Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 124

Rīgā 2022. gada 2. martā (prot. Nr. 49, 1. §)

Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

1. Izdarīt Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1.1. papildināt 10. punktu ar 10.14. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.14. Rīgas domes Iepirkumu pārvalde.";

1.2. papildināt 20. punktu aiz vārdiem "pakalpojumu pārvaldības" ar vārdiem ", publisko iepirkumu";

1.3. papildināt 21. punktu ar 21.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.9. Rīgas domes Iepirkumu pārvalde - publisko iepirkumu jomā.";

1.4. izdarīt atbilstošus labojumus 2. pielikumā "Rīgas valstspilsētas pašvaldības pārvaldes struktūra";

1.5. izteikt 3. pielikumu šādā redakcijā:

"3. pielikums
Rīgas domes 2011. gada 1. marta
saistošajiem noteikumiem Nr. 114

Kapitālsabiedrības, kurās Pašvaldībai pieder kapitāla daļas (akcijas) un kuras nodrošina Pašvaldības funkciju (uzdevumu) izpildi

Pašvaldība savu funkciju (uzdevumu) izpildei ir dibinājusi vai ieguvusi līdzdalību šādās kapitālsabiedrībās, kas pilnīgas vai daļējas tirgus nepilnības apstākļos sniedz pakalpojumus un pārvalda īpašumus, kuri ir stratēģiski svarīgi Pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai:

1. Rīgas pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Rīgas satiksme" - sabiedriskā transporta un autostāvvietu pakalpojumi, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 2. un 19. punktā, 17.2 panta 4. punktā, Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 4. panta otrajā daļā, likuma "Par autoceļiem" 1. panta otrajā daļā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

2. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" - daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un tām piesaistīto palīgēku un zemesgabalu pārvaldīšana, Pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu un sociālo dzīvokļu izīrēšana, nodrošinot no likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta septītajā daļā, likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 1., 2. un 9. punktā, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 2. un 3. pantā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

3. SIA "Rīgas ūdens" - sabiedriskie ūdenssaimniecības pakalpojumi, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 1. punktā un Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. pantā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

4. SIA "Rīgas meži" - mežu, meža zemju, kā arī publisko apstādījumu teritoriju un īpaši aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldīšana, vides izglītība, kas minēta Vides aizsardzības likuma 1. panta 21. punktā, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 3. punktā, 15. panta pirmās daļas 2., 3. un 4. punktā, Meža likuma 4. panta pirmās daļas 1. punktā, likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" 24. panta 1. punktā un Izglītības likuma 17. panta pirmajā daļā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

5. SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" - Pašvaldības īres dzīvojamo māju un sociālo dzīvojamo māju un tām piesaistīto zemesgabalu pārvaldīšana, Pašvaldības īpašumā esošo dzīvojamo telpu un sociālo dzīvokļu izīrēšana, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 3. punktā, 15. panta pirmās daļas 1., 2. un 9. punktā un likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 2. un 3. pantā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

6. SIA "Rīgas nami" - kultūrvēsturisku, kultūrai un nacionālajai reprezentācijai nozīmīgu nekustamo īpašumu pārvaldīšana, kultūras vērtību saglabāšana un radīšana, atbalsts kultūras pasākumiem un to organizēšana, Pašvaldības institūciju nodrošināšana ar to funkciju izpildei nepieciešamajām telpām, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 3. punktā, 15. panta pirmās daļas 5. punktā un 17.2 panta 2. un 3. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

7. SIA "Rīgas Centrāltirgus" - tirgus teritoriju pārvaldīšana, tai skaitā kultūrvēsturisku nekustamo īpašumu pārvaldīšana un tradicionālo kultūras vērtību saglabāšana, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 3. punktā, 15. panta pirmās daļas 2., 5. un 10. punktā un 17.2 panta 3. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

8. SIA "Rīgas 1. slimnīca" - veselības aprūpes un īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojumi, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. un 7. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

9. SIA "Rīgas veselības centrs" - veselības aprūpes pakalpojumi, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

10. SIA "Rīgas 2. slimnīca" - veselības aprūpes un sociālā darba pakalpojumi, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. un 7. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

11. SIA "Rīgas Dzemdību nams" - veselības aprūpes un sociālā darba pakalpojumi, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. un 7. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

