 33/2022Pieņemts: 25.04.2022.Stājas spēkā: 12.05.2022.Zaudē spēku: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 90, 11.05.2022. OP numurs: 2022/90.14
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
332231
12.05.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"