Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Olaines novada domes lēmums

Olainē 2022. gada 27. aprīlī (prot. Nr. 6, 22. p.)

Par Olaines novada domes 2014. gada 25. jūnija sēdes lēmuma "Par nekustamā īpašuma "Lācīši" (kadastra Nr. 8080 013 0082), Jaunolainē, Olaines pagastā, Olaines novadā detālplānojuma apstiprināšanu un vispārīgā administratīvā akta izdošanu" (7. prot., 12. p.) atcelšanu

Tiek dots vārds: Denisam Ļebedevam

Olaines novada pašvaldībā 11.03.2022. reģistrēts I E (personas kods _) iesniegums (reģ. Nr. ONP/1.8./22/2438-SD), kurā lūgts atcelt viņas nekustamā īpašumā "Lācīši", Jaunolaine, Olaines pag., Olaines nov., kadastra Nr. 8080 013 0082 (turpmāk - Īpašums) detālplānojumu sakarā ar īpašnieka un attīstības projekta maiņu.

Izvērtējot ar lietu saistītos apstākļus un spēkā esošo likumdošanu konstatēts:

Īpašums ierakstīts Rīgas rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļas, Olaines pagasta zemesgrāmatas nodalījumā Nr. 305 (turpmāk - Zemesgrāmata) uz I E vārda. Zemesgrāmatā ir reģistrēts, ka starp laulātajiem I E, personas kods _, un J E, personas kods _, ir nodibināta visas laulāto mantas šķirtība.

Olaines novada dome 2014. gada 25. jūnijā pieņēma lēmumu "Par nekustamā īpašuma "Lācīši" (kadastra Nr. 8080 013 0082), Jaunolainē, Olaines pagastā, Olaines novadā detālplānojuma apstiprināšanu un vispārīgā administratīvā akta izdošanu" (7. prot., 12. p.) (turpmāk - Detālplānojuma administratīvais akts).

Atbilstoši Detālplānojuma administratīvajam aktam Īpašumam tika paredzēts realizēt trīs (3) zemes vienības ar pamatizmantošanu lauku apbūves teritorija, viena (1), autotransporta līnijbūvju teritorija (piebraucamais ceļš).

Likums "Par pašvaldībām" nosaka:

14. panta "Pildot savas funkcijas, pašvaldībām likumā noteiktajā kārtībā ir tiesība"

otrās daļas - Lai izpildītu savas funkcijas, pašvaldībām likumā noteiktajā kārtībā ir pienākums: 1. punkts - izstrādāt pašvaldības teritorijas attīstības programmu un teritorijas plānojumu, nodrošināt teritorijas attīstības programmas realizāciju un teritorijas plānojuma administratīvo pārraudzību.

15. panta "Pašvaldībām ir šādas autonomās funkcijas"

pirmās daļas 13. punkts - saskaņā ar attiecīgās pašvaldības teritorijas plānojumu noteikt zemes izmantošanas un apbūves kārtību.

21. panta "Dome var izskatīt jebkuru jautājumu, kas ir attiecīgās pašvaldības pārziņā, turklāt tikai dome var"

pirmās daļas 27. punkts - pieņemt lēmumus citos likumā paredzētajos gadījumos.

41. panta "Pašvaldības dome pieņem"

pirmā daļas 3. punkts - individuālos aktus (administratīvie akti un citi pārvaldes lēmumi); 4. punkts - citus lēmumus.

Teritorijas attīstības plānošanas likums nosaka:

12. panta "Vietējās pašvaldības kompetence" trešā daļa - vietējā pašvaldība koordinē un uzrauga vietējās pašvaldības attīstības stratēģijas, attīstības programmas, teritorijas plānojuma, lokālplānojumu, detālplānojumu un tematisko plānojumu īstenošanu.

29. pants "Detālplānojuma apstiprināšana" - Vietējā pašvaldība detālplānojumu apstiprina ar vispārīgo administratīvo aktu, attiecinot to uz zemes vienību, un tas stājas spēkā pēc paziņošanas. Detālplānojums ir spēkā, līdz to atceļ vai atzīst par spēku zaudējušu. Detālplānojums zaudē spēku arī tad, ja ir beidzies termiņš, kurā bija jāuzsāk tā īstenošana, un gada laikā pēc šā termiņa izbeigšanās tas nav pagarināts. Vispārīgo administratīvo aktu, ar kuru apstiprināts detālplānojums, vietējā pašvaldība nosūta publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu un ietverot šajā administratīvajā aktā hipersaiti ar unikālo identifikatoru uz ģeoportālā pieejamo apstiprinātā detālplānojuma interaktīvo grafisko daļu, kas ir šā administratīvā akta neatņemama sastāvdaļa.