12. SIA "Rīgas serviss" - izglītības, kultūras, veselības aprūpes, sociālās palīdzības un policijas iestāžu funkciju izpildei nepieciešamo, kā arī neapdzīvoto un saimnieciskajai darbībai neizmantoto Pašvaldības ēku apsaimniekošana, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 3. punktā un 15. panta pirmās daļas 4., 5., 6. un 7. punktā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

13. SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" - vienīgā nacionālā zooloģiskā dārza uzturēšana un vides izglītība, kas minēta Vides aizsardzības likuma 1. panta 21. punktā, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 14. panta otrās daļas 3. punktā, 15. panta pirmās daļas 4. un 6. punktā un Izglītības likuma 17. panta pirmajā daļā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

14. SIA "Getliņi EKO" - sadzīves atkritumu apsaimniekošana (šķirošana un apglabāšana) sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi", vides izglītība, kas minēta Vides aizsardzības likuma 1. panta 21. punktā, nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 1., 2. un 4. punktā, Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8. panta pirmajā daļā un Izglītības likuma 17. panta pirmajā daļā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

15. Akciju sabiedrība "RĪGAS SILTUMS" - centralizētā siltumapgāde (tai skaitā siltumenerģijas ražošana), nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 1. punktā un Enerģētikas likuma 51. panta pirmajā daļā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi."

2. Saistošo noteikumu 1.1., 1.2., 1.3., 1.4. apakšpunkts stājas spēkā 2022. gada 1. maijā.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 2. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 124 "Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Sakarā ar Rīgas domes Iepirkumu pārvaldes izveidošanu ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek veikti attiecīgi grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk - Pašvaldības nolikums) 10., 20., 21. punktā, tiek precizēts 2. pielikums, kā arī jaunā redakcijā tiek izteikts Pašvaldības nolikuma 3. pielikums.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Rīgas domes Iepirkumu pārvaldes izveidošana ir nepieciešama, lai apvienotu vairāku Rīgas valstspilsētas pašvaldības iestāžu iepirkumu funkcijas vienā struktūrvienībā un veiktu funkcijas izpildes centralizāciju, panāktu finanšu līdzekļu ekonomiju, zināšanu un pieredzes apvienošanu, kā arī padarītu iepirkumu veikšanas procesu kvalitatīvāku, izmantojot iepirkumus kā līdzekli stratēģisko mērķu sasniegšanai, uzlabojot un padarot profesionālāku iepirkumu pārvaldību.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 7. panta pirmajai daļai Rīgas valstspilsētas pašvaldība (turpmāk - Pašvaldība) ir veikusi tās līdzdalības pārvērtēšanu un ar Rīgas domes lēmumu nolēmusi saglabāt līdzdalību kapitālsabiedrībās, kurās Pašvaldībai pieder kapitāla daļas, - SIA "Rīgas ūdens", SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", SIA "Rīgas nami", SIA "Rīgas Centrāltirgus", SIA "Rīgas serviss", SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs", veselības aprūpes kapitālsabiedrībās SIA "Rīgas Dzemdību nams", SIA "Rīgas veselības centrs", SIA "Rīgas 1. slimnīca", SIA "Rīgas 2. slimnīca", kā arī SIA "Getliņi EKO" un akciju sabiedrībā "RĪGAS SILTUMS", nolemjot saglabāt savu līdzdalību minētajās kapitālsabiedrībās (turpmāk visas kopā - Kapitālsabiedrības). Tuvākajā laikā tiks virzīts Rīgas domes lēmuma projekts par Pašvaldības līdzdalības saglabāšanu SIA "Rīgas meži" un Rīgas pašvaldības sabiedrībā ar ierobežotu atbildību "Rīgas satiksme".

Ņemot vērā minēto, ar saistošajiem noteikumiem paredzēts izteikt Pašvaldības nolikuma 3. pielikumu jaunā redakcijā.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Sakarā ar Rīgas domes Iepirkumu pārvaldes izveidošanu nepieciešamais papildu finansējums amata vietām 2022. gadā ir 42 000 euro.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav veiktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2011. gada 1. marta saistošajos noteikumos Nr. 114 "Rīgas valstspilsētas pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 124Pieņemts: 02.03.2022.Stājas spēkā: 04.03.2022.Zaudē spēku: 01.09.2023.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330549
04.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"