Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Salaspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 4/2022

2022. gada 24. februārī

Grozījumi Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā"

Apstiprināti Salaspils novada domes sēdē
2022. gada 24. februārī (prot. Nr. 4, 2. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 1. un 13. punktu,
Ģeotelpiskās informācijas likuma 13. panta sesto daļu,
26. panta trešo daļu,

Izdarīt Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā" (Salaspils Vēstis, 17.10.2014. Nr. 20 (594)), šādus grozījumus:

1. papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Mērniecībai nepieciešamo datu izsniegšanu veic pamatojoties uz pasūtītāja iesniegumu. Pēc iesnieguma saņemšanas topogrāfisko informāciju no datubāzes (planšetes) izsniedz trīs darbdienu laikā. Sarežģītu vai lielu objektu gadījumā, topogrāfisko informāciju no datubāzes (planšetes) izsniedz septiņu darbdienu laikā.";

2. papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Objektu pieņemšana ekspluatācijā nenotiek, ja izpildmērījuma plāns vai būvju nojaukšanas (demontāžas) izpildmērījuma plāns nav reģistrēts datubāzē.";

3. papildināt 5. punktā aiz vārdiem iekavās "(mērnieks vai komersants)" ar vārdiem "sešu mēnešu laikā, kopš pasūtītāja iesnieguma reģistrācijas Būvvaldē";

4. aizstāt 6. un 12. punktā elektroniskā pasta adresi "buvvalde@salaspils.lv" ar elektroniskā pasta adresi "topoinform@salaspils.lv";

5. izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Pirms topogrāfiskā plāna vai izpildmērījuma plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai topogrāfiskās informācijas datubāzē, to saskaņo ar inženierkomunikāciju turētājiem, pārvaldītājiem un atbildīgajām personām, kuru tīkli, inženierkomunikācijas vai sistēmas ir reģistrētas topogrāfiskās informācijas datubāzē (planšetēs).";

6. izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Būvvalde ir tiesīga pieprasīt papildus saskaņojumus ar inženierkomunikāciju turētājiem, pārvaldītājiem un atbildīgajām personām, ja pārbaudei iesniegtā topogrāfiskā plānā konstatēti jauni, izbūvēti un reģistrēti tīkli, inženierkomunikācijas vai sistēmas.".

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

 

Saistošo noteikumu Nr. 4/2022 "Grozījumi Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Salaspils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ministru kabineta 2012. gada 24. aprīļa noteikumu Nr. 281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" 69. un 79. punkts, likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 1. un 13. punkts, Ģeotelpiskās informācijas likuma 13. panta sestā daļa, 26. panta trešā daļa.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu piemērošanas gaitā tika secināts, ka ir nepieciešams vienkāršot izpildmērījumu saskaņošanas procesu. Šim nolūkam tika izstrādāti grozījumi, kas paredz topogrāfisko plānu vai izpildmērījumu plānu saskaņot tikai ar tiem inženierkomunikāciju turētājiem, pārvaldītājiem un atbildīgajām personām, kuru tīkli, inženierkomunikācijas vai sistēmas ir reģistrētas topogrāfiskās informācijas datubāzē (planšetēs) attiecīgajā objektā.

Lai atvieglotu topogrāfiskās informācijas apriti Salaspils novada Būvvaldē, ar grozījumiem ir izveidota atsevišķa e-pasta adrese, uz kuru turpmāk būs jāsūta topogrāfiskie un izpildmērījumu plāni.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Tiks atvieglots topogrāfiskās informācijas saskaņošanas process.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiks samazināts administratīvais slogs pašvaldības administrācijas un būvvaldes speciālistiem pārbaudot saskaņošanai iesniegtos topogrāfiskos un izpildmērījumu plānus.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Čudars

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Salaspils novada domes 2014. gada 10. septembra saistošajos noteikumos Nr. 35/2014 "Par augstas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Salaspils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 4/2022Pieņemts: 24.02.2022.Stājas spēkā: 04.05.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 85, 03.05.2022. OP numurs: 2022/85.8
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
332040
04.05.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"