Teritorijas attīstības plānošanas likuma "Pārejas noteikumi" nosaka:

4. punkts - Līdz šajā likumā noteiktajā kārtībā izstrādātā vietējās pašvaldības teritorijas plānojuma apstiprināšanai attiecīgās vietējās pašvaldības teritorijā vai tās daļā paliek spēkā vietējās pašvaldības teritorijas plānojums, kas apstiprināts līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai.

Administratīvā procesa likums nosaka:

70. panta "Administratīvā akta paziņošana un spēkā esamība"

trešā daļa - Administratīvais akts ir spēkā tik ilgi, līdz to atceļ, izpilda vai vairs nevar izpildīt sakarā ar faktisko vai tiesisko apstākļu maiņu.

83. panta "Neapstrīdama administratīvā akta atcelšana"

otrā daļa - Administratīvo aktu atceļ ar jaunu administratīvo aktu.

Ievērojot iepriekš minēto, Attīstības un komunālo jautājumu komitejas 2022. gada 19. aprīļa sēdes protokolu Nr. 4 un, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 1. punktu, 15. panta pirmās daļas 13. punktu, 21. panta pirmās daļas 27. punktu, 41. panta pirmās daļas 3., 4. punktu, "Teritorijas attīstības un plānošanas likuma" 12. panta trešo daļu, 29. pantu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma "Pārejas noteikumi" 4. punktu, Administratīvā procesa likuma 70. panta trešo daļu, 83. panta otro daļu, Olaines pagasta padomes saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Olaines pagasta teritorijas plānojums 2008-2020. gadiem grafiskā daļa, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" (turpmāk - Teritorijas plānojums), kas apstiprināti ar Olaines novada domes 29.07.2009. sēdes lēmumu "Par Olaines novada teritoriālām vienībām", atklāti balsojot ar 11 balsīm par - L. Gulbe, A. Čmiļs, I. Purviņa, I. Brence, J. Precinieks, J. Kuzmins, D. Ļebedevs, K. Kauliņš, O. Novodvorskis, N. Miļkevičs, A. Vurčs, pret nav, atturas nav, dome nolemj:

1. Atcelt Olaines novada domes 2014. gada 25. jūnija sēdes lēmumu "Par nekustamā īpašuma "Lācīši" (kadastra Nr. 8080 013 0082), Jaunolainē, Olaines pagastā, Olaines novadā detālplānojuma apstiprināšanu un vispārīgā administratīvā akta izdošanu" (7. prot., 12. p.).

2. Uzdot:

2.1. būvvaldei lēmumu publicēt Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmā (TAPIS) piecu darba dienu laikā pēc tā spēkā stāšanās pievienojot detālplānojuma interaktīvo grafisko daļu (pielikumā);

2.2. priekšsēdētāja biroja administratorei lēmumu nosūtīt Rīgas plānošanas reģionam (e-pasta adrese: rpr@rpr.gov.lv);

2.3. pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistei lēmumu publicēt pašvaldības tīmekļa vietnē www.olaine.lv, sadaļā Pašvaldība/Detālplānojumi, un oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

3. Saglabāt nekustamā īpašuma "Lācīši" (kadastra Nr. 8080 013 0082), Jaunolainē, Olaines pagastā, Olaines novadā, zemes vienībai ar kadastra apzīmējumu 8080 013 0082 Teritorijas plānojumā 2. daļas 3. sējumā Grafiskā daļas karte M 1:10000 "Olaines pagasta teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana" noteikto plānoto (atļauto) izmantošanu - lauku dzīvojamās apbūves teritorija, dabas pamatnes teritorija (daļai), militārā objekta aizsargjosla (daļai).

4. Šo lēmumu (administratīvo aktu) viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Baldones iela 1A, Rīgā, LV-1007, riga.administrativa@tiesas.lv).

Lēmuma pilns teksts nav publiski pieejams, jo satur ierobežotas pieejamības informāciju par fizisko personu, kas aizsargāta saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula).

Saskaņā ar Informācijas atklātības likuma 5. panta otrās daļas 4. punktu, lēmumā norādītie personas dati uzskatāmi par ierobežotas pieejamības informāciju.

Sēdes vadītāja L. Gulbe

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Olaines novada domes 2014. gada 25. jūnija sēdes lēmuma "Par nekustamā īpašuma "Lācīši" .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Olaines novada dome Veids: lēmums Pieņemts: 27.04.2022.Stājas spēkā: 06.05.2022.Tēma: Teritorijas attīstības plānošanaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 86, 05.05.2022. OP numurs: 2022/86.18
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
332053
06.05.2022
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"