Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 184

Rīgā 2022. gada 22. martā (prot. Nr. 17 15. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 9. oktobra noteikumos Nr. 686 "Noteikumi par īpaši aizsargājamās dabas teritorijas dabas aizsardzības plāna saturu un izstrādes kārtību"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par īpaši aizsargājamām
dabas teritorijām" 18. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007. gada 9. oktobra noteikumos Nr. 686 "Noteikumi par īpaši aizsargājamās dabas teritorijas dabas aizsardzības plāna saturu un izstrādes kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 165. nr.; 2009, 17. nr.; 2010, 192. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "Vides ministrija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija" (attiecīgā locījumā).

2. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "mājaslapa internetā" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "tīmekļvietne" (attiecīgā locījumā).

3. Svītrot noteikumu tekstā vārdus "vai administrācija" (attiecīgā locījumā).

4. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "mājaslapas adrese internetā" ar vārdiem "tīmekļvietnes adrese".

5. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "uzraudzības" ar vārdu "konsultatīvā" (attiecīgā locījumā).

6. Svītrot 1. punktā vārdus "vai tās funkcionālās zonas".

7. Aizstāt 3. punktā vārdus "vides ministrs" ar vārdiem "vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs".

8. Izteikt 5. un 6. punktu šādā redakcijā:

"5. Saeimas un Ministru kabineta izveidotajām aizsargājamām teritorijām plāna izstrādi par valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem organizē Dabas aizsardzības pārvalde. Pašvaldības izveidotās aizsargājamās teritorijas plānu izstrādā attiecīgā pašvaldība.

6. Persona, kura izstrādā plānu (turpmāk - izstrādātājs), pieprasa un Dabas aizsardzības pārvalde mēneša laikā pēc rakstveida pieprasījuma saņemšanas izsniedz plāna izstrādes darba uzdevumu (turpmāk - darba uzdevums) (izņēmums - pašvaldību izveidotās aizsargājamās teritorijas). Darba uzdevumā iekļauj prasības šo noteikumu II nodaļā minētā plāna satura informācijas apjomam un detalizācijas pakāpei. Darba uzdevums tiek izstrādāts, ņemot vērā aizsargājamās teritorijas kategoriju, platību un dabas vērtības un balstoties uz aizsargājamās teritorijas individuālajām īpatnībām. Vienotu plānu var izstrādāt divām vai vairākām aizsargājamām teritorijām, ja to izveidošanas un aizsardzības mērķi ir līdzīgi vai tās atrodas blakus un ja ir saņemts Dabas aizsardzības pārvaldes saskaņojums un darba uzdevums."

9. Papildināt 9.4.3. apakšpunktu aiz vārdiem "to aizsardzības līmeni Latvijas mērogā" ar vārdiem "un kvantitatīvu aizsardzības mērķi katram Eiropas Savienības nozīmes biotopam, kura aizsardzībai šī teritorija ir izveidota".

10. Papildināt 9.4.4. apakšpunktu aiz vārdiem "to aizsardzības līmeni Latvijas mērogā" ar vārdiem "un kvantitatīvu aizsardzības mērķi katrai Eiropas Savienības nozīmes sugai, kuras aizsardzībai šī teritorija ir izveidota".

11. Aizstāt 14. punktā vārdus "laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"" ar vārdiem "oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"".

12. Papildināt noteikumus ar 14.1 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Plāna izstrādātājs pēc rakstiskas saskaņošanas ar Dabas aizsardzības pārvaldi plāna izstrādes uzsākšanas sanāksmi var rīkot neklātienes formā (attālināti). Attālinātu sanāksmi var organizēt, lai lietderīgi izmantotu administratīvos resursus. Paziņojumu par attālināto sanāksmi publicē pašvaldības vietējā laikrakstā, pašvaldības tīmekļvietnē, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un plāna izstrādātāja tīmekļvietnē ne vēlāk kā divas nedēļas pirms attiecīgās sanāksmes, kā arī izliek paziņojumu pašvaldības ēkā - vietā, kur ar šo informāciju var iepazīties katra ieinteresētā persona. Plāna izstrādātājs norāda plānotās tiešraides vietni, laiku un attiecīgo tīmekļvietnes saiti. Attālinātu sanāksmi var organizēt tikai tad, ja ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums."

13. Svītrot 16.3. apakšpunktu.

14. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Dabas aizsardzības pārvalde (pašvaldību izveidotām aizsargājamām teritorijām - pašvaldība) mēneša laikā pēc sanāksmes izveido plāna izstrādes konsultatīvo grupu (turpmāk - konsultatīvā grupa). Konsultatīvajā grupā iekļauj vismaz vienu pārstāvi no:

18.1. Dabas aizsardzības pārvaldes (izņēmums - pašvaldību izveidotās aizsargājamās teritorijas);

18.2. pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā atrodas aizsargājamā teritorija;

18.3. Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes;

18.4. Valsts meža dienesta, ja aizsargājamā teritorijā atrodas meža zeme;

18.5. valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži", ja tās pārvaldībā ir aizsargājamā teritorijā esošā zeme;

18.6. Lauku atbalsta dienesta attiecīgās reģionālās lauksaimniecības pārvaldes, ja aizsargājamā teritorijā atrodas lauksaimniecības platības."

