Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 11

Jūrmalā 2022. gada 31. martā (prot. Nr. 6, 27. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nodevām"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14. panta pirmās daļas 3. punktu,
21. panta pirmās daļas 15. punktu,
likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 1., 7. un 10. punktu,
Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldības nodevas"
6., 12., 15. un 16.1 punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nodevām" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 2016) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 4. punktā vārdus "Jūrmalas pilsētas domes būvvaldes komisijas" ar vārdiem "Jūrmalas Būvvaldes".

2. Aizstāt 9. un 10. punktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas administrācijas".

3. Aizstāt III nodaļas nosaukumā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas pašvaldības iestāžu".

4. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Nodevas par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu izstrādāto oficiālo dokumentu un apliecinātu to atvasinājumu saņemšanu (turpmāk - nodeva par dokumentu un apliecinātu to atvasinājumu saņemšanu) maksātāji ir fiziskas un juridiskas personas, kuras saņem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu izstrādātos oficiālos dokumentus un/vai apliecinātus to atvasinājumus.";

5. Aizstāt 12. un 13. punktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas administrācijas".

6. Aizstāt 14. punktā vārdus "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Kultūrtelpas un vides dizaina centrs"" ar vārdiem "Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centra".

7. Aizstāt 15. punktā vārdus "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestādes "Jūrmalas kapi"" ar vārdiem "Jūrmalas kapu".

8. Aizstāt 16. punktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas pašvaldības".

9. Aizstāt 17. punktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas administrācijas".

10. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu, izņemot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes, izstrādātās arhīva izziņas saņemšanu maksājama nodevas likme par vienu dokumentu 10,00 euro apmērā.".

11. Svītrot 21. punktā vārdus "Jūrmalas pilsētas domes un".

12. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Nodevu par dokumentu un to apliecinātu atvasinājumu saņemšanu maksā:

22.1. par 12. punktā minētajiem dokumentiem - ieskaitot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas norēķinu kontā vai Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldē klātienē ar maksājumu karti;

22.2. par 13. un 17. punktā minētajiem dokumentiem - ieskaitot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas norēķinu kontā vai Jūrmalas valstspilsētas administrācijas kasē klātienē ar maksājumu karti vai skaidrā naudā;

22.3. par 14., 15. un 18. punktā minētajiem dokumentiem - ieskaitot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas norēķinu kontā;

22.4. par 16. punktā minētajiem dokumentiem - ieskaitot Jūrmalas valstspilsētas administrācijas norēķinu kontā vai Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Dzimtsarakstu nodaļā klātienē ar maksājumu karti.".

13. Aizstāt 23. punktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas administrācijas".

14. Aizstāt 31.2. apakšpunktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas pašvaldības iestāžu".

15. Papildināt ar 31.2.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"31.2.1 par pašvaldības kapitālsabiedrības rīkoto pasākumu (ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējumu) reklāmu un informāciju par tiem, tajā skaitā dažādu akciju un svētku noformējumu;".

16. Aizstāt 33. punktā vārdus "pilsētas domes" ar vārdiem "valstspilsētas pašvaldības iestāžu".

17. Papildināt ar 33.1 punktu šādā redakcijā:

"33.1 Pašvaldības kapitālsabiedrības rīkoto pasākumu (ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības līdzfinansējumu) sponsoru reklāmu no nodevas par reklāmu izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās Jūrmalas valstspilsētā atbrīvo pasākuma vietā un laikā.".

18. Aizstāt 36. punktā vārdu "pašvaldības" ar vārdu "administrācijas".

19. Aizstāt 39. punktā vārdus "pilsētas dome" ar vārdiem "valstspilsētas administrācija".

20. Izteikt 40. punktu šādā redakcijā:

"40. Kontroli par nodevas par reklāmu izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvo materiālu izvietošanu Jūrmalas valstspilsētā samaksas noteikumu ievērošanu veic Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Pilsētplānošanas pārvaldes Arhitektūras nodaļas pilsētas galvenais mākslinieks un iekasēšanu veic Jūrmalas valstspilsētas administrācijas Centralizētā grāmatvedība.".

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2022. gada 31. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 11 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nodevām""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nodevām" (turpmāk - saistošie noteikumi) veiktas izmaiņas, precizējot saistošajos noteikumos Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu un/vai to struktūrvienību nosaukumus atbilstoši Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums", kā arī aktualizējot amatu nosaukumus un pašvaldības nodevu samaksas kārtību.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ar Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošiem noteikumiem Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums" ir apstiprināta pašvaldības administrācijas struktūra, definēta lēmējvaras, pašvaldības un administrācijas loma Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā, precizēta kārtība, kādā pašvaldības amatpersonas rīkojas ar pašvaldības mantu un finansēm, kā arī mainīti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iestāžu un citu pašvaldības administrācijas struktūru nosaukumi. Saistošajos noteikumos veiktas redakcionālas izmaiņas, lai nodrošinātu to atbilstību Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikumam un Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 22. decembra lēmumā Nr. 859 "Par Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības institūciju darbinieku skaita (darba vietu) sarakstu apstiprināšanu" apstiprinātajiem amatu nosaukumiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.1 pantu, izstrādājot saistošo noteikumu projektu par pašvaldības nodevām, paskaidrojuma rakstā neiekļauj informāciju par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Līdzšinējās administratīvās procedūras netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu grozījumu izstrādē nav nepieciešama konsultēšanās ar privātpersonām, jo tie neierobežo sabiedrības intereses.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2020. gada 17. decembra saistošajos noteikumos Nr. 40 "Par Jūrmalas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 11Pieņemts: 31.03.2022.Stājas spēkā: 14.04.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 73, 13.04.2022. OP numurs: 2022/73.4
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
331607
14.04.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"