Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 148

Rīgā 2022. gada 1. martā (prot. Nr. 12 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 21. decembra noteikumos Nr. 885 "Kārtība, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas"

Izdoti saskaņā ar
Izglītības likuma 14. panta 26. punktu un
Profesionālās izglītības likuma 31. panta 2.2 daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2021. gada 21. decembra noteikumos Nr. 885 "Kārtība, kādā valsts finansē profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas" (Latvijas Vēstnesis, 2021, 249. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Iesniegumam atbilstoši šo noteikumu 3., 4. un 5. pielikumam pievieno informāciju par kritēriju un nosacījumu izpildi attiecīgajā akreditētas izglītības iestādes grupā iepriekšējā mācību gadā. Informāciju par kritēriju un nosacījumu izpildi sporta meistarības pilnveidošanas un augstākās sporta meistarības grupās sistēmā saskaņo ar Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīto attiecīgā sporta veida federāciju."

2. Izteikt 9.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1. grupas stundu skaitu nedēļā (6. pielikums);".

3. Papildināt ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Izglītības iestādes dibinātājam līdz kārtējā gada 15. martam ir tiesības rakstveidā ierosināt ministrijai veikt grozījumus rīkojumā par dotācijas sadali, dibinātājam aprēķinātās kopējās dotācijas ietvaros veicot dotācijas iekšējo pārdali (ne vairāk kā 15 procentu apmērā no dibinātājam aprēķinātās kopējās dotācijas apmēra) starp tā dibinātajām izglītības iestādēm. Ministrija apkopo šajā punktā minētos dibinātāju ierosinājumus un veic attiecīgus grozījumus šo noteikumu 12. punktā minētajā rīkojumā un finansēšanas plānā, par to informējot izglītības iestāžu dibinātājus un izglītības iestādes."

4. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Ministrija pārskaita finansējumu izglītības iestādes dibinātājam uz šo noteikumu 15.3. apakšpunktā minēto izglītības iestādes dibinātāja norēķinu kontu. Izglītības iestādes dibinātājam ir tiesības finansējumu pārskaitīt uz izglītības iestādes norēķinu kontu, kuru izglītības iestāde drīkst izmantot tikai šajos noteikumos minētā finansējuma administrēšanai. Pārskaitījumu veic atbilstoši finansēšanas plānam, kas pievienots šo noteikumu 12. punktā minētajam rīkojumam par dotācijas sadali un ir neatņemama tā sastāvdaļa."

5. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Izglītības iestādes dibinātājs līdz nākamā gada 10. janvārim sagatavo pārskatu (7. pielikums) par iepriekšējā gada dotācijas izlietojumu un iesniedz to, izmantojot Valsts kases e-pakalpojumā "ePārskati" pieejamo veidlapu, papildus pārskatam pievienojot konta izrakstu par finansējuma izlietojumu pārskata periodā."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministre A. Muižniece

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 21. decembra noteikumos Nr. 885 "Kārtība, kādā valsts finansē .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 148Pieņemts: 01.03.2022.Stājas spēkā: 04.03.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 44, 03.03.2022. OP numurs: 2022/44.5
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
330443
04.03.2022
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"