15. Aizstāt 19. punkta pirmajā teikumā vārdus "var iekļaut" ar vārdu "iekļauj".

16. Aizstāt 20.4. apakšpunktā vārdus "pieņemt lēmumus" ar vārdiem "izskatīt jautājumus".

17. Aizstāt 20.6. apakšpunktā vārdus "pieņemt lēmumu" ar vārdiem "izteikt viedokli".

18. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Konsultatīvās grupas izveidošanas mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību institūciju, zemes īpašnieku, biedrību un nodibinājumu iesaistīšanu plāna izstrādes un apspriešanas procesā. Konsultatīvās grupas locekļu pienākums ir piedalīties plāna izstrādātāja organizētajās sanāksmēs, konsultējot un izskatot dabas aizsardzības, dabas resursu izmantošanas un reģiona ilgtspējīgas attīstības intereses, lai nodrošinātu teritorijas dabas vērtību saglabāšanu un labvēlīgu aizsardzības stāvokli tām īpaši aizsargājamām sugām un īpaši aizsargājamiem un Eiropas Savienības nozīmes biotopiem, kuru aizsardzībai šī teritorija ir izveidota."

19. Izteikt 24. punktu šādā redakcijā:

"24. Plāna izstrādes gaitā izstrādātājs (izņēmums - pašvaldību izveidotās aizsargājamās teritorijas) organizē ne mazāk kā trīs konsultatīvās grupas sanāksmes. Ja nepieciešams, pēc plāna izstrādātāja un konsultatīvās grupas dalībnieku rakstiskas vienošanās konsultatīvās grupas sanāksmi var rīkot neklātienes formā (attālināti). Attālinātu sanāksmi var organizēt tikai tad, ja visiem konsultatīvās grupas dalībniekiem ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums. Konsultatīvās grupas sanāksmes norises laiku un vietu saskaņo ar Dabas aizsardzības pārvaldi vai administrāciju."

20. Aizstāt 29. punktā vārdus "laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"" ar vārdiem "oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"".

21. Papildināt noteikumus ar 31.1 punktu šādā redakcijā:

"31.1 Plāna izstrādātājs pēc rakstiskas saskaņošanas ar Dabas aizsardzības pārvaldi sabiedriskās apspriešanas sanāksmi var rīkot neklātienes formā (attālināti). Attālinātu sanāksmi var organizēt, lai lietderīgi izmantotu administratīvos resursus. Paziņojumu par attālināto sanāksmi publicē pašvaldības vietējā laikrakstā, pašvaldības tīmekļvietnē, oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un plāna izstrādātāja tīmekļvietnē ne vēlāk kā divas nedēļas pirms attiecīgās sanāksmes, kā arī izliek paziņojumu pašvaldības ēkā - vietā, kur ar šo informāciju var iepazīties katra ieinteresētā persona. Plāna izstrādātājs norāda plānotās tiešraides vietni, laiku un attiecīgo tīmekļvietnes saiti. Attālinātu sanāksmi var organizēt tikai tad, ja ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums."

22. Izteikt 34. punkta ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Konsultatīvās grupas pēdējās sanāksmes protokolā tiek ietverti un atspoguļoti grupas locekļu viedokļi par izstrādāto plānu, kā arī jautājumi, par kuriem vienošanās nav panākta."

23. Svītrot 38. punktu.

24. Izteikt 40. punktu šādā redakcijā:

"40. Plānu groza un atjauno tādā pašā kārtībā, kādā izstrādā jaunu plānu (izņēmums - plānā paredzēto apsaimniekošanas pasākumu grozījumi). Priekšlikumu par apsaimniekošanas pasākumu grozījumiem iesniedz Dabas aizsardzības pārvaldē, pievienojot šo noteikumu 9.5.2. apakšpunktā minēto informāciju, eksperta atzinumu un rakstveida saskaņojumu ar zemes īpašniekiem vai tiesiskajiem valdītājiem par plānotajiem apsaimniekošanas pasākumiem uz viņu īpašumā vai lietojumā esošās zemes. Dabas aizsardzības pārvalde izvērtē iesniegto priekšlikumu, pieņem lēmumu par apsaimniekošanas pasākumu grozījumiem un nosūta to Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, pamatojoties uz minēto lēmumu, apstiprina vai noraida apsaimniekošanas pasākumu grozījumus."

25. Izteikt 40.1 punkta piekto teikumu šādā redakcijā:

"Ja plānā nepieciešamas citas izmaiņas, izstrādā jaunu plānu (izņemot šo noteikumu 40. punktā minēto gadījumu)."

26. Svītrot 1. pielikuma 2.3. apakšpunktā vārdu "rajons".

27. Aizstāt 2. pielikumā vārdu "(rajons)" ar vārdu "(novads)".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs A. T. Plešs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 9. oktobra noteikumos Nr. 686 "Noteikumi par īpaši aizsargājamās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 184Pieņemts: 22.03.2022.Stājas spēkā: 25.03.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 59, 24.03.2022. OP numurs: 2022/59.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
331004
25.03.2022
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"