Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 2/2022

Alūksnē 2022. gada 27. janvārī

Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2020 "Par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Alūksnes novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Alūksnes novada pašvaldības domes
27.01.2022. lēmumu Nr. 16 (prot. Nr. 2, 16. p.)

Precizēti ar Alūksnes novada pašvaldības domes
24.02.2022. lēmumu Nr. 51 (prot. Nr. 4, 14. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta trešo un ceturto daļu

Izdarīt Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2020 "Par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Alūksnes novadā" šādus grozījumus:

1. Aizstāt saistošo noteikumu 4. punkta 4.2., 4.3., 4.4. un 4.5. apakšpunktos skaitļus un simbolu "50 %" ar skaitļiem un simbolu "90 %".

2. Aizstāt saistošo noteikumu 4. punkta 4.8. un 4.9. apakšpunktos skaitļus un simbolu "70 %" ar skaitļiem un simbolu "90 %".

3. Papildināt saistošo noteikumu 4. punktu ar 4.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.11. personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam taksācijas gada 1. janvārī ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērni līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, un ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem, vai personas vai tās laulātā pirmās pakāpes augšupējais radinieks, kuram šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi, ja nekustamais īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā - 90 %."

4. Svītrot 7. punktu.

5. Aizstāt 13. un 14. punktā skaitļus "4.10." ar skaitļiem "4.11."

6. Papildināt saistošos noteikumus ar 19.1 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Personu, kuras minētas šo noteikumu 4.11. apakšpunktā, atbilstība minētajiem kritērijiem tiek noteikta ar valsts informācijas sistēmu savietotāja starpniecību, pamatojoties uz datiem, kas reģistrēti attiecīgajās valsts informācijas sistēmās taksācijas gada 1. janvārī pulksten 24.00."

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 

Alūksnes novada pašvaldības domes saistošo noteikumu "Grozījumi Alūksnes novada domes 2020. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2020 "Par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Alūksnes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekta "Grozījumi Alūksnes novada domes 2020. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2020 "Par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Alūksnes novadā"", turpmāk - saistošie noteikumi, mērķis ir palielināt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņēmēju loku un papildināt nekustamā īpašuma nodokļu maksātāju kategorijas ar vienu jaunu kategoriju - personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam taksācijas gada 1. janvārī ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērni līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, un ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem vai personas vai tās laulātā pirmās pakāpes augšupējais radinieks, kuram šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos saglabātas līdz šim spēkā esošās nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma kategorijas, kurām palielināti atvieglojuma procenti un papildināti ar vienu jaunu kategoriju - personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam taksācijas gada 1. janvārī ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērni līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, un ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem vai personas vai tās laulātā pirmās pakāpes augšupējais radinieks, kuram šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta par dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi. Papildus likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5. panta (12) noteiktie 50 % atvieglojumi tiek palielināti uz 90 %.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekts būtiski nepasliktina pašvaldības budžeta ieņēmumus no nekustamā īpašuma nodokļa.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projekts uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu projekts neparedz jaunas no esošā regulējuma atšķirīgas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.
7. Cita informācija Nav.

Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2020. gada 26. marta saistošajos noteikumos Nr. 7/2020 .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Alūksnes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2/2022Pieņemts: 27.01.2022.Stājas spēkā: 02.03.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 42, 01.03.2022. OP numurs: 2022/42.4
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
330372
02.